ЖК і ДАБІ: тижневий огляд виданих дозволів та сертифікатів

5 хв

Документи на будівництво щодо яких житлових комплексів (СС3) встигли внести до Реєстру будівельної діяльності чиновники Державної архітектурно-будівельної інспекції за 3 дні між святами, а також які комплекси ввели в експлуатацію та які вирішили поки що не вводити – читайте у матеріалі НЕРУХОМІ.

Зауважимо, що через вже звичну некоректну роботу Реєстру, неможливо встановити показники комплексів, на які надано дозволи та сертифікати готовності до експлуатації: ТЕПи об'єктів не відкриваються.

Дозвіл надано

1. ЖК на вул. Панаса Мирного, 14 в Хмельницькому від Будівельний Альянс Груп.

Споруджується на земельній ділянці площею 0,97 га з відповідним цільовим призначенням.

Дозвіл отримано з першої спроби.

2. Житловий будинок на вул. Маршала Малиновского в районі будинка №60 у Дніпрі від Будівельної компанії "Альтабуд компані".

Споруджується будинок у Сонячному мікрорайоні, на земельній ділянці площею 0, 18 га з відповідним цільовим призначенням та на відстані 100 м від річки.

Дозвіл отримано з третьої спроби.

Ще в січні 2021 року у видачі дозволу було надано відмову у зв'язку з недотриманням вимог максимально допустимого відсотку забудови земельної ділянки та вимог щодо допустимої щільності населення; недотримання вимог ДБН щодо розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях; не забезпечення нормативної кількість машино-місць.

Проте зараз дозвіл надано на проєкт будівництва, що не зазнав змін після надання зауважень ДАБІ (експертний звіт датований від 23 грудня 2020 року). Отже мешканці будинку будуть позбавлені належної прибудинкової території, а кількість паркомісць не зможе задовольнити їх потреби.

3. ЖК Софіївська сфера від Сфера Житлобуд в с. Софіївська Борщагівка Київської області. Продовження будівництва.

Дозвіл надано на забудову двох земельних ділянок.

Також на минулому тижні надано дозвіл на будівництво загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів на 450 місць на території комплексу.

4. Будівництво багатофункціонального комплексу з діловим центром з готелем та житловими приміщеннями на вул. Кавказька, 32б у Рівному. Генпідрядник будівництва ТОВ "Будтех-Пром".

Розміщуватиметься БФК біля Старого єврейського кладовища (парк "Єврейка") на місці кіноклубу "Гонзо". Комплекс передбачає у складі житлові приміщення.

5. ЖК Перший Французький від Отрада-Девелопмент на Французькому бульварі, 3 в Одесі.

Дозвіл надано на будівництво багатоквартирного житлово-готельного комплексу.

Генпідрядником будівництва є КП "Будова", що споруджує ЖК Омега, ЖК Ясна Поляна 2, Апарт-комплекс Морська резиденція, ЖК Sea View тощо.

В Реєстрі будівельної діяльності зареєстровано 3 відмови у видачі дозволу.

15 грудня 2020 року зазначались такі підстави для відмови: відсутність погодження проєкту із центральним органом виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини; не забезпечено нормативну кількість машиномісць та нормативні розміри майданчиків у складі прибудинкової території; не дотримано вимоги технічних умов на електропостачання від 12.11.2019 щодо будівництва нової двохтрансформаторної ТП; не дотримано вимоги максимально допустимої щільності населення та вимоги щодо максимально допустимого відсотку забудови земельної ділянки.

Проте експертний звіт щодо розгляду проєктної документації датований від 8 квітня 2020 року, а отже зміни, з приведення проєктних рішень у відповідність до ДБН, не вносились.

У разі інвестування у цей комплекс радимо також перевірити наявність погодження проєкту Мінкультом та дотримання забудовником вимог технічних умов з електропостачання.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Ґорґани від Квітка. Майстерня будинків на вул. Стрийська, 195 у Львові (І черга).

В експлуатацію прийнято будинок №1.

Затримка у введенні – 2 квартали.

2. ЖК Парус City від Парус Premium на вул. Кульпарківській, 93 у Львові (І черга).

В експлуатацію прийнято будинки №1, №2 та ТП.

Затримка у введенні – 2 квартали.

3. ЖК Піонерський квартал 2 від Доброград на вул. Машинобудівників, 16 в смт Чабани Києво-Святошинського району Київської області (I пусковий комплекс).

В Реєстрі будівельної діяльності сертифікат зареєстровано з помилкою в кадастровому номері земельної ділянки.

4. ЖК Місто Квітів. Парковий квартал від МЖК "Оболонь" на вул. Тираспольській, 43 у Подільському районі Києва (ХІІ черга – житловий будинок №11 з вбудованим дошкільним навчальним закладом).

5. ЖК Scandia від БК Триумф на вул. Анатолія Луценка та вул. Маяковського в Броварах Київської області.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №4 з прибудованою котельнею.

Затримка у введенні – 3 квартали.

6. ЖК Andorra від Аргіліт на вул. Смілянська у Черкасах (секція 2).

Введений раніше запланованого строку на 1 квартал.

7. ЖК Лісовий квартал від Альянс Новобуд в Броварах Київської області.

На комплекс отримано два сертифікати готовності. В експлуатацію прийнято наземний паркінг (VIII черга) та житловий будинок №8, ТП (І черга).

Затримка у введенні житлового будинку – 2 квартали.

8. ЖК П'ятдесят четверта перлина від Kadorr Group на вул. Сахарова Академіка 3-Г в с. Крижанівка Одеської області.

На сайті Kadorr Group вказано, що ЖК П'ятдесят четверта перлина прийнято в експлуатацію в 4 кварталі 2020 року, проте Реєстр не містить такої інформації.

9. ЖК Сорок п'ята перлина від Kadorr Group на вул. Каманіна, 16-а/6 в Одесі.

На сайті Kadorr Group вказано, що ЖК Сорок п'ята перлина прийнято в експлуатацію в 3 кварталі 2020 року, проте Реєстр не містить такої інформації.

10. ЖК П'ятдесят шоста перлина від Kadorr Group, масив № 10, ж/м "Дружний", діл. № 22 в селі Лиманка Овідіопольського району Одеської області.

На сайті Kadorr Group вказано, що ЖК П'ятдесят шоста перлина прийнято в експлуатацію в 4 кварталі 2020 року, проте Реєстр не містить такої інформації.

11. ЖК Greenville Park від Greenville на вул. Пимоненко у Шевченківському районі Києва (ІІ черга будівництва, 1 пусковий комплекс).

В експлуатацію прийнято житловий будинок №1 (відповідає будинку №2 згідно проєкту).

12. ЖК Французький квартал 2 від bUd development на вул. Великій Васильківській 137, 139 у Печерському районі Києва (ІІІ черга, 1-4 пускові комплекси).

В експлуатацію прийнято житлові будинки № 11, 12, 13 та підземний паркінг.

Затримка у введенні складає 1 рік.

13. ЖК Харківський від Київміськбуд на Харківському шосе, 210 в Дарницькому районі Києва (V черга).

В експлуатацію прийнято центр обслуговування населення.

14. ЖК Рівер Сіті від Інтергал-Буд у проїзді Шпаковському, 25,27,29 в Житомирі.

В експлуатацію прийнято будинок №1 (1 пусковий комплекс).

Затримка у введенні – 2 квартали.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Бережанський від Галжитлобуд на вул. Бережанській, 15 в Оболонському районі Києва (ІІ черга).

Підстави для відмови: не надано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

844

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом