Огляд роботи ДАБІ за тиждень: кого "ощасливила" комісія, а кого – не дуже

Листопад Держархбудінспекція почала з ударних темпів. За традицією, команда НЕРУХОМІ простежила, як виконувала дозвільну функцію ДАБІ минулого тижня в період з 2 по 6 листопада.

Надаємо список ЖК (СС3), яким надали дозволи і відмови на будівництво, які були введені в експлуатацію і у яких це не вийшло зробити.

Дозволи розлітаються, як пиріжки. Пощастило отримати:

ЖК Orange Park від Orange Bud, що знаходиться в с. Крюківщина по вул. Одеській в Київській області. Дозвіл надано на будівництво 3-секційного 11-поверхового будинку на 108 квартир (I черга).

ЖК Синергія Сіті, який знаходиться на вул. Достоєвського і вул. Озерній в Ірпені Київської області. Дозвіл надано на будівництво закладу загальної середньої освіти: об'єднаний ліцей з початковою школою і гімназією (III черга) на 720 учнів.

ЖК Creator City від Креатор-Буд за адресою: вул. Дегтярівська, 17-19 у Шевченківському районі Києва. За дозволом на II чергу будівництва буде будуватися житловий будинок в 23 поверхи та підземний паркінг на 230 машиномісць.

Житловий комплекс за адресою вул. Багговутівська, 16 (літ. А, Б) у Шевченківському районі Києва, будівництво якого буде здійснюватися шляхом реконструкції нежитлової будівлі. Девелопер комплексу ще не заявлений, продажі - не почалися. Відомого, що генпідрядником комплексу є ТОВ "Альфабуд Комплект". ЖК буде складатися з 24 поверхового будинку з паркінгом на 200 машиномісць.

Містечко Підзамче від РІЕЛ, що знаходиться на вул. Б. Хмельницького, 116 і 207 у Львові. Львівському забудовнику минулого тижня щастило з потроєною силою. Отримано відразу три дозволи на будівництво містечка. Два дозволу надано на III і V чергу ЖК Вежа, і один на ЖК Брама, що будуватися на території колишнього заводу "Алмазінструмент".

ЖК Continent Ray від Strakhovskyi Group, який знаходиться на вул. Івана Кожедуба, 8 в Бучі Київської області. Дозвіл надано на другий запланований будинок з трьох.

Не пощастило отримати дозвіл:

ЖК Вишгород Сіті Парк, знаходиться на вул. Прожекторній у Вишгороді. Відмову надано на VII чергу будівництва в зв'язку з відсутністю необхідних документів.

ЖК Київська Швейцарія від Інтеграл-Буд по вул. Макарівська, 3 в Шевченківському районі Києва. Зараз ЖК Київська Швейцарія будується відповідно до дозволу на I чергу будівництва, наданої в листопаді 2019 року. Підставою для відмов у видачі дозволів на II, III черга і IV, V, VI, VII, VIII і IX черги будівництва стала відсутність узгодження проєктної документації Мінкульту.

Привітати з введенням в експлуатацію можна інвесторів:

ЖК Пектораль від Київміськбуду (вул. Кольцова, 7А в Святошинському районі. Києва). З третьої спроби II пусковий комплекс (секції 3,4,5) введено в експлуатацію.

ЖК Вигурівщина-20 від Жітлоекономія, що знаходиться у 20 мікрорайоні житлового масиву "Вигурівщина-Троєщина" у Деснянському районі. З другої спроби ЖК Вигурівщина-20 отримав відразу два сертифікати на введення: житловий будинок №2 (I черга 10-й пусковий комплекс) і на вбудовано-прибудовані приміщення 2а (13-й пусковий комплекс I черги).

Клубний будинок Патріарх Хол на вул. Саксаганського, 80 у Голосіївському районі Києва. Клубний будинок отримував безліч відмов протягом 2020 року. І ось, нарешті, Клубний будинок Патріарх Хол, що будується з 2013 року, введено в експлуатацію!

ЖК Aqua Marine від Одеком Девелопмент, розташований по вул. Фонтанська дорога, 118А в Одесі. Будинок №1 з паркінгом (I черга будівництва) отримав сертифікат на введення.

А ось відмовлено у вступі в експлуатацію всього одному житловому комплексу.

Співчуваємо інвесторам ЖК Utlandia від Tomin Family Development (вул. Чехова, 1А в Ірпені Київської області). Підставою для відмови стало не закінчення будівельних робіт, а також ненадання проєктної документації.

Як піде далі робота ДАБІ в листопаді, хто зможе отримати право виконувати будівельні роботи, а хто піде усувати недоліки в проєктах, кому пощастить ввести в експлуатацію з першого разу, а кому знадобиться час для закінчення всіх проєктних рішень - стежте в нашій постійній рубриці щопонеділка разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом