Огляд роботи ДАБІ за минулий тиждень: які ЖК ввели в експлуатацію

4 хв

Представляємо щотижневий огляд роботи Держархбудінспекції (з 19 по 25 липня). Яким забудовникам дозволили будувати житлові комплекси (СС3), які ввели в експлуатацію, а кому пощастило менше, розбиралися НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Гостомель Residence від Галсинтез Буд на вулиці Богдана Хмельницького у селищі Гостомель Київської області (I черга). Дозвіл надано на 7-поверховий будинок у 249 квартир.

2. Нове будівництво. Надано дозвіл на реконструкцію нежитлових будівель під багатофункціональний комплекс на вулиці Ізюмській, 1 в Голосіївському районі Києва. Замовник будівництва - ТОВ "МАНХЕТТЕН ІНВЕСТ", генпідрядник - ТОВ "СТАНДАРТ КОНСТРАКШН". ТОВ "СТАНДАРТ КОНСТРАКШН" виступає також генпідрядником ЖК Fjord, ЖК Poetica і ЖК Diadans в ENSO.

3. Продовження будівництва. ЖК Family-2 на вулиці Сімейній, 7 у селі Гатному Києво-Святошинського району Київської області.

4. Продовження будівництва. ЖК Kadorr City від Kadorr Group на вулиці Краснова, 3 у Малиновському районі Одеси. Отримано два дозволи на будівництво на IV і VII черги.

5. Клубний будинок Graf на Педагогічній від Graf development на вулиці Педагогічна, 34-А у Приморському районі Одеси. Багатоквартирний будинок у 6 поверхів уже побудований на присадибній ділянці.

6. Продовження будівництва. Житловий район Rybalsky від Perfect Group на вулиці Електриків, 23-Б у Подільському районі Києва (VI/I черга будівництва).

Відмовлено у дозволі

1. ЖК Greenpoint від Керамоблок Інвест у межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та провулку Мильного у Подільському районі Києва.

Підстави для відмови: відсутня виписка з Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельною ділянкою; відсутній план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000; проєктна документація оформлена без дотримання державних стандартів.

2. ЖК Лідерсівський від ОдесаБуд на Лидерсівському бульварі, 7, 9, у Приморському районі Одеси.

Підстави для відмови: нове будівництво готелю з центром обслуговування туристів і спортивним клубом, пунктом надання першої медичної допомоги і реабілітаційним центром передбачено на земельній ділянці з цільовим призначенням на дату звернення за отриманням дозволу: В 03.15 "Для будівництва і обслуговування інших будівель громадської забудови", вид використання: для реконструкції та подальшої експлуатації та обслуговування адміністративної будівлі, що не відповідає вимогам Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності". Необхідно впорядкувати майново-правові питання за погодженням виду використання земельної ділянки з намірами забудови.

3. ЖК на вулиці Обсерваторній, 4 у Шевченківському районі Києва.

Підстави для відмови: відсутня інформація про кваліфікаційні сертифікати відповідальних за авторський і технічний нагляд; відсутній план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000; проєктна документація розроблена і оформлена без дотримання будівельних норм і державних стандартів.

4. ЖК Академ-Квартал від Інтергал-Буд на вулиці Приладовій, 10 у Святошинському районі Києва. До Реєстру будівельної діяльності внесені відразу дві відмови.

Підстави для відмови: не наданий генеральний план для об'єкта в цілому; не надано оригінал нотаріально завіреної згоди власника (власників) будівлі (будівель), інженерної споруди на проведення будівельних робіт; в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт не вказана чергу будівництва на наданій проектній документації; у виписці з Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельною ділянкою не вказані дані про орендаря земельної ділянки; проєктна документація розроблена і оформлена без дотримання будівельних норм і державних стандартів.

5. ЖК Київська Швейцарія від Інтергал-Буд на вулиці Макарівській у Шевченківському районі Києва. Внесені дві відмови щодо комплексу.

Підстави для відмови: не надана витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно щодо будівель, які підлягають демонтажу під час будівництва об'єкта; не надана згода власника будівель і споруд, що підлягають демонтажу; - відповідно до п. 1 МБУ № 736/17/012 / 009-17 від 12.05.2017 не надані висновки історико-містобудівного обґрунтування щодо обмеження максимальної висотності в якості вихідних даних для проєктування; не надані висновки про погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини; не надані висновки Інституту Археології НАН України; проєктування ведеться за межами відведеної земельної ділянки, демонтаж деяких будівель, частина проєктованого благоустрою і споруд знаходиться за межею землеволодіння; згідно інформації, зазаначеної в наданій документації щодо технічних умов про електропостачання, 30.12.2019, тобто після затвердження проєктної документації, було проведено коригування технічних умов з електропостачання об'єкта будівництва; технічні умови щодо приєднання до газорозподільної системи будинків № 1 видано 09.12.2019, тобто після проходження експертизи проєкту та затвердження проєктної документації тощо.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Перлина Поділля між вул. Професора Шульги та вул. Юківка у Вінниці. В експлуатацію введено будинок № 6. Затримка становила більше року.

2. ЖК Welcome Home на Стеценко від Фундамент на вулиці Стеценка у Святошинському районі Києва (III черга 9 п.к, IV черга). Отримано два сертифікати. Введено будинок № 10. Затримка склала більше двох років.

3. ЖК Файна Таун від К.А.Н. Девелопмент на вул. Академіка Туполєва, 12 і вул. Салютній, 2-Б у Шевченківському районі Києва. В експлуатацію введена котельня.

Відмовлено в прийнятті до експлуатації

1. ЖК Академ-Квартал від Інтергал-Буд на вулиці Приладовій, 10 у Святошинському районі Києва (I черга).

Підстави для відмови: не нада документація, передбачена нормативними документами на виконання будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи в частині забезпечення доступності об'єкту маломобільними групами населення.

2. ЖК Голосіївська Долина від Строй Сіті Development на вул. Кайсарова, 7/9 у Голосіївському районі Києва.

Підстави для відмови: не були надані акти випробування обладнання, інженерних систем, мереж і устаткування, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

1.1т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом