Хай буде храм з апартаментами. Що ДАБІ дозволила будувати минулого тижня

9 хв

Минулого тижня Держархбудінспекція дозволила столичному забудовнику будувати в Дарницькому районі Києва багатофункціональний храмовий комплекс. Зручне розташування біля метро Славутич, ймовірно, приваблюватиме безліч паломників, тому забудовник подбав про їх нічліг і передбачив у комплексі 176 апартаментів. Проте не храмом єдиним.

Яким будівельним компаніям ДАБІ з 30 серпня по 5 вересня надала дозволи на будівництво ЖК (СС3), а кому відмовила у видачі, які комплекси прийняла в експлуатацію, а які вирішила поки не приймати – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Нове будівництво. БФК вул. Зарічна, 45 в Дарницькому районі Києва від Status Group.

Дозвіл надано на будівництво багатофункціонального храмового комплексу.

У складі передбачено 176 апартаментів загальної площею близько 10 тис. кв.м. Площа всього храмового комплексу складає 65 тис. кв.м. Будується на земельній ділянці площею 1 га з цільовим призначенням "для громадських та релігійних організації", вид використання "для експлуатації та обслуговування храму Святого Євангелиста Іоана Богослова".

Храм Святого Євангелиста Іоана Богослова стане першим храмовим комплексом з апартаментами. Код об'єкта: "будівлі торговельні інші".

2. Продовження будівництва. ЖК Orange Park від ODG DEVELOPMENT на вул. Одеська в с. Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області (ІІ черга).

3. Продовження будівництва. ЖК BASA city від Caspian Service UKR на вул. Новообухівське шосе в с. Ходосівка Києво-Святошинського району Київської області.

4. Продовження будівництва. ЖК Ключ від Авантаж на просп. Науки, 40-А в Харкові.

5. Нове будівництво. ЖК на бульв. Буковинського віча,4 у Чернівцях.

Дозвіл надано на будівництво багатоквартирних житлових будинків з клубними приміщеннями (приміщення для публічних виступів, позашкільного навчання та гуртків) та паркінгом.

Передбачено будівництво 8-поверхових житлових будинків на 383 квартири.

Відмовлено у видачі дозволу

1. ЖК Healthy City від City One Development на вул. Джона Маккейна, 5 у Печерському районі Києва.

Підстави для відмови: не надано містобудівних умов і обмежень, креслень плану трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій; не надано технічних умов щодо електропостачання, теплопостачання, водопостачання та водовідведення; не надано документів щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини після висновку на засідання науково-консультативної ради; не надано дозвіл органу охорони культурної спадщини на проведення робіт; не надано погодження висотності об'єкту будівництва та баштового крану з Державіаслужбою та Міноборони та аеропортом, та ін.

2. ЖК на вул. Лебедєва Академіка, 36 у Голосіївському районі Києва (ЖК Кришталеві джерела від KSM-GROUP).

Підстави для відмови: надана фотокопія договору підряду (генерального підряду) на виконання будівельних робіт поганої якості (не розбірливий текст документа); в назві об’єкта зазначеній в заяві, не відображено його місце розташування.

3. ЖК Egoist Residence на вул. Мечникова, 7-Б у Печерському районі Києва, замовник – ТОВ "Будінформ".

Розглянуто дві заяви щодо об'єкта.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

4. ЖК вул. Цимбалів Яр, 31 у Голосіївському районі Києва від Міськжитлобуд.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

5. ЖК Академ-Квартал від Інтергал-Буд на пров. Приладний, 10 у Святошинському районі Києва.

Розглянуто одразу три заяви.

Підстави для 1-ї відмови: відомості щодо найменування об’єкта будівництва у заяві не узгоджуються з даними експертного звіту (невірно зазначено вулицю, в заяві невірно зазначено перелік об’єктів, що входять до складу комплексу; об’єкт будівництва не забезпечений достатньою кількістю місць для паркування автомобілів.

Підстави для 2-ї відмови: функціональне та цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови; інформація щодо цільового призначення земельної ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно не узгоджується з інформацією на Публічній кадастровій карті України; назва об’єкта будівництва в поданій заяві про видачу дозволу не узгоджується з назвою в експертному звіті (не відображає черговість будівництва); не подано (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо будівель та інженерних споруд, які реконструюються, піддаються капітальному ремонту чи реставрації; не подано оригінал нотаріально завіреної згоди власника (власників) будівлі (будівель), інженерної споруди на проведення будівельних робіт, та ін.

Підстави для 3-ї відмови: не подано генеральний план (відсутня експлікація будівель та споруд І, ІІІ, ІV черг будівництва та будівель, розташованих на прилеглих земельних ділянках); в заяві про видачу дозволу не вказана черга будівництва, на яку подано проєктну документацію; в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт клас наслідків об'єкта 2 черги не відповідає наданому розрахунку класу наслідків (в заяві – СС3, в наданому розрахунку – СС2); найменування, проєктні рішення та техніко-економічні показники об'єкта, стосовно якого отримано експертний звіт щодо розгляду проєктної документації на будівництво, не узгоджується тими, що зазначені в експертному звіті щодо розгляду проєктної документації на будівництво за ескізним проектом.

6. ЖК Шевченківський квартал від Рон-стоун на вул. Українська, 6 у Шевченківському районі Києва.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

7. БФК на вул. Митрополита Липківського, 14-А у Солом'янському районі Києва від Київміськбуд.

Підстави для відмови: не надано документів щодо погодження проєктної документації центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини; замовником не надано погоджень проєктної документації з експлуатантами аеродромів, з "Украерорух" та Державною авіаційною службою; ліфти передбачені без машинних відділень, що не узгоджується з кресленнями, де зазначене машинне приміщення; майданчик відпочинку населення розміщено за межами землекористування земельної ділянки; об’єкт будівництва не забезпечений необхідною кількістю місць для паркування автомобілів, (в проєктній документації не зазначена категорійність апартаментів, необхідна для розрахунку кількості машино-місць; не надані копії технічних умов на відведення поверхневих стічних вод системами поверхневого водовідведення; проєктом передбачені роботи з влаштування ліфтів, проте в додатку до ліцензії генерального підрядника ТОВ "М.В.Інвест", відсутні види робіт: 3.06.00 будівництво вертикального транспорту (ліфтів, ескалаторів, підйомників, канатних доріг тощо).

8. ЖК на вул. Ярославів Вал, 21 у Шевченківському районі Києва від Житлобудінвест.

Підстави для відмови: не надано документів щодо погодження проєктної документації центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини; не надано фотокопію договору підряду на здійснення технічного нагляду; проєктування здійснене за межами землекористування земельної ділянки (реконструкція підпірної стіни, розміщення прибудинкових майданчиків); статус реєстрації зазначених замовником містобудівних умов і обмежень – очікує підтвердження; проєктом передбачені роботи з влаштування ліфтів, проте в додатку до ліцензії генерального підрядника ТОВ "Житлобудінвест" відсутній вид робіт: 3.06.00 будівництво вертикального транспорту (ліфтів, ескалаторів, підйомників, канатних доріг тощо), та ін.

9. ЖК На Прорізній 2 від Comfort Life на вул. Центральна (вулиця Чапаєва), 1 в селищі Гостомель Київської області.

Підстави для відмови: кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду (АТ002770) не чинний; проєктна документація розроблена та оформлена без дотримання будівельних норм та державних стандартів.

10. ЖК на вул. Білогородська, 15а у Боярці Київської області від ZZBK1 Group.

Розглянуто дві заяви на отримання дозволу, по кожній з яких – відмова.

Підстави для відмови: не подано проєктну документацію (зокрема: плани поверхів, фасадів та розрізи); не надано інформацію щодо кваліфікаційних сертифікатів; не подано договір підряду; проєктна документація розроблена та оформлена без дотримання будівельних норм та державних стандартів.

11. ЖК Park Residence від Ukrainian Development Company в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

12. ЖК Echo Park від BD Holding на вулиці Велика Кільцева, 9, корпуси 1-3 в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

13. ЖК Альтаїр-3 від Будова на вул. Жаботинського,54-А в Одесі.

Розглянуто дві заяви на 3 чергу будівництва.

Підстава для відмови: додану до заяви документацію неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

14. ЖК Славія від Ратибор на вул. Сімферопольська, 3 у Дніпрі (3 черга).

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

15. ЖК Compass від БК Водограй на вул. Буковинська, 62 у Чернівцях.

Підстави для відмови: додану до заяви документацію відскановано неналежним чином, що унеможливлює встановлення її оригінальності, цілісності та загальної відповідності вимогам будівельних норм, стандартів і правил.

Прийнято до експлуатації

1. ЖК Академ-Квартал від Інтергал-Буд на пров. Приладному, 10 у Святошинському районі Києва (І черга, 2 п.к., житловий будинок №2).

Затримка у введенні житлового будинку від первісно заявленої дати складає 1 рік та 3 квартали.

2. ЖК Варшавський Мікрорайон від Stolitsa Group на вул. Маршала Гречка та просп. Правди у Подільському районі Києва (І мікрорайон, 9 черга: 1 та 2 п.к).

Отримано два сертифікати готовності: на заклад дошкільної освіти на 80 місць та центр розвитку дитини на 190 місць.

3. ЖК Паркові Озера від Інтергал-Буд на вул. Воскресенська, 7 у Дніпровському районі Києва (4 черга, 4 п.к).

В експлуатацію введено блок соціально-громадського призначення.

4. ЖК Нивки Парк від Інтергал-Буд на просп. Перемоги, 67 у Святошинському районі Києва (4, 7, 8 черга).

Отримано три сертифікати готовності: на дитячий навчальний заклад, житлові будинки №7 та №8.

Затримка у введенні – 3 квартали.

5. ЖК Гранд Бурже від Linevich Group в межах вулиці Вишневої, Лесі Українки та бульвару Леоніда Бірюкова у Бучі Київської області (I черга, 1 та 2 п.к).

В експлуатацію введено житлові секції №4 та №5 будинку №4.

Затримка у введенні – 3 квартали.

6. ЖК Олімпійський від Стікон на просп. Шевченка, 31 в Одесі.

ЖК введено в експлуатацію з затримкою у 1 рік та 3 квартали.

7. ЖК Акрополь від Гефест на пров. Тополиний, 17-А у Приморському районі Одеси (I черга).

В експлуатацію введено будинок № 1.

Затримка у введенні – 1 рік та 3 квартали.

8. ЖК Баку на вул. Старокозацька, 75 у Дніпрі.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №2. Будівництво комплексу закінчено.

Затримка у введенні – 1 рік та 3 квартали.

Відмова у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Кришталеві джерела від KSM-GROUP на вул. Академіка Заболотного, 148 у Голосіївському районі Києва.

Підстави для відмови: не подано акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

2. ЖК Vlasna від AVM Development Group на вул.Чорновола в с.Ходосівка Києво-Святошинського району Київської області.

Підстави для відмови: не надано документи, що необхідні для прийняття рішення.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

180

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом