Останні відмови ДАБІ на ЖК: повний список

16 хв

Експерти НЕРУХОМІ зібрали повний перелік відмов Держархбудінспекції у наданні дозволів на будівництво ЖК (СС3) та сертифікатів готовності, які забудовники отримали з 7 по 15 вересня. Кому та з яких причин відмовила ДАБІ в останній тиждень перед ліквідацією – читайте у матеріалі.

Відмовлено у наданні дозволу

Київ та область

1. Клубний будинок Struetinsky Residence від KyivBudDevelopment на вул. Болсуновська, 8 у Печерському районі Києва.

Підстави для відмови: цільове призначення земельної ділянки 8000000000:82:096:0028 (для експлуатації та обслуговування адмінбудинку) не відповідає функціональному призначенню будівлі після реконструкції (1122.2 Будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, індивідуальні); не надано документ, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою; проєктом не передбачено організацію прибудинкових майданчиків; не забезпечено достатню кількість паркувальних місць (8 паркомісць на 45 квартир); не надано висновку щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини.

2. ЖК Покрова на вул. Січових Стрільців, 59 у Шевченківському районі Києва.

Підстави для відмови: у замовника відсутнє право користування земельною ділянкою з кадастровим номером 8000000000:91:165:0018, на якій має здійснюватися будівництво об’єкта – право оренди земельної ділянки закінчилося 12 квітня 2021 року; не надана проєктна документація в частині містобудівних умов і обмежень (з урахуванням змін, внесених на виконання рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16.09.2019 по справі за № 640/10811/19); не надано креслень генерального плану; не надано документів щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини; наказ замовника будівництва про затвердження проєктної документації виданий до отримання експертного звіту; фотокопія договору будівельного підряду на будівництво об'єкту укладена не між замовником та генеральним підрядником; не забезпечено облаштування зарядних пристроїв для паркування транспорту з електричними двигунами; проєктування об’єкта здійснено з порушенням вимог ДБН, відповідно до яких мінімальна розрахункова площа земельної ділянки для житлового будинку більше 9 поверхів із розрахунку 1196 мешканців має бути не менше ніж 1196 * 12,0 = 14 352 кв.м, а фактична площа земельної ділянки, на якій здійснено проєктування, складає всього 9 645 кв.м.

3. ЖК Healthy City від City One Development на вул. Джона Маккейна (Івана Кудрі), 5 у Печерському районі Києва.

Розглянуто дві заяви на видачу дозволу.

Підстави для відмови: не надано витяг (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо будівель, які підлягають демонтажу; не надано згоду власника будівель та споруд, що підлягають демонтажу; не надано містобудівні умови і обмеження; не надана проєктна документація в частині креслень плану трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій; не надано технічних умов щодо водопостачання, водовідведення, теплопостачання; не надано документів щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини після висновку на засідання науково-консультативної ради; не надано дозволу органу охорони культурної спадщини на проведення робіт; не надано погодження висотності об'єкту будівництва та баштового крану з Державіаслужбою, Міноборони та аеропортом; не надано завірену замовником належним чином фотокопію підряду на здійснення технічного нагляду; не надано сертифікат інженера технічного нагляду; Григорова Т. Г. призначена ГАПом на розробку проєктної документації 16.07.2021, тобто пізніше за проходження експертизи.

4. БФК на вул. Митрополита Липківського, 14-А у Солом'янському районі Києва від Київміськбуд.

Відмову надано на будівництво багатофункціонального офісно-ділового комплексу з паркінгом. Водночас код об'єкта згідно ДКБС:1212.9 Інші будівлі для тимчасового проживання, не класифіковані раніше.

Підстави для відмови: не надано документів щодо погодження проєктної документації центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини; замовником не надано погоджень проєктної документації з експлуатантами аеродромів, на приаеродромній території яких знаходиться об'єкт – з Державним підприємством обслуговування повітряного руху України "Украерорух" та Державною авіаційною службою.

5. ЖК Київська Швейцарія від Інтергал-Буд на вул. Макарівській у Шевченківському районі Києва.

Розглянуто дві заяви на видачу дозволу, за результатами яких – відмовлено.

Підстави для відмови: назва об’єкта будівництва в поданій заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт не узгоджується із назвою, зазначеною в експертному звіті (у найменуванні відсутні: місце розташування та черговість будівництва).

6. ЖК на пров. Платонівському, 1г у Солом'янському районі Києва.

Дозвіл намагається отримати турецький забудовник – ТОВ "ДЕМІР ІНШААТ", що здійснив будівництво та ввів в експлуатацію ЖК Turkish City у Вінниці.

Підстави для відмови: замовником будівництва не наданий обов’язковий додаток до експертного звіту; відсутня інформація щодо кваліфікаційного сертифікату відповідального за технічний нагляд; у складі проєктної документації відсутні відомості щодо погодження проєктних рішень із центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини.

7. БФК на вул. Омеляновича-Павленка (колишня вул. Суворова),4 у Печерському районі Києва.

Відмова надана на реконструкцію нежилого будинку (літ.А) під багатофункціональний комплекс. Код будівлі: 1220.9 Будівлі для конторських та адміністративних цілей інші, проте виданими містобудівними умовами та обмеженнями передбачена можливість будівництва житла.

Підстави для відмови: в додатку до ліцензії підрядної організації ТОВ "РБ БУД-ІНВЕСТ" (35533290) не вказано, щодо якого класу наслідків вони ліцензовані; додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам.

8. ЖК вул. Велика Васильківська, 143/2 від К.А.Н. Девелопмент.

Протягом серпня було надано дозволи на 2-4 черги будівництва. Наразі, виходячи з коду будівлі: 1263.3 Будівлі шкіл та інших середніх навчальних закладів, надано відмову на І чергу будівництва (комплексний навчальний заклад).

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

9. ЖК Академ-Квартал від Інтергал-Буд на пров. Приладний, 10 у Святошинському районі Києва.

Розглянуто дві заяви на видачу дозволу, за результатами розгляду яких надано відмови: на споруду гаражі наземні (код будівлі: 1242.1) та будівлю для конторських та адміністративних цілей інші (код: 1220.9).

Підстави для відмови: назва об’єкта будівництва в поданій заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт не узгоджується із назвою зазначеною в експертному звіті (не відображає місце розташування та черговість будівництва); на кресленні плану інженерних мереж не відображено межі земельної ділянки, напрямки прокладення проєктованих мереж та запроєктовані будівлі, тощо.

10. БФК на вул. Курганівська, 3-5, 4-б, 5 та пров. Курганівський, 2-а, 4, 4-а у Печерському районі Києва.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог; будівництво багатофункціонального комплексу передбачено на земельній ділянці, цільове призначення якої "02.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка); не надано документів щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини, та відповідного дозволу; не надано погодження висотності об'єкту будівництва та баштового крану з Державіаслужбою, Міноборони та аеропортом.

11. ЖК на вул. Яблунева, 3-А в с. Софіївській Борщагівці Києво-Святошинського району Київської області. Межує з ЖК Щасливий від НоваБудова.

Розглянуто три заяви на видачу дозволу.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

12. ЖК ATRIA CITY. TEREMKY від ATRIA в смт. Чабани Києво-Святошинського району Київської області.

Перша черга введена в експлуатацію в останні дні роботи ДАБІ. Надано дві відмови.

Підстави для відмови №1: не надано експертний звіт за результатами розгляду проєктної документації щодо об'єкту в цілому (надано тільки на II чергу будівництва) або експертний звіт за результатами розгляду ескізного проєкту, що стосується об'єкту в цілому; найменування об’єкта в заяві про видачу дозволу не узгоджується із найменуванням, зазначеним в експертному звіті (не відображає черговість будівництва); додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

Підстави для відмови №2: не надано погодження висотності об'єкту будівництва та баштового крану з Державіаслужбою, Міноборони та аеропортом; найменування об’єкта в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт та експертному звіті не відображає черговість будівництва; додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

13. ЖК Idilika Avenue від Brick Development на вул. Бориса Гмирі, 11, 13, у Бучі Київської області.

Відмова надана на житловий будинок №1 (І черга 1 п.к.).

Підстави для відмови: замовником будівництва надана заява та наказові і розпорядчі документи на отримання дозволу на перший пусковий комплекс І черги об’єкта будівництва. Відповідно до ДБН, пусковий комплекс – це визначена проєктною документацією частина об’єкта будівництва або його черги. З цього витікає, що сам пусковий комплекс не може бути об’єктом будівництва, а відповідно видача дозволу на виконання будівельних робіт на пусковому комплексі законодавством не передбачена.

Інші міста

14. ЖК SunCity від ОК Сансіті на вул. Генерала Бочарова 35, 53, 45-А в ж/м Котовського, мкр. ІІІ-3-9 в Одесі (3 черга).

Підстави для відмови: при проєктуванні об’єкт будівництва не забезпечено нормативними розмірами майданчиків у складі прибудинкових територій; додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

15. БФК CITÉ, який розташований у кварталі, що обмежений вул. Виконкомівською, Паторжинського, Гоголя та Чернишевського в Дніпрі.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

16. ЖК Кришталеве озеро від Чернівці Моноліт на вул. В.Чорновола у Чернівцях.

Надано дві відмови.

Підстави для відмови №1 (на житловий будинок №5): клас наслідків, що вказаний замовником при поданні заяви на отримання дозволу на початок будівельних робіт (СС3), не узгоджується із наданим розрахунком класу наслідків, а також експертним висновком № 180928-3/А від 30.11.2018 (СС2). Об'єкт будівництва класу наслідків СС2, що розташовуватиметься на території міста Чернівці має розглядатись відповідним децентралізованим органом Держархбудконтролю Чернівецької міської ради.

Підстави для відмови №2: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

17. ЖК Лазурний від ЕвроБуд СМ на вул. Половки, 81а у Полтаві.

Підстави для відмови: проєктування ведеться за межами відведеної земельної ділянки; запроєктована значна площа вимощення, що знаходиться поза межами землеволодіння. Інформація про оформлення суперфіцію відсутня.

18. Котеджне містечко "Кленовий гай" від Добробуд на вул. Микулинецька, 116 у Тернополі.

Підстави для відмови: не надано експертний звіт за результатами розгляду проєктної документації щодо об'єкту в цілому (надано тільки на I чергу будівництва) або експертний звіт за результатами розгляду ескізного проекту, що стосується об'єкту в цілому; найменування об’єкта будівництва в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт не узгоджується із найменуванням зазначеним в експертному звіті (не відображає черговість будівництва); додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

19. ЖК Beverly Hills від Креатор-Буд на вул. Микулинецька,116 в Тернополі.

Отримано відмову на реконструкцію з прибудовою і перебудовою існуючої нежитлової будівлі №2 під торговий центр.

Підстави для відмови: не надано необхідних документів, зокрема експертний звіт щодо комплексу (кварталу) в цілому або експертний звіт за результатами розгляду ескізний проєкту; назва об’єкта будівництва в технічних умовах приєднання до електричних мереж електроустановок не співпадає з назвою об’єкта будівництва в заяві про видачу дозволу; креслення генерального плану не відповідають стадійності затверджувальної частини проєктної документації: позитивний експертний звіт отримала та була затверджена стадія "Проєкт", а надані креслення генерального плану мають стадію "Р" (робоча документація), та ін.

20. Житловий будинок на вул. Чалдаєва, 8а у Тернополі.

Відмова надана Релігійній організації "Парафія Преподобного Іова Почаївського" у видачі дозволу на церкву та багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано з порушенням вимог до форматів електронних документів.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

Київ та область

1. ЖК Злагода від Київміськбуд на вул. Архітектора Вербицького у Дарницькому районі Києва (І черга).

Відмова надана на житловий будинок №1.

Підстави для відмови: не надана документація, передбачена нормативними документами на виконання будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, зокрема в частині забезпечення доступності об'єкта маломобільними групами населення.

2. ЖК Edelweiss House від Edelburg Development на вул. Звіринецькій, 72, пров. Кленовому, 5 в Печерському районі Києва.

Розглянуто дві заявки на введення в експлуатацію по яких надано відмови.

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, ін.; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

3. ЖК POLARIS Home&Plaza від Perfect Group на вул. Сім’ї Кульженків, 22 в Оболонському районі Києва.

Підстави для відмови: на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі; не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація.

4. ЖК Лісова казка 2 від Comfort Life на вул. Радистів, 40 у Деснянському районі Києва.

Розглянуто дві заяви. Відмови надано на введення в експлуатацію житлових будинків № 3 та № 4.

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

6. ЖК Камертон від Фундамент на вул. Річна, 4 у Шевченківському районі Києва.

Підстави для відмови: неподання документів, необхідних для прийняття рішень щодо видачі сертифікату.

7. ЖК Signature на вул. Мечникова, 11-а у Печерському районі Києва.

Підстави для відмови: не надана документація, передбачена нормативними документами на виконання будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проектною документацією роботи, зокрема в частині забезпечення доступності об'єкта маломобільними групами населення.

8. ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійський, 23 в Оболонському районі Києва.

Розглянуто дві заяви щодо введення в експлуатацію: на житлові будинки №3 та №4.

Підстави для відмови: не надана документація, передбачена нормативними документами на виконання будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проектною документацією роботи, зокрема в частині забезпечення доступності об'єкта маломобільними групами населення.

9. ЖК вул. Краківська, 27а від Житло-Інвест на перетині вул. Червоногвардійській та вул. Краківській у Києві.

Відмову надано на житловий будинок № 2.

Підстави для відмови: на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, зокрема в частині забезпечення доступності об'єкта маломобільними групами населення.

10. ЖК Рідне місто від Спецжитлофонд на вул. Качалова, 40 у Солом'янському районі Києва (І черга).

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

10. ЖК Київський Шлях від Perfect Group на вул. Київський шлях, 95 у Борисполі.

Відмова у введенні в експлуатацію надана на фізкультурно-оздоровчий комплекс (3 п.к) та готель (4 п.к). Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: строк дії договору оренди земельної ділянки сплинув 10.10.2018 (договір не поновлено); не завершені загальні будівельні роботи згідно проєктних рішень: не влаштовані трансформатори в будівлі ТП; не виконано роботи з облаштування внутрішніх мереж водопостачання, водовідведення, електропостачання, теплопостачання; не влаштовано обладнання електрощитової, насосної, індивідуального теплового пункту; не завершені будівельні роботи на першому поверсі будівлі готелю (ресторан); не влаштовано поручні сходових маршів; не виконані внутрішні оздобювальні роботи; не влаштовано ліфтове та технологічне обладнання; не виконано роботи з влаштування системи протидимного та протипожежного захисту; не завершені роботи з влаштування пандусів для маломобільних груп населення тощо.

11. ЖК Desna Park Residence від Desna PRO в селі Зазим'є Броварського району Київської області.

Відмова надана на введення в експлуатацію житлових будинків №№ 1-4.

Підстави для відмови: неподання документів, необхідних для прийняття рішень, щодо видачі сертифікату .

12. ЖК Гранд Парк від Проф-Буд ЛТД на вул. Фельдмана,1 у Броварах Київської області (І черга).

Підстави для відмови: відповідно до проєктної документації водопостачання та побутова каналізація буде здійснюватися централізованими міськими мережами водопроводу та каналізації, проте робоча документація на підключення до існуючих мереж міста відсутня – об'єкт не під'єднано до міських мереж водопостачання та каналізації; конструкція пандусу не відповідає проектним рішенням; висотні відмітки відмощення, вхідної групи, вікон цокольного поверху відносно рівня підлоги 1-го поверху не відповідають проектним; не виконані будівельні роботи з будівництва ТП; електропостачання житлового будинку здійснюється від будівельного майданчику; не виконані будівельні роботи з монтажу систем протипожежної сигналізації, систем концентрації газу, систем оповіщення про пожежу; проєктом передбачене утеплення ззовні віконних відкосів вогнестійкими мінераловатними плитами, фактично утеплення виконане пінополістирольними плитами; рівень підлоги 1 поверху знаходиться вище рівня входу в будинок на 1.5 м, при цьому не забезпечено спосіб підйому для маломобільних груп населення; не виконані будівельні роботи з будівництва перегородки з дверима вхідного тамбуру будинку в осях А-Б, 6-8.

13. ЖК На Прорізній 2 від Comfort Life на вул. Центральна (Чапаєва), 1 в селищі Гостомель Київської області (ІІ черга: житлові будинки № 4, № 5, № 6, будівля ДДЗ на 110 місць.)

Розглянуто 4 заяви, за результатами яких надано відмови.

Підстави для відмови: не надано проєктну, виконавчу документацію та матеріалів технічної інвентаризації.

14. ЖК Чабани 2 від Форум-Житлобуд на вул. Машинобудівників в смт. Чабани, Києво-Святошинського району Київської області.

Відмова надана на житловий будинок та споруди наземних гаражів № 1 та №2.

Підстави для відмови: не виконано всіх будівельно-монтажних робіт, які передбачені затвердженою проєктною документацією.

Інші міста

15. ЖК П'ятдесят восьма перлина та ЖК П'ятдесят сьома перлина від Kadorr Group на вул. Архітекторська у Київському районі Одеси.

Підстави для відмови: не надано для огляду проєктно-технологічну та виконавчу документацію.

16. ЖК Favorit від ОК Фаворит на вул. Набережній Перемоги, 40 Д у Дніпрі.

Підстави для відмови: будівельні роботи виконані не у повному обсязі.

17. Мікрорайон Європейський city від M Group Development на вул. Європейська, 3 у селі Вовчинець міста Івано-Франківськ.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: на об'єкті будівництва не виконано роботи щодо забезпечення доступу до об'єкта для маломобільних груп населення (відсутні пандуси, тактильні елементи, місця паркування для маломобільних груп населення та ін.); комерційні приміщення та частина житлових приміщень експлуатується.

18. ЖК Red House II від M Group Development на вул. Хоткевича Гната, 65б в Івано-Франківську (4 п.к.).

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: не представлено проєктну та виконавчу документацію; на об'єкті будівництва не виконано роботи щодо забезпечення доступу для маломобільних груп населення (відсутні пандуси, тактильні елементи, місця паркування для маломобільних груп населення та ін.; комерційні приміщення та частина житлових приміщень експлуатується.

19. ЖК Містечко Липки від Ярковиця на вул. Гетьмана Мазепи, 164 в Івано-Франківську (XXII черга – дитячий садок).

Підстави для відмови: не надано належним чином затверджену проектну документацію, не надано виконавчу документацію: загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування та спеціальні журнали; не надано акти випробування контуру заземлення та блискавкозахисту, відсутні вузли обліку електропостачання силових та освітлювальних агрегатів, не представлено акти випробування запірної арматури котельні, відсутні всмоктуючі клапани в приміщенні котельні.

20. ЖК SKYцентр від M Group Development на вул. Бельведерська, 16 в Івано-Франківську.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: не виконано роботи щодо забезпечення доступу до об'єкта для маломобільних груп населення (відсутні пандуси, тактильні елементи, місця паркування для маломобільних груп населення та ін.; комерційні приміщення та частина житлових приміщень експлуатується.

21. ЖК Південний Квартал (секція №12) та ЖК Кришталеве озеро (секція №4) від Чернівці Моноліт на вул. В.Чорновола в Чернівцях.

Надано дві відмови.

Підстави для відмови: не подана проєктна та виконавча документація.

22. ЖК Новий Парковий від Агростройсервис на вул. 30-річчя Перемоги, 25 у Черкасах.

Підстави для відмови: у п. 2 акта готовності до експлуатації не зазначені субпідрядні організації; технічний паспорт не відповідає об'єкту.

23. ЖК River Park 3 від M Group Development на вул. Галицька, 141 в Івано-Франківську.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: не представлено проєктну та виконавчу документацію; на об'єкті будівництва не виконано роботи щодо забезпечення доступу до об'єкта для маломобільних груп населення (відсутні пандуси, тактильні елементи, місця паркування для маломобільних груп населення та ін.).

24. ЖК Imperial Park Avenue від MS Імперіал на вул. Рівненській, 7 в Чернівцях.

Підстави для відмови: замовником не подана проєктна та виконавча документація, енергетичний сертифікат будівлі, не продовжений договір оренди на земельну ділянку, трансформаторна підстанція в стадії будівництва, не завершені будівельні роботи в підземному паркінгу, не змонтовані ліфти, відсутнє інженерне обладнання (газові котли, лічильники газу, електроенергії та води).

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, яким забудовникам ДАБІ надала дозволи на будівництво та сертифікати готовності в свою останній тиждень роботи.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

751

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом