Огляд роботи ДІАМ за тиждень: кому надали дозволи та сертифікати на ЖК

12 хв

Які забудовники опинилися у полі зору Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) з 27 грудня по 3 січня та отримали (або ні) дозволи на будівництво житлових комплексів чи сертифікати про введення в експлуатацію – читайте у матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. ЖК пров. Платонівський, 1-г у Солом'янському районі Києва.

Генпідрядником комплексу виступає турецький забудовник – ТОВ "ДЕМІР ІНШААТ".

2. БФК на вул. Омеляновича-Павленка (колишня вул. Суворова), 4 у Печерському районі Києва.

Дозвіл надано на реконструкцію нежилого будинку (літ.А) під багатофункціональний комплекс. Код будівлі: 1220.9 Будівлі для конторських та адміністративних цілей інші. Проте виданими містобудівними умовами та обмеженнями передбачена можливість будівництва житла. Генпідрядником комплексу є ТОВ "ПРОСТІР КОНСТРАКШН"(42716162), колишня назва – ТОВ "ТЕХНОСТАНДАРТПРОМ", що здійснював будівництво ряду об'єктів у Запоріжжі та Харкові.

3. Продовження будівництва. ЖК Софія Клубний від Мартинов в селі Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

4. Нове будівництво. ЖК бул. Незалежності від Азіл Девелопмент Груп в Броварах Київської області.

Передбачено будівництво трьох житлових будинків.

5. Отримано два дозволи на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованим підземним паркінгом на вул. Черкаська, 5 та 5а в селі Софіївська Борщагівка Київської області.

Генпідрядником виступає ТОВ "МІД-СЕРВІС", що здійснював будівництво будинків у суміжному ЖК Львівський маєток.

6. Нове будівництво. ЖК PERFECT LIFE від LEV Development на вул. Лісна, 27 та 27а у м. Винники Львівської області (СС2).

Отримано два дозволи.

7. Продовження будівництва. ЖК Royal Park від bauhausen на вул. В. Великого, 3 в м. Дубляни Жовківського району Львівської області.

8. Нове будівництво. ЖК вул. Степана Бандери, 32/1 у Хмельницькому від Комунбуд.

9. Нове будівництво. ЖК Вершина від Барський в с. Зарванці Вінницької області.

10. Продовження будівництва. ЖК Рівер Сіті від Інтергал-Буд на бул. Тетерівський, 2,4,6 у Житомирі.

11. Нове будівництво. ЖК на вул. Перемоги, 72 у Запоріжжі від Sensar.

12. Нове будівництво. ЖК вул. Генерала М. Тарнавського в Тернополі.

13. Продовження будівництва. ЖК Синергія Light від Групи Смарт на вул. Соборній, 289 у Рівному.

14. ЖК вул. Європейська, 1 в с. Геронимівка Черкаського району Черкаської області.

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК Healthy City від City One Development на вул. Джона Маккейна (Івана Кудрі), 5 у Печерському районі Києва.

Підстави для відмови: відсутні розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях; не в повному обсязі подано проєктну документацію на будівництво; не подано документи, що підтверджують погодження в органах охорони культурної спадщини проєкту архітектурних перетворень тощо.

2. ЖК Авіатор на пров. Ступки, 8,10,12 в смт Гостомель Київської області.

Підстави для відмови: відсутня в повному обсязі проєктна документація на будівництво; відсутня скан-копія містобудівних умов та обмежень; відсутня копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою (закінчився строк дії договору оренди земельної ділянки з кадастровим номером 3210945900:01:095:0279); експертиза проєкту не містить затверджених техніко-економічних показників.

3. ЖК Приморські Сади від Graf development на вул. Марсельська в с. Крижанівка Одеської області.

Надано чотири відмови.

Підстави для відмови: замовником будівництва не надано документ про погодження проєктних рішень щодо будівництва в охоронній зоні пам'ятки культурної спадщини; площа квартир в проєктній документації, експертизі проєкту не відповідає площі квартир в генеральному плані.

4. Житлове містечко ARTVILLE від Zezman на території Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області.

Підстави для відмови: відсутній додаток до ліцензії, що дає право на виконання будівельних робіт; генеральний план об'єкта будівництва розроблено з порушенням вимог ДСТУ; порушено вимоги ДБН щодо граничних параметрів забудови земельної ділянки тощо.

5. ЖК Пасічний від Ваш дім на вул. Пасічній, 133 у Львові.

Підстави для відмови: відсутні вихідні дані для проєктування; відсутня копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію; не надано схвалену у встановленому порядку попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт".

6. ЖК PERFECT LIFE від LEV Development на вул. Лісна, 27-в у м. Винники Львівської області (СС2).

Підстави для відмови: відсутній договір генерального підряду (фотокопія).

7. ЖК вул. Львівська, 27-Б в Золочеві Львівської області від ЗОЛОЧІВБУД.

Підстави для відмови: відсутній документ про затвердження проєктної документації.

8. ЖК Бетховен від Креатор-Буд на вул. Городницькій, 47 у Львові.

Надано дві відмови на 8 та 9 чергу будівництва.

Підстави для відмови: не надано попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт"; не надано інформацію, передбачену статтею 69 Повітряного кодексу України (обмеження використання приаеродромної території, затверджені уповноваженим органом відповідно до вимог Повітряного кодексу України); відсутній документ на будівлі, що підлягають знесенню; технічні умови приєднання до електричних мереж електроустановок не відповідають об’єкту будівництва зазначеному у повідомленні на виконання будівельних робіт

9. ЖК Олімпійський від ІБК Груп 2014 Київ на вул. Олімпійській, 6 у Харкові.

Підстави для відмови: не надано проєктну документацію на будівництво; не надано погодження з Державіаслужбою та Міноборони місця розташування і висоти об’єкта будівництва.

10. ЖК Молодіжний від UBC на вул. Тернопільська, 13 у Хмельницькому.

Підстави для відмови: відсутні документи на підтвердження виникнення прав замовника у ОК "Житлово-будівельний кооператив "УНІВЕРСАЛЬНИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ".

11. ЖК Dream Park від CBP на вул. Проскурівського підпілля 131/2 у Хмельницкий.

Підстави для відмови: генеральний план об'єкта будівництва розроблено з порушенням вимог ДСТУ; відсутні розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях.

12. ЖК Millennium від МЖК Експрес-24 на вул. Об'їзній в с. Крихівці.

По комплексу надано 6 відмов.

Підстави для відмов в цілому стосуються подання неповного пакету документів.

13. ЖК в с. Липини Луцького району Волинської області.

Підстави для відмови: порушено вимогу статті 31 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" в частині обов’язковості експертизи проєктів будівництва об’єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками; креслення генерального плану об’єкта будівництва виконані без дотримання вимог ДСТУ.

14. БФК на вул. Сергія Кемського, 11-М у Коростені Житомирської області.

Підстави для відмови: проєктну документацію на будівництво багатофункціонального комплексу не завантажено у повному обсязі до Реєстру будівельної діяльності.

15. ЖК 9 Район від Голдіс Буд на вул. Коцака Арсенія (вул. Об'їзна, 31) у Мукачеві Закарпатської області (ІІI черга будівництва).

Підстава для відмови: не надано попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт" тощо.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Чабани 2 від Форум-Житлобуд на вул. Машинобудівників в смт Чабани Київської області.

Введено весь комплекс раніше запланованого строку.

2. ЖК Парус на перетині вул. Паркова/вул. 1-го Травня (за документами: вул. Лазурна, 2-Б) у Чорноморську Одеської області.

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 4.

Затримка у введенні – 2 квартали.

3. ЖК на вул. Спортивна, 1 (за документами: вул. Сімейна, 2) в смт Слобожанське Дніпровського району Дніпропетровської області.

Затримка у введенні – 2 роки.

4. ЖК Оселя Парк на вул. В'ячеслава Чорновола в Луцьку (1 черга, 1 п.к., буд. 2).

Введено без затримок.

5. ЖК на просп. Миру, 32 від Сучасний Дім у Полтаві.

Введено без затримок.

6. ЖК на вул. Чалдаєва, 8а у Тернополі.

Сертифікат про готовність видано на церкву та багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Чалдаєва, 8а у Тернополі.

Збудовано ЖК на землях з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Загальна площа приміщень церкви – 129 кв.м, житловий будинок має 10 поверхів на 44 квартири.

Раніше відмова у веденні надавалась у зв'язку з тим, шо об'єкт за декларацією про початок виконання будівельних робіт відносився до об'єктів з середнім класом наслідків (СС2).

Згідно Реєстру будівельно діяльності, замовником внесено зміни до декларації на підставі коригування проєктної документації та змінено клас наслідків з СС2 на СС3. Звертаємо увагу, що інформація про результати експертизи (експертний звіт) не внесено до Реєстру.

7. ЖК Arena Centr від Arena Bud на вул. Невського, 18 у Сваляві в Закарпатській області.

Затримка у введенні ­– 4 роки.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Варшавський Мікрорайон від Stolitsa Group на вул. Маршала Гречка та просп. Правди у Подільському районі Києва (І мікрорайон, житловий будинок №8.1; житловий будинок із прибудованими приміщеннями №8.2, прибудовані приміщення №8.2.1; житловий будинок №8.3, офісний центр із вбудованим паркінгом і ТП №8.4).

Підстави для відмови: відсутня паркувальна зона та розмітка паркомісць для маломобільних груп населення, відсутні тактильні елементи (тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики), відсутні рельєфні позначення поверхів у тактильному вигляді та (або) шрифтом Брайля; шляхи руху до будівель не забезпечені засобами орієнтування та отримання інформації, у тому числі для осіб з порушенням зору, чим обмежено доступність об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, та ін.

2. ЖК Русанівська Гавань від Ковальська Нерухомість на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва (І черга, житловий будинок №22-25 з вбудовано-прибудованим паркінгом №36; ТП; житловий будинок №30 з вбудовано-прибудованим паркінгом №43-а; ТП).

Підстави для відмови: документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати подаються замовником (його уповноваженою особою) разом із заявою про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката.

3. ЖК Twin House від Київміськбуд на вул. Крайня, 1 у Деснянському районі Києва (І черга-житловий будинок 1 -секція 1.1, секція 1.2, секція 1.3, ІІ черга- ТП).

Підстави для відмови: відсутнє обладнання в ТП; відсутні лічильники води на всіх поверхах поквартирно; відсутні електролічильники на всіх поверхах поквартирно; відсутні індивідуальні електрокотли в квартирах; не закінчено роботи з влаштування системи відведення атмосферних опадів та інших стічних вод; ввідний кабель не заведений до будинку; відсутні пожежні гідранти, вогнегасники в пожежних шафах на всіх поверхах; будинок не обладнаний системою опалення, та ін.

4. ЖК Кришталеві джерела від KSM-GROUP на вул. Метрологічна 7, в Голосіївському районі Києва.

Підстави для відмови: згідно містобудівних умов та обмежень гранично допустима висота будівель 9 поверхів (наявний 10 поверх, на 9 поверcі знаходяться дворівневі квартири) не завершене будівництво: господарської будівлі з вбудованим ТП, прибудована автономна котельня; не завершено монтаж ліфтів; частково відсутні поручні на сходових майданчиках; відсутні вузли обліку відповідних комунальних послуг; відсутні пожежні гідранти (4шт), насосні установки для підтримки необхідного тиску води, відсутнє обладнання в ІТП (цокольні і підвальні поверхи) житлових будинків №1-5; відсутність забезпеченості доступу до об’єкту для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; будівельні роботи на об’єкті не завершені.

5. ЖК Оберіг-2 від Київміськбуд на вул. Бориспільська, 30А, 40 у Дарницькому районі Києва.

Підстави для відмови: монтажні роботи в котельні не завершені, відсутні електролічильники поквартирно.

6. ЖК Нова Англія від Royal House на вул. Михайла Максимовича (колишня Онуфрія Трутенка), 24 у Голосіївському районі Києва (ІV черга будівництва, 2 п.к, житловий будинок В4).

Підстави для відмови: не закінчено комплекс будівельних робіт з влаштування даху та облаштування вхідних груп до нежитлових приміщень на рівні -1 поверху зі сторони наступної черги будівництва; відсутні рельєфні позначення у тактильному вигляді та (або) шрифтом Брайля.

7. ЖК Platinum Residence від Алекс буд груп на пров. Ванний, 5-Г у Приморському районі Одеси.

Підстави для відмови: під час повторного подання заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката від 29.12.2021 року №ІУ123211229535 не подано документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

8. ЖК Олімпійський від Атлант у Броварах Київської області (ІІІ черга).

Отримано дві відмови на житловий будинок №12 (пусковий комплекс 1) та житловий будинок №13 (п.к. 2).

Підстави для 1-ї відмови: відсутність тактильних смуг, елементів на вхідних групах та біля пониження бордюрів, висота порогів вхідних дверей не відповідає ДБН; не завершені роботи з влаштування парапетів на даху будинку; не на всіх поверхах встановлені електролічильники, лічильники води; відсутній загальнобудинковий лічильник тепла в ІТП; не завершені роботи з монтажу та підключення обладнання в електрощитовій; не виконані роботи з улаштування систем протипожежного захисту: пожежної сигналізації, оповіщування та управління евакуацією людей при пожежі; не змонтовані датчики сповіщення про пожежу (у квартирах не закріплені до стелі), та ін.

Підстави для 2-ї відмови: роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконані із порушенням будівельних норм; не завершені роботи з влаштування парапетів на даху будинку, відсутні сходи до офісного приміщення; відсутній майданчик для відпочинку дорослого населення, занять спортом, ігровий майданчик для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку; не на всіх поверхах встановлені електролічильники, лічильники води; не виконані роботи з герметизації вводів протипожежного водопроводу; відсутній загальнобудинковий лічильник тепла в ІТП; не завершені роботи з монтажу та підключення обладнання в електрощитовій (приміщення №30); відсутній світловий покажчик пожгідранту на зовнішній стіні будинку та його підключення до мережі аварійного освітлення; не виконані роботи з улаштування систем протипожежного захисту, та ін.

9. ЖК 7'я від Domira Group на пров. Надії, 3-А в с. Щасливе Бориспільського району Київської області.

Підстави для відмови: відсутня система протипожежного захисту; відсутні електролічильники в шафах електрообладнання; не в повному обсязі змонтовано ліфтове обладнання; відсутні датчики загазованості поквартирно; невідповідність техніко-економічних показників в акті готовності об’єкта до експлуатації за проєктом та за результатами технічної інвентаризації; не виконано забезпеченість доступу для маломобільних груп населення, та ін.

10. ЖК Синергія Сіті (Kvartal Group) на вул. Достоєвського та пров. Озерний в Ірпені Київської області (2 черга, будинок № 10 та 11).

Отримано дві відмови.

Підстави для відмови: в квартирах не встановлені газосигналізатори відповідно до ДБН В.2.5-20-2018 "Газопостачання".

11. ЖК Sky 2 від Novosell Invest на вул. Університетська, 1-Т/2 в Ірпені Київської області.

Підстави для відмови: виявлено розбіжність техніко-економічних показників в акті готовності, за проєктом "загальна площа квартир, м2" – 13555.03; не дотримано ДБН В.2.2-40:2018 "Інклюзивність будівель і споруд"; станом на дату проведення огляду 28.12.2021 будівельні роботи на об'єкті не завершено і тривають.

12. ЖК Гідропарк від Трест Житлобуд-1 на вул. Шевченка, 327 у Харкові (4 черга, будинок №6: секції 1, 2, 3 – 6 п.к).

Підстави для відмови: виконавча документація надана не в повному обсязі; не в повному обсязі виконано роботи з протипожежної безпеки; відсутні поквартирні лічильники обліку водопостачання, теплопостачання, електропостачання; водовідведення з покрівлі змонтовано не в повному обсязі; не завершено влаштування каналізаційних колодязів, та ін.

13. ЖК Спортивний від Marshal Development на вул. Оренбурзькій, 9 у Харкові.

Підстави для відмови: виконавча документація надана не в повному обсязі; на об’єкті тривають будівельні роботи; в електрощитових та ТП наявне незмонтоване електрообладнання; не в повному обсязі виконано роботи з протипожежної безпеки, а саме: не в повному обсязі змонтовано датчики пожежної безпеки; електронасоси та обладнання в ІТП та в насосній не підключені до електромережі; відсутні поквартирні лічильники обліку водопостачання, теплопостачання, електропостачання; не виконані роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; ліфти змонтовані не в повному обсязі, відсутні кнопки виклику ліфтів.

14. ЖК Європейський від БМК Атлант на вул. Європейська, 183 у Полтаві (І та ІІ черга).

Підстава для відмови: відсутні електролічильники; роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконані із порушенням будівельних норм, встановлених ДБН В.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і спорудть.

15. ЖК Традиція від Голдіс Буд в с. Зміїнець Луцького району Волинської області.

Підстави для відмови: відсутня шафа з електричним обладнанням; відсутні квартирні електролічильники, газові котли, газові лічильники та газосигналізатори (датчики загазованості); відсутні майданчики для відпочинку дорослого населення, ігровий майданчик, майданчик для заняття фізкультурою, тимчасова стоянка автомобілів, майданчик для господарських цілей та контейнери сміття; ліфти не працюють тощо.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 20 по 27 грудня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

328

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом