Які ЖК дозволила будувати та ввела в експлуатацію ДІАМ минулого тижня. Огляд

7 хв

Яким забудовникам Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) дозволила будувати ЖК або прийняла об'єкти в експлуатацію, а яким відмовила у видачі дозволів на будівництво та сертифікатів готовності – читайте в огляді НЕРУХОМІ за 22-28 листопада.

Дозвіл надано

1. Нове будівництво. ЖК на вул. Лісна у м. Винники Львівської області від Карпатбуд Девелопмент (СС3).

Дозвіл надано на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Передбачено 225 квартир у 8-поверховому будинку.

2. Продовження будівництва. ЖК Будинок на Єськова від Perfect Group на вул. Курсанта Єськова, 14б в Чернігові.

Дозвіл надано на будівництво 10-поверхового будинку на 210 квартир.

Відмовлено у видачі дозволу

1. Нове будівництво. ЖК на вул. Яблунева, 3-А в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Межує з ЖК Щасливий від НоваБудова на вул. Яблуневій.

Підстави для відмови: об’єкт будівництва знаходиться в межах 50 км приаеродромної території міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни). Замовником не надано документів на підтвердження виконання вимог, передбачених статтею 69 Повітряного кодексу України.

2. ЖК ATRIA CITY. TEREMKY від Альтіс-Девелопмент в смт Чабани Київської області.

Відмова надана на будівництво будинків № 3-5.

Підстави для відмови: проєктна документація відсутня в повному обсязі; генеральний план розроблено з порушеннями, зокрема в експлікації будівель та споруд генплану відсутні відомості про майданчики, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях; відсутнє погодження розташування і висота об’єктів будівництва заввишки 45 і більше метрів відносно контрольної точки аеродрому в радіусі до 50 кілометрів (рішення про такі погодження анульовані).

3. ЖК Атмосфера від Molodist на вул. Європейська у Вишневому Київської області (IV черга) (СС3).

Підстави для відмови: не надано схвалену у встановленому порядку попередню стадію проєктування: техніко-економічне обґрунтування, техніко-економічний розрахунок або "Ескізний проєкт", відсутня інформація про проєктні рішення щодо можливості автономного функціонування черг та пускових комплексів, що мають бути відображені у всіх розділах проєктної документації; не надано експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт".

4. ЖК на вул. Інтернаціоналістів, 35 у Сумах від компанії Федорченка (2 черга).

Підстави для відмови: замовником об'єкта будівництва не надані необхідні документи для прийняття рішення, а саме проєктна документація відсутня в повному обсязі.

5. ЖК на вул. Чернігівській, 2б у м. Бахмач Чернігівської області.

Відмова надана на будівництво 30-квартирного житлового будинку з кафе та магазином продовольчих товарів.

Розглянуто дві заяви.

Підстава для 1 відмови: документи не повинні містити підчищення або дописки, закреслені слова та інші виправлення, не обумовлені в них, орфографічні та арифметичні помилки, заповнюватися олівцем, а також містити пошкодження, які не дають змоги однозначно тлумачити їх зміст. Документи в електронній формі мають бути оформлені згідно з вимогами, визначеними законодавством. У порушення вказаних вимог завдання на проєктування містить закреслені слова та виправлення.

Підстави для 2 відмови: до заяви не додано технічні умови щодо теплопостачання та газопостачання або лист розробника про відсутність у них потреби; завдання на проєктування не погоджено та не затверджено замовником, а також містить закреслені слова та виправлення.

6. ЖК Олімпійський від Київміськбуд на вул. Героїв Чорнобиля 6, 8, 10 у Житомирі.

Відмова надана на будівництво 9-поверхового житлового будинку (відокремлена частина "Б") (СС2).

Підстава для відмови: до заяви про отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт не додано проєктну документацію на будівництво, розроблену та затверджену в установленому законодавством порядку; текст поданих на розгляд документів є нерозбірливим; відсутні документи, що дають право на забудову земельної ділянки (земельна ділянка 1810136300:05:025:0021).

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК на вул. Незалежності, 68 у м. Волочиськ Хмельницької області.

В експлуатацію прийнято 10-поверховий житловий будинок на 76 квартир.

2. ЖК Старокостянтинівське шосе, 5/3 у Хмельницькому від Комунбуд.

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 5 (секція 5/3) у заявлений строк.

3. ЖК на вул. Успенсько-Троїцька, 72/8 від УкрСіверБуд в Конотопі Сумської області.

В експлуатацію прийнято будинок № 1 секції № 1-2. Затримка у введенні складає 1 рік.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Grand Villas від Марін Білдер Київ в с. Михайлівка-Рубежівка Бучанського району Київської області.

Відмова надана на житловий будинок № 11 на вул. Чубинського, 11 (ІІІ черга, п.к 7).

Підстава для відмови: проведено неповну оплату сертифікату.

2. ЖК Мюллер Хаус від BD Holding на вул. Соборна, 119 в селі Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для 1 відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

Підстави для 2 відмови: відсутні акти технічного прийняття зовнішнього водопроводу, акт прийняття зовнішньої каналізації, акт прийняття теплових мереж і гарячого водопостачання, акт прийняття внутрішніх систем водопостачання, акт прийняття внутрішньої і зовнішньої мереж і систем газопостачання, акт прийняття внутрішньої електропроводки, силового електрообладнання, підключення будинку до трансформаторної підстанції і забезпечення постійного електропостачання; відсутні тактильні елементи, тактильні інформаційні показники.

3. ЖК Європейка від BD Holding на вул. Соборна 103/16 в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для 1 відмови: відсутність акту прийняття системи протипожежного водопроводу та обладнання; відсутність акту монтажу та акт гідравлічного випробування протипожежної системи; відсутність акту прийняття мереж внутрішнього газопостачання; відсутність акту прийняття внутрішньої електропроводки, силового електрообладнання; відсутні датчики загазованості.

Підстави для 2 відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

4. ЖК Сонячна Оселя від Меліоратор на вул. Івана Кожедуба, 8-б в Бучі Київської області.

Підстави для відмови: відсутні акти прийняття з газопостачання, а саме: акт прийняття мереж зовнішнього та внутрішнього газопостачання, акт прийняття робіт з герметизації вводів інженерних комунікацій; акти прийняття з водопостачання та водовідведення; відсутні системи аварійного та евакуаційного освітлення, автоматичного оповіщення про пожежу; відсутні акти прийняття з електрозабезпечення; не надано документи, що підтверджують проведення гідровипробування систем водопостачання, пневмовипробувань системи газопроводу будівлі; відсутні газові котли, газові лічильники та датчики загазованості у квартирах; ліфти не змонтовано; не надано документи, що підтверджують прийняття ліфтового обладнання відповідальними особами/службами замовника; відсутні акти закінчення пусконалагоджувальних робіт, акт про готовність до експлуатації ліфтів; відсутні акти прийняття іншого інженерного забезпечення; не забезпечено доступність території об’єкта для маломобільних груп; не облаштовано дитячий майданчик, спортивний майданчик, сміттезбірники; місця загального користування будинку засміченні будівельним сміттям, залишками будівельних матеріалів тощо; прибудинкова не огороджена будівельним парканом, поблизу працює будівельна техніка, проводяться роботи з будівництва каркасу будинку сусідньої черги; станом на дату проведення огляду (22.11.21) будівельні роботи не завершено і тривають.

5. ЖК Покровський на вул. Свято-Покровська, 73-Б/7 в смт Гостомель Київської області.

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

6. ЖК Кольоровий бульвар від ОК Кольоровий бульвар у Чорноморську (14 мікрорайон) Одеської області.

Підстави для відмови: під час повторного подання заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката не подано документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

7. ЖК Галицька Брама від ЕксКомБуд на вул. Галицькій в с. Давидів Пустомитівського району Львівської області (СС2).

Підстави для відмови: відсутні тактильні елементи: тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики; не змонтовані датчики загазованості.

8. ЖК Комфорт Плюс від Дублянський будівельник на вул. Володимира Великого, 5 у м. Дубляни Львівської області.

Підстави для відмови: ширина дверного пройому ліфту - 0,80 м, що не відповідає нормам; датчики загазованості змонтовано неналежним чином.

9. ЖК Lakeberry на вул. Залізняка, 3/1 у Хмельницькому від Dita (СС2).

Підстави для відмови: під час повторного подання заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката не подано документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

10. ЖК вул. Миру, 32 у Полтаві від Сучасний Дім.

Підстави для відмови: відсутні електролічильники; не надано можливість перевірити робочу здатність ліфту; відсутні датчики загазованості; роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконанні із порушенням будівельних норм (тактильні елементи, тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики).

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 15 по 21 листопада.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом