ЖК, які ввели в експлуатацію минулого тижня: огляд роботи ДАБІ

6 хв

Яким забудовникам дозволили будувати житлові комплекси (СС3) або вводити в експлуатацію, а хто отримав відмову у видачі дозволів і сертифікатів готовності, читайте у щотижневому огляді роботи Держархбудінспекції (з 26 липня по 1 серпня) від ресурсу НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК вул. Петлюри Симона, 28 від Атлант у Броварах Київської області (IV черга). Дозвіл видано на будівництво 25-поверхових будинків на 660 квартир.

2. Продовження будівництва. ЖК Нова Англія від Royal House на вул. Михайла Максимовича (колишня Онуфрія Трутенка), 24 у Голосіївському районі Києва (VIII черга). Передбачено будівництво 760 квартир. Зараз на всі будинки ЖК отримані дозволи.

3. Нове будівництво. ЖК на вул. Машинобудівників, 5а у смт. Чабани Києво-Святошинського району Київської області. Дозвіл надано на будівництво 16-поверхових будинків на 1356 квартир. На земельних ділянках площею майже 2,5 га з відповідним цільовим призначенням.

4. Продовження будівництва. ЖК Піонерський квартал 2 від Доброград на вул. Машинобудівників, 16 в смт Чабани Києво-Святошинського району Київської області. Дозвіл надано на забудову трьох земельних ділянок площею 1, 7 га.

Відмова у видачі дозволу

1. МФК MAYAK від Daytona Development Company на вул. Січеславська Набережна в районі буд. № 39 у Дніпрі.

Підстави для відмови: не надано договір підряду на здійснення технічного нагляду; проєктна документація розроблена і оформлена без дотримання будівельних норм і державних стандартів.

2. ЖК Oasis від bUd development на вул. Електриків, 28 у Подільському районі Києва.

Підстава для відмови: проєктна документація розроблена без дотримання будівельних норм і державних стандартів (на архітектурних кресленнях відсутні підписи головних виконавців і дати підписів); договір генерального підряду на будівництво об'єкта складено між ТОВ "АЛЬФАБУД КОМПЛЕКТ" (генпідрядник) та ТОВ "ЛЕНДСТАЙЛ", яке не є замовником будівництва; договір генерального підряду на будівництво об'єкта укладено на весь об'єкт, а не на 2-у чергу; техніко-економічні показники, взяті для розрахунку класу наслідків (відповідальності) не відповідають техніко-економічними показниками, які вказані в експертному звіті.

3. Житловий будинок на вул. Чалдаєва, 8а у Тернополі. Відмову надано Релігійній організації "Прихід преподобного Іова Почаївського" у видачі дозволу на церкву і багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Підстави для відмови: не надана завірена замовником належним чином фотокопія розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) про призначення осіб, які здійснюють авторський нагляд; відсутня проєктна документація в частині плану трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000, планів поверхів, фасадів церкви масштабом 1:50 або 1:100 або 1:200; замовником не забезпечено здійснення технічного нагляду особою, що має виданий відповідно до законодавства архітектурно-будівельною атестаційною комісією кваліфікаційний сертифікат тощо.

4. ЖК Славія від Ратибор на вул. Сімферопольській, 3 у Дніпрі (3 черга).

Підстави для відмови: не виконані вимоги ДБН щодо інклюзивності будівель та споруд; неможливо встановити законну силу сертифіката інженера технічного нагляду та його відповідність класу наслідків об'єкта будівництва (СС2 або СС3); не забезпечено достатньою кількістю машино-місць для постійного зберігання автомобілів для людей з інвалідністю; не надано експертний звіт за результатами розгляду проєктної документації; відсутня проєктна документація у частині креслень фасадів масштабом 1:50 або 1:100 або 1:200; креслення генерального плану об'єкта будівництва, виконані без дотримання вимог ДСТУ; відсутня проєктна документація у частині технічних умов з електропостачання; відсутня проєктна документація у частині технічних умов з водопостачання та водовідведення, умов для теплопостачання, умов для газопостачання; відсутня проєктна документація у частині містобудівних умов і обмежень; не були надані витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельною ділянкою; об'єкт будівництва не забезпечений майданчиками для відпочинку дорослого населення, майданчиками для занять фізкультурою, майданчиками для збору побутових відходів, необхідною кількістю майданчиків для тимчасової стоянки автомобілів, не забезпечений необхідною кількістю місць для паркування автомобілів, необхідною кількістю машино-місць для постійного зберігання автомобілів.

5. ЖК на вул. Інтернаціоналістів, 35 у Сумах від компанії Федорченко (II черга).

Підстави для відмови: не надано фотокопію розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) співзамовника в особі Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради про затвердження проєктної документації.

6. Багатофункційний комплекс на вул. С Кемского (Жовтнева), 11м у Коростені Житомирської області, замовник - ТОВ "БФ Проєкт".

Підстави для відмови: назва об'єкта будівництва, вказана у заяві, не відповідає назві проєктної документації, за якою видано позитивний експертний звіт (в заяві зазначено "багатофункційний", в експертному звіті "багатофункціональний"); встановлено невідповідність назви об'єкта у державній електронній системі у сфері будівництва (ЕДЕССБ) і у містобудівних умовах і обмеженнях; назва об'єкта будівництва у технічних умовах на підключення до мереж водопостачання, на підключення до теплових мереж, не збігається з назвою об'єкта будівництва у затвердженій проектній документації; техніко-економічні показники, зазначені в експертному звіті, не узгоджуються з техніко-економічними показниками у наданій проектній документації; проєктна документація розроблена з відхиленням від вимог тощо.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Чотири сезони від " Будова " на проспекті Гагаріна, 19-21 в Одесі (I черга, II і III п.к). Отримано два сертифіката готовності: на житловий будинок № 2 і будинок № 3. Затримка у введенні становить 2 і 1 рік відповідно.

2. ЖК Respublika від К.А.Н. Девелопмент на Кільцевій дорозі, 1, 1а, 1в у Голосіївському районі Києва. В експлуатацію прийняті житлові будинки № 7, № 10 та № 12. Будинки введені раніше запланованого терміну.

3. ЖК Лазурний від Градстрой на розі пров. Пискунівського і Лосівського у Харкові. В експлуатацію прийняті житлові будинки № 1, 7, 8, 9 і 10.

4. Мікрорайон Таїровські сади від Одеком Девелопмент у селі Лиманка, ж/м "Дружний", масив 10 діл. 26/2 і частини ділянки 27 (III черга, 1 п.к: секція 4). В експлуатацію введено будинок №1, секція 4. Затримка у введенні становить 1 рік і 3 квартали.

5. Клубний будинок Pierre від АПК Менеджмент на вул. Успенській, 11 у Приморському районі Одеси. Будинок введено в експлуатацію з затримкою у 2 квартали.

6. ЖК Південний від Інфосервіс у пров. Добровольців, 3, пров. Резничий, 3, 6, 7 у Дніпрі (I черга). Отримано сертифікат готовності на три секції будинку, кафе і багатофункціональну будівлю з паркінгом. Секція №1 прийнята в експлуатацію з затримкою в 1 рік і 1 квартал. Секції № 2 і № 3 прийняті раніше запланованого терміну.

7. ЖК Сімейний комфорт від БМУ-6 на вул. Немирівське шосе у селі Вінницькі Хутори, Вінницького району (8 черга - будинок №10, 9 черга - будинок №11). В експлуатацію прийнятий будинок №3 секції №10 та №11. Секції будинку прийняті в експлуатацію раніше запланованого терміну.

8. ЖК Євромісто від SAVO Group у селі Крюковщина Києво-Святошинського району Київської області. В експлуатацію введено житловий будинок на вул. Щастя, 7. Затримка склала 1 квартал.

Відмова у прийнятті до експлуатації

Підстави для відмови для всіх комплексів, надані минулого тижня, тотожні і стосуються ненадання необхідної документації, а також невиконання всіх будівельних робіт, передбачених проєктом.

1. ЖК вул. Краківська, 27а від Житло-Інвест на перетині вул. Червоногвардійській та вул. Краківській у Києві. Відмову надано на житловий будинок № 2.

2. ЖК Медовий від Київміськбуд на вул. Петра Радченка, 27-29 у Солом'янському районі Києва. Отримано відразу відмову на комплекс: будинок №1, №3, підземний паркінг (I черга) та семисекційні житловий будинок №2 (II черга)

3. ЖК San Francisco Creative House від Saga Development на просп. Перемоги, 67 у Святошинському районі Києва (II, III черга).

4. ЖК Нивки Парк від Інтергал-Буд на проспекті Перемоги, 67 у Святошинському районі Києва (4, 7, 8 черги,). Отримано три відмови на введення: на дитячий навчальний заклад, будинок № 7 і № 8.

5. ЖК Navigator від ДСК-Житлобуд на вул. Балтійській, 23 в Оболонському районі Києва (I черга, 3 і 4 п.к). Отримано дві відмови: на житловий будинок № 3 і № 4.

6. ЖК Русанівська Гавань від Ковальська Нерухомість на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва (II і III черги: житловий будинок №18-21 з вбудовано-прибудованим паркінгом №35, житловий будинок №29).

7. ЖК Теремки від Інтеграл-Буд на вул. Академіка Заболотного, 15 у Голосіївському районі Києва. Отримано два відмови: на житловий будинок №2 (II черга) та житловий будинок 2А (III черга).

8. ЖК Злагода від Київміськбуд по вул. Архітектора Вербицького в Дарницькому районі Києва (I черга будівництва – житловий будинок №1).

9. МФК Metropole від Altis-Holding по вул. Велика Васильківська, 91-93 в Києві.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

811

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом