ДАБІ довелося анулювати дозвіл на ЖК під Києвом: тижневий огляд роботи інспекції

5 хв

Минулого тижня Державна архітектурно-будівельна інспекція не тільки надавала і відмовляла у наданні дозволів на будівництво житлових комплексів та сертифікатів готовності, а й виконала постанову суду, анулювавши вже наданий забудовнику дозвільний документ на ЖК Echo Park 2 під Києвом.

Які будівельні компанії та їх об'єкти (СС3) потрапили в поле зору ДАБІ в період з 31 травня по 4 червня – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. ЖК Kadorr City від Kadorr Group на вул. Краснова, 3 в Малиновському районі Одеси.

Дозвіл отримано на І чергу будівництва житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями, торгово-розважальним центром, наземними гаражами відкритого типу, підземним паркінгом та ТП. В I чергу передбачено спорудження 664 квартир та паркінгу місткістю на 727 машино-місць.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державіаслужби звернулася до Київського окружного адміністративного суду з позовом до ТОВ "Схід ХХІ" (колишній землевласник) щодо невиконання рішення від 30 жовтня 2020 року (№219) про припинення будівництва на приаеродромній території між Одеським іподромом і вулицею Краснова (вул. Краснова, 3). До розгляду залучено замовника будівництва ТОВ "Кадорр-Україна Плюс" та генпідрядника ТОВ "Аль-Софія". Розгляд справи призначено на 11 червня 2021 року.

Крім того, ДАБІ надавала відмову у видачі дозволу на І та ІІ черги будівництва, зокрема у зв'язку з відсутністю погодження висотності від експлуатанта аеродрому "Одеса".

2. ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійському, 23 в Оболонському районі Києва.

Дозвіл надано на будівництво ІІІ черги, до складу якої не входить будівництво житлових будинків.

3. ЖК Manhattan від Graf development на Люстдорфській дорозі, ріг вул. Акад. Філатова в Одесі.

Дозвіл надано на будівництво ІV черги. Передбачено 81 квартиру у 8-поверховому будинку.

4. ЖК Воробйовi гори PRO від Воробйовi гори на пров. Спортивному, 7-А у Харкові.

Дозволом передбачено будівництво 7-поверхового двосекційного будинку на 20 квартир.

Продажі стартували три тижні тому.

5. ЖК на вул. Олегівська, 36 у Шевченківському районі Києва від ТОВ "Інженерно-будівельна компанія "Укрзабудова".

Дозвіл надано на реконструкцію адміністративних будівель під багатофункціональний комплекс на земельній ділянці з цільовим призначенням "для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури". Передбачено спорудження 154 квартир та підземного паркінгу.

6. ЖК MANHATTAN на вул. Ульянова, 9 та вул. Ульянова, 11 у Дніпрі.

На будівництво цього комплексу дозвіл надавався двічі. Перший дозвіл – 25 березня 2021 року, другий – 2 червня 2021-го.

Анулювання дозволу

ЖК Echo Park 2 від BD Holding на вул. Велика Кільцева, 11 в с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Анульовано дозвіл № ІУ113192411589 від 29 серпня 2019 року на будівництво житлового комплексу з вбудованими адміністративно-побутовими приміщеннями на виконання постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 квітня 2021 року по справі за № 640/2719/20.

Наразі Верховним Судом відкрито касаційне провадження.

Звертаємо увагу, що в судовому порядку скасовано рішення Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області від 6 червня 2012 року №4 "Про затвердження Генерального плану с. Петропавлівська Борщагівка", що надало можливість будувати багатоповерхівки.

Відмовлено у видачі дозволу

ЖК Рідне місто від Спецжитлофонд на вул. Качалова, 40 у Солом'янському районі Києва (VI черга).

Підстави для відмови: не надано витяг (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо будівель і інженерних споруд, які реконструюються; не надано результатів оцінки впливу на довкілля; об'єкт будівництва не забезпечений питомими розмірами прибудинкових майданчиків для ігор дітей та занять фізкультурою, зарядними пристроями для автомобілів з електричними двигунами; не забезпечена необхідна кількість місць для паркування автомобілів; не надано погодження Державіаслужби України.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Вільне Місто від Квітка. Майстерня будинків на вул. Професора П. Буйка, 27 у Львові.

Отримано два сертифікати готовності на житлові будинки №3 та №5.

Затримка у веденні будинку №3 складає 1 рік та 2 квартали, будинку №5 – 2 квартали.

2. ЖК Емоція від Team Development на вул. Промислова, 1 у с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області.

В експлуатацію прийнято будинок №9.

Затримка у введенні – 3 квартали.

3. ЖК Respublika від К.А.Н. Девелопмент на вул. Кільцева дорога, 1, 1а, 1в у Голосіївському районі Києва.

В експлуатацію прийнято громадську будівлю №009 (V черга, 4 пусковий комплекс).

4. ЖК Панорама від Креатор-Буд на вул. Чумацька, 2 у Тернополі.

Споруджено ЖК на ділянці з цільовим призначенням "для іншої комерційної діяльності шляхом будівництва громадсько-житлового будинку з вбудованим оздоровчо-реабілітаційним центром для учасників бойових дій".

Затримка у прийнятті до експлуатації складає 1 рік.

5. ЖК Квартал Крюковщина від NOVBUD на вул. Відродження, 1-7 у с. Крюківщина Київської області.

Затримка у введенні комплексу – 2 роки.

6. ЖК Перемоги 2 від Трест Житлобуд-1 на просп. Перемоги, 86 у Харкові.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №2.

Затримка у введенні – 2 квартали.

7. ЖК Львівський квартал від РІЕЛ на вул. Глибочицька, 13 у Шевченківському районі Києва.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №7.

Затримка у прийнятті до експлуатації складає 1 рік.

8. ЖК Герцен Парк від ДБК-1 на узвозі Герцена, 32 у Шевченківському районі Києва (комплекс від Укрбуд, будинки якого введені в експлуатацію).

Наразі отримано сертифікат на паркінг на 375 машино-місць.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Національний від Моя країна на вул. Стрийській, 108 у Львові.

Відмова надана на VII чергу (офісно-комерційний центр №№7, 8).

Підстави для відмови: не надано виконавчу документацію (акти випробувань обладнання насосної та інженерного обладнання), сертифікати на матеріали; поверховість та загальна площа об'єкта не відповідає проєкту; планування 2-го поверху не відповідає проєкту; не виконано облаштування зовнішніх пандусів; не завершено роботи з монтажу фасадних плит; виконані роботи з влаштування системи опалення не передбачені проєктом; зазначені в акті готовності техніко-економічні показники офісно-комерційного центру №№7, 8 не відповідають результатам технічної інвентаризації.

2. ЖК Русанівська Гавань від Ковальська Нерухомість на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва (II та III черги: житловий будинок №18-21 з вбудовано-прибудованим паркінгом №35, житловий будинок №29).

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконані передбачені проєктною документацією роботи, в тому числі зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення; рішенням Держархбудінспекції України від 30.07.2019 №20 анульовано дозвіл на виконання будівельних робіт від 24.04.2009 №1335-Дн/Р.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом