Огляд роботи ДАБІ за тиждень: які ЖК схвалили, а які – ні

4 хв

Які забудовники опинилися у полі зору Держархбудінспекції з 25 по 29 серпня і отримали дозволи на будівництво житлових комплексів (СС3) та сертифікати про прийняття в експлуатацію, а кому було відмовлено у їх видачі та з яких причин – читайте у матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Рідне місто від Спецжитлофонд на вул. Качалова, 40 у Солом'янському районі Києва (коригування ІІ черги).

2. Продовження будівництва. ЖК Вишгород Сіті Парк на пров. Прожекторний у Вишгороді Київської області (VII черга).

3. Нове будівництво. Апарт-комплекс Times на вул. Косвена, 64/66 у Малиновському районі Одеси.

4. Нове будівництво. ЖК вул. Жилянська, 81 у Голосіївському районі Києва від Altis-Holding.

Дозволом передбачено будівництво багатофункціонального комплексу у 32 поверхи на 392 квартир. Містобудівні умови та обмеження на будівництво об'єкта були отримані на виконання рішення суду.

5. Нове будівництво. ЖК ул. Франка, 21 у Борисполі Київської області від Altis-Holding.

Передбачено будівництво житлового будинку в 10 поверхів на 193 квартири.

Минулого тижня також була внесена відмова у видачі дозволу на цей ЖК, у зв'язку з відсутністю погодження місця розташування на приаеродромній території.

6. Нове будівництво. ЖК Оскар від Будова на проспекті Гагаріна, 9, 9-А у Приморському районі Одеси.

Будівництво розпочато ще в кінці 2020 року, а зараз отримано дозвільний документ.

Передбачено спорудження багатосекційного 24-поверхового будинку на 1205 квартир.

7. Нове будівництво. ЖК вул. Калнишевського Петра (Михайла Майорова), 2 в Оболонському районі Києва від Інтергал-Буд (IV черга будівництва).

За дозволом на 4 чергу передбачено будівництво закладу харчування.

8. Продовження будівництва. ЖК Kadorr City від Kadorr Group на вулиці Краснова, 3 у Малиновському районі Одеси (ІІІ та VІ черга будівництва. Коригування).

Отримано два дозволи.

Передбачено будівництво двох 24-поверхових офісних будівель з паркінгом у складі ЖК.

Відмовлено у видачі дозволу

1. ЖК Парус на перетині вул. Паркова/вул. 1-го Травня (за документами адреса: вул. Лазурна, 2-Б) у Чорноморську Одеської області.

Підстави для відмови: не подано договір підряду про здійснення технічного нагляду; не надано інформацію щодо кваліфікаційних сертифікатів; план трас зовнішніх інженерних мереж подано у невідповідному масштабі; договір підряду на виконання будівельних робіт та наказ про призначення відповідального за виконання будівельних робіт складено без дотримання вимог, та ін.

2. ТОВ "Рівненський Науково-дослідний інститут технології машинобудування" на будівництво ЖК на вул. Данила Галицького, 16 в Рівному.

Підстави для відмови: не надана проєктна документація в частині технічних умов щодо водопостачання та водовідведення (до заяви додані попередні технічні умови); не надана проєктна документація в частині технічних умов щодо електропостачання (до заяви надано лист розробка проєкту, в якому зазначено, що підключення об’єкта до мереж електропостачання здійснюється до існуючих трансформаторних підстанцій, які знаходяться на балансі ТДВ "Рівненський НДІТМ"); відомості щодо замовника будівництва у заяві та доданих до неї документів не узгоджуються з наданими документами на право власності/користування земельною ділянкою.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Озерний Гай від Інтергал-Буд на вул. Свободи, 1 в селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області (10 черга будівництва).

В експлуатацію прийнято дитячий садок.

2. ЖК Французький квартал 2 від bUd development на вул. Великій Васильківській 137, 139 у Печерському районі Києва (5 черга, 1 п.к).

В експлуатацію прийнято 15-поверховий громадський будинок.

3. ЖК Pechersk Plaza 52 від Kadorr Group на вул. Кіквідзе, 17 у Печерському районі Києва (І черга).

Весь комплекс прийнято до експлуатації.

Затримка у введенні складає близько півтора року.

4. ЖК Елегія Парк від Данлін на вул. Генуезькій, 1 в Одесі.

В експлуатацію введено будинок №1 раніше запланованого строку.

5. ЖК Русанівська Гавань від Ковальська Нерухомість на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва.

В експлуатацію прийнято житлові будинки № 18-21, № 29 та вбудовано-прибудовані паркінги.

Затримка у введені – близько 2 років.

6. ЖК Viking Park на вул. Зелена у Львові, замовник ТОВ "Реновація" (І черга).

В експлуатацію введено будинки №3 та №4.

Затримка у введенні складає 1 рік.

7. ЖК Скай Сіті від Будова вул. Варненська, 27-А/2 в Одесі.

В експлуатацію прийнято будинок №1.

Затримка у введенні – 3 квартали.

8. ЖК Авіатор на вул. Мисливська в смт. Гостомель Київської області.

В експлуатацію прийнято будинок №1.

Затримка у введенні складає 2 роки.

9. ЖК Володимирський від Інтергал-Буд на перетині вул. Антоновича (Горького) та вул. Володимиро-Либідської у Голосіївському районі Києва.

Затримка у введенні – 2 роки.

10. ЖК на Петлюри 21-б у Броварах від Атлант.

Наразі в експлуатацію прийнято весь комплекс.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Гранд Парк від Проф-Буд ЛТД на вул. Фельдмана,1 у Броварах Київської області (І черга).

Підстави для відмови: відповідно до проєктної документації стадії П, водопостачання та побутова каналізація здійснюватиметься централізованими міськими мережами водопроводу та каналізації, проте робоча документація на підключення до існуючих мереж міста відсутня, об'єкт не під'єднано до міських мереж водопостачання та каналізації; конструкція пандусу не відповідає проєктним рішенням: передбачено ухил 8%, а фактично складає 17%, проєктом передбачено ширину пандусу 1200 мм, фактично – 1000 мм, відсутня огорожа пандусу; висотні відмітки відмощення, вхідної групи, вікон цокольного поверху відносно рівня підлоги 1-го поверху 0.000 не відповідають проєктним рішенням; не виконані будівельні роботи з будівництва ТП, що входить до 1 черги будівництва (електропостачання житлового будинку здійснюється від будівельного майданчику); не виконані будівельні роботи з монтажу систем протипожежної сигналізації, систем концентрації газу, систем оповіщення про пожежу; проєктом передбачене утеплення ззовні віконих відкосів вогнестійкими мінераловатними плитами, фактично утеплення виконане пінополістерольними плитами; рівень підлоги 1 поверху знаходиться вище рівня входу в будинок на 1.5 м, при цьому не забезпечено спосіб підйому для маломобільних груп населення; не виконані будівельні роботи з будівництва перегородки з дверима вхідного тамбуру будинку, та ін.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

186

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом