Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 3 по 9 липня

14 хв

Пропонуємо вашій увазі огляд нових об'єктів будівництва, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня: з 3 по 9 липня. 

Традиційно команда порталу повністю відслідковує Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі переліки усіх виданих документів. Експерти НЕРУХОМІ стежать не тільки за ринком житла, а й за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості. Крім того, розкажемо, хто стоїть за тим чи іншим резонансним будівництвом.

Житлова нерухомість

Дозволи на будівництво

Львів. Місцевий орган ДАБК видав дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з комерційними приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Базарній, 38. Запроєктовано будівництво п’ятиповерхового  будинку на 40 квартир з підземним паркінгом на 25 місць та громадськими приміщеннями.  Передбачена відкрита гостьова стоянка на 9 автомобілів. Замовник – ТОВ "ПРАВО ЗНАТИ", ПП "Галицьке". За будівництвом стоїть власник мережі аптек Ігор Павлиш.

Львів. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво  ЖК PRAUD comfort від PRAUD  на вул. Личаківській, 205, 207. Будинок комфорт-класу складається з двох п'ятиповерхових секцій на 35 квартир з підземним паркінгом місткістю 25 місць. Замовник – ТОВ "Л-207",  генпідрядник – ТОВ "АВР-БУД".За будівництвом стоїть Михайло Мамут ексзаступник міського голови з питань ЖКГ та фінансової політики Винниківської міської ради та Віталій Сулима бізнес-партнер члена виконавчого комітету Львівської міської ради Артема Хмизаю.

Львів. Продовження будівництва ЖК 111 ЗЕЛЕНА від Smart Estate на вул. Зеленій, 111. Місцевим органом ДАБК надано дозвіл на будівництво секцій №3 та №4. ЖК преміального класу. Проєктом передбачено дві шестиповерхові секції  на 104 “квартири”, підземний паркінг на 93 місця. Замовники: ТОВ "КВАДРИГА-4", ТОВ “ІНВЕСТ-АКТИВГРУП”, ТОВ “ГЕНБУДПІДРЯД 1”.  Генпідряд здійснює - ТОВ "БК  "АЛТУМ". За будівництвом стоїть Ігор Фурта – власник інформаційного агентства “Гал-інфо”, бізнес-партнер синів Мирослава Хом’яка (колишній керівник департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації).

Івано-Франківська область. Продовження будівництва.  ДІАМ  надала дозвіл на будівництво  ЖК Ювілейний від Траян (за партнерства “Архітрав”)  у селі Микитиці (IV черга). Запроєктований житловий будинок – дев'ятиповерховий на 117 квартир, В   цокольному поверсі 28 паркомісць для авто. Будівля складається з трьох зблокованих секцій та ділиться на дві частини. Замовник та генпідрядник ЖК –  ТОВ  ФІРМА "ТРАЯН". За будівництвом стоїть Сергій Васковець.

Чернівці. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво ЖК Фордевінд від Parus Group. Передбачено два блоки  на 52 квартири з підземним паркінгом. Замовник – ОК "ЖБК  "ФОРДЕВІНД", генпідрядник – ТОВ "БУКПРОДСЕРВІС". За будівництвом стоїть Руслан Бллажієвський, що є засновником та бенефіціаром вказаних компаній. 

Вінниця. Місцевий орган ДАБК дав дозвіл на будівництво ЖК Manhattan  на пров. 4-му  Комарова. Проєктом передбачено чотири житлові секції на два під’їзди кожна та одну секцію з приміщеннями громадського призначення. Замовник - ТОВ"ВКФ "НОРД ПАК-ПЛЮС", генпідрядник - ПП "ТЕНЗОР". За будівництвом стоїть Володимир Красницький, що пов'язаний з ексголовою Вінницької обласної ради п'ятого скликання, Григорієм Заболотним.

Ужгород. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво ЖК Радіщева від  Корпорація новобудов Ужгород на вул. Олександра Радіщева, 7 (IV черга). Передбачено будівництво дев'ятиповерхового житлового будинку на 87 квартир з підземним паркінгом на 22 паркомісця. За будівництвом стоїть родина ексзаступника Закарпатської митниці Михайла Свиди (замовник будівництва)  та судді Мукачівського міськрайонного суду Лариси Курах.

Відмова у дозволі

ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійський, 23 в Оболонському районі Києва. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на  VI чергу будівництва.  Планується будівництво  магазину продовольчих та непродовольчих товарів та торгівельного павільйону.

Підстави для відмови: ділянка проєктування потрапляє в межі Центрального історичного ареалу. Замовником будівництва не подано погодження з МКІП;  не подано  попередню стадію проєктування “Ескізний проєкт” та експертний висновок на стадії проєктування “Ескізний проєкт”. У корпорації ДБК-ЖИТЛОБУД. Ключова особа - Петро Шилюк.

Київська область. ЖК Атмосфера від Molodist на вул. Європейській у місті Вишневе. Місцевий орган ДАБК надав відмову на V чергу будівництва. 

Підстави для відмови: відомості щодо земельної ділянки в реєстрі зазначено неповно; у заяві про видачу дозволу не зазначено ким видано МУО та  дані про особу, яка затвердила проєкт;  у проєкті відсутній перелік робіт; не вказано в реєстрі ТЕП  інженерного обладнання; не зазначено функціональне призначення; не внесено відомості про авторський нагляд (посада та номер телефону);. наказ про здійснення технічного нагляду виданий замовником будівництва, а договір укладений з ФОП; проєктна документація не підписана замовником та відповідальними особами;  відомості щодо підрядника відсутні в Реєстрі будівельної діяльності. Замовник: ТОВ “Інвестиційна Компанія “Атіка”. За будівництвом стоїть ексголова Ірпеня Володимир Карплюк

Львів. Місцевий орган  відмовив у видачі дозволу на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованим паркінгом та зі знесенням існуючої будівлі по вул. Бойківській, 28, 28а. 

Підстави для відмови: невідповідність місця розташування у поданих даних в ЄДЕССБ та найменування об’єкта будівництва; відсутній витяг  з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; не дотримано вимог МУО; в поданій проєктній документації є посилання на нечинні ДБН; план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій необхідно подати в масштабі 1:2 000; проєктна документація не відповідає вимогам чинних ДБН (невідповідність відомостей про поверховість об'єкта у графічній частині й відомостях ТЕП та в частині визначень і понять технічного поверху); за наявним номером в MZ01:0834-3100-8128-3178 створеним в ЄДЕСББ відсутнє погодження відповідного органу; проєктування необхідно здійснювати з врахуванням вимог ДБН щодо пожежної безпеки тощо. Замовник – ТОВ "РЕЗЕРВ П Л Ю С", генпідрядник – ТОВ  "БК "ІНТЕР-БІЛДІНГ". За будівництвом стоїть група Інтергал-буд, ключова особа народний депутат України V-VIII скликань Володимир Зубик.

Прийняття до експлуатації

Київ. ЖК Теремки від Інтергал-Буд на вул. Академіка Заболотного,15 у Голосіївському районі. В експлуатацію прийнято паркінг. 

Київська область. ЖК Софія Клубний від Мартинов  на вул Зеленый  в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Затримка у прийнятті до експлуатації житлового будинку по вул. Зелена, 3 - 2 роки.  За будівництвом стоїть Андрій Мартинов.

Київська область. ЖК Madison Gardens від Альянс Новобуд на території 2 мікрорайону IV житлового району на вул. Київській у Броварах (V черга). В експлуатацію прийнято три житлові будинки № 2-4 та криті автостоянки.  До 11.10.2021 забудовник (генпідрядник) пов'язаний з групою родини Лебедєвих (ключова особа Павло Лебедєв, ексміністр оборони України.

Одеса. ЖК Avinion від МВДом на вул. Дача Ковалевського, 91 (ІІІ черги). Будинок № 2  секції 1,2 та 6. Затримка у прийнятті складає рік. Зведено ЖК на землях для рекреації шляхом спорудження готельного комплексу. Замовник - Валентин Могильніков, місцевий забудовник.

Львів. ЖК SOTA DUET від SOTA DEVELOPMENT на вул. Любінській, 6. Затримка становить 1 рік. 

Львів. ЖК Tiffany apartments від Мій Дім на вул. Пасічній, 84. Затримка у прийнятті будинку № 2  – 1 рік. 

Львівська область. ЖК Ярославенка від Ріел на вул. Я. Ярославенка, 30. Затримка в прийнятті до експлуатації півтора року. За будівництвом стоїть Ростислав Мельник. 

Львівська область. ЖК Гарантія від Гарантія Сервіс на вул.Кільцева-Лисика у місті Винники. Затримка у прийнятті до експлуатації становить 5 років.

Харків. ЖК Гідропарк від Трест Житлобуд-1 на вул. Шевченка, 327. В експлуатацію прийнято трисекційний житловий будинок №7. Затримка – близько 2 років. 

Харків. ЖК Левада від Трест Житлобуд-1 на вул. Лисаветинській, 2б.Відповідно до дозволу в експлуатацію прийнято будинок квартирного типу (гуртожиток) №  6 (III черга 2 пусковий комплекс). Група Трест Житлобуд-1. Ключова особа - Олександр Харченко. Акціонер АТ “Трест Житлобуд-1”, заслужений будівельник України, член виконавчого комітету Харківської міської ради

Івано-Франківськ. ЖК Union від Blago на вул. Степана Бандери, 79. В експлуатацію прийнято три житлові будинки. 

Івано-Франківськ.ЖК Family Plaza  від Blago на вул.Крайківського,1а. В експлуатацію введено секції № 1-4. Затримка у прийнятті до експлуатації від року до кварталу. За будівництвом стоїть  президент Університету Данила Галицького Андрій Луцький та член виконкому та колишній депутат міської ради Сергій Романюк.  

Дніпропетровська область. ЖК Дніпровська Брама 2 від Інвестдніпробуд у смт Слобожанське (VII черга, 2 п.к). В експлуатацію прийнято будинок №7 без затримки у строках. За будівництвом стоїть Кононов Денис ексдепутат Слобожанської селищної ради

Ужгород. ЖК PARK LAND від GAZDA по вул. Олександра Богомольця, 39. В експлуатацію прийнято житлові секції № 1-3. Затримка у прийнятті до експлуатації півтора роки. 

Чернігів. Місцевий орган ДАБК прийняв в експлуатацію ЖК Авіатор від Денар-Люкс у кварталі вулиць Льотної, Волковича, меж території 171 військового заводу і військового ліцею в м. Чернігові.  Секція № 2 прийнята в експлуатацію раніше на квартал. За будівництвом стоїть секретар міської ради Черненок Максим.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

Київ. ЖК Terracotta від Perfect Group на вул. Чернігівська, 8 у Дарницькому районі (І черга, 1 п.к). ДІАМ надала відмови у видачі сертифіката на готель, будинки №№2-4, дворівневий паркінг та будинок №1.

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконано роботи з забезпечення доступності для маломобільних груп населення (контрастне маркування першої та останньої сходинок внутрішніх сходових маршів).

Хмельницкий. ЖК Grand Royal  на вул. Панаса Мирного, 18/2 (ІІІ черга).

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконані роботи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення; не завершені роботи з облаштування блискавкозахисту, пожежної сигналізації, димовидалення;  не виконані роботи з внутрішнього опорядження; проєктом передбачено сполучення нежитлових приміщень по трьох сходових клітках, проте наявні дві сходові клітки; не змонтовані поквартирні опалювальні прилади, обладнання контролю довибухонебезпечних концентрацій паливного газу (газосигналізатори); відсутні котли електричні настінні в нежитлових приміщеннях; не облаштована система внутрішнього пожежогасіння; не наданий акт прийняття системи вентиляції; не забезпечений доступ до торгівельних та офісних приміщень з центрального входу; не облаштовані зони відстою на лоджіях при пожежі згідно з проєктом. 

Хмельницький. IQ Center на пров. Нижній Береговий, 1 та провулку Верхній Береговий,11. Замовник - ТОВ "В.І.БУД"

Підстави для відмови: не повністю виконані передбачені роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; не виконаний благоустрій (ведуться будівельні роботи);  не виконано внутрішнє опорядження на сходах та/або в коридорах, ведуться будівельні роботи з облаштування керамічної плитки; на об’єкті передбачено облаштування двох вантажно-пасажирських та одного пожежного ліфтів компанії IZAMET, проте на об’єкті виявлено один ліфт; передбачені опалювальні прилади системи водяного опалення – радіатори сталеві панельні, проте на об'єкті в більшості вони відсутні; відсутня в повному обсязі виконавча документація. 

Суми. ЖК на вул. Праці, 1. Місцевий орган ДАБК відмовив у  видачі сертифіката на об'єкт: який зводився шляхом реконструкція гуртожитку під житловий будинок. Замовник: ПрАТ "СУМБУД"

Підстави для відмови: не чинна ліцензія генпідрядника;. некоректно внесені дані з технічної інвентаризації в ЄДЕССБ не надали до огляду технічний паспорт у друкованому вигляді; розділи проєкту розроблені за підписом декількох відповідальних осіб (ГІП), інформація зазначена у ЄДЕССБ не відповідає графічним матеріалам проєкту наданим під час огляду об’єкта (виявлено використання коректора). Дати розробки ПКД на титульних листах та у штампах не співпадають (виявлено використання коректора);  наданий для огляду експертний звіт датований 27.03.2020 , своєю чергою деякі розділи проєкту датовані 2022 р.; не можливо встановити відповідність об’ємно-планувальних рішень, відповідність встановленого інженерного обладнання та устаткування (опалення, водопостачання); не наданий розділ проєкту – “Інклюзивність будівель і споруд”; не надано до огляду сертифікат з енергоефективності.

Комерційна нерухомість

Київська область. Місцевий орган прийняв до експлуатації McDonald’s на вул. Набережній у Вишгороді. Загальна площа одноповерхового закладу близько 500 кв.м. Замовник – ТОВ "РІТЕЙЛ 888".

Івано-Франківська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво будівлі громадського призначення (№ 5 згідно генплану) на вул. Об'їзній у селі Крихівці.  Будівля розміщується на території ЖК Міленіум від МЖК Експрес-24. Передбачено розміщення кафе, концертно-танцювального залу, спортзалу, медпункту, бібліотеки та приміщення для різноманітних гурткових занять дітей та дорослих. Загальна площа чотириповерхової будівлі - 3134.кв.м. Замовник - ПП “КОЛЕГІЯ”. За будівництвом стоїть екс-заступник міського голови Володимир Швадчак.

Київ. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу  на реконструкцію McDonald’s на площі Севастопольській, 1 у Солом'янському районі. 

Підстави для відмови: в заяві  не зазначено інформацію про клас наслідків; загальна площа приміщень, зазначена в експертному звіті та наданих кресленнях (архітектурні креслення, генеральний план), не узгоджуються з зазначеною загальною площею приміщень у витязі з Державного реєстру речових прав; поданий документ - заява про початок виконання будівельних робіт - не передбачений законодавством;  проєктна документація надана не в повному обсязі;  не надано скан-копію наказу про затвердження проєктної документації та рішення щодо зміни кількості стадій проєктування з відповідним обґрунтуванням.  Замовник - підприємство з іноземними інвестиціями "МАКДОНАЛЬДЗ ЮКРЕЙН ЛТД".

Хмельницька область. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації магазину продовольчих та непродовольчих товарів по вул. Незалежності, 7 у місті Ізяславі Шепетівського району, що споруджувався шляхом реконструкції житлового будинку, у зв'язку з наданням неповного комплекту проєктної та виконавчої документації (проєкт будівництва стадії “РД”). Магазин двоповерховий на 688 кв.м. Замовник – Олександр Швед. 

Київ. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації реконструкцію Палацу культури з будівництвом громадського центру суспільних комунікацій з підземним паркінгом та приміщеннями торговельного призначення на вул. Гарматній, 26/2 у Солом'янському районі м. Києва (І черга). Фактично було здійснено реконструкцію Палацу Культури заводу “Росток” та будівництво ТРЦ. 

Підстави для відмови: не вдалося перевірити наявність зовнішніх пожежних гідрантів, не надано зовнішню схему водопостачання; відсутній датчик концентрації загазованості; додаткові приміщення на другому поверсі не обладнані системою спринклерного пожежогасіння та датчиками пожежної сигналізації; на об’єкті неукомплектовані пожежні кран-комплекти; не змонтовано лічильник холодної води на полив; відсутні кнопки виклику ліфтової кабіни, відсутній доступ до ліфтів;  відсутнє контрастне маркування скляних прорізів вхідної групи; відсутнє контрастне виділення першої/останньої сходинки сходових маршів (шрифт Брайля); відсутня розмітка паркінгу; не облаштовано спортивний майданчик на експлуатованій покрівлі згідно проєкту; не змонтовані електрощитові; не надано виконавчу документацію; не виконано внутрішнє опорядження сходових маршів.

Житомир. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації  торговий центр на вул. Бориса Лятошинського , 2. Будівництво здійснювалось шляхом реконструкції ресторану “Смоленськ”. Загальна площа  чотириповерхового ТЦ - 8141 кв.м. Замовник - ТОВ"ЖИТОМИРПРОДТОРГ".

Одеса. ДІАМ надала дозвіл на  будівництво автозаправного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, автогазозаправкою на вулиці Дальницькій, 49. Відмова у видачі дозволу у червні місця за вказаним об'єктом стосувалася невідповідності цільового призначення земельної ділянки для будівництва АЗК (землі громадської забудови). Проблема була швидко вирішена шляхом маніпуляцій з кодом об'єкта будівництва: замовник прибрав відомості про код ДКБС:1252.1 Резервуари для нафти, нафтопродуктів та газу. Замовник - ПП  "ИОНА" ( Мережа АЗК UPG)

Кривий Ріг. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво  магазину продовольчих та непродовольчих товарів по вул. Свято-Миколаївська, 44/13.  Споруджується магазин шляхом реконструкції нежитлової будівлі вбудовано-прибудованої одно–двоповерхової будівлі до триповерхового житлового будинку. Планується будівництво триповерхового магазину площею 1430 кв.м. Замовник будівництва  фізичні особи – Мармер М.І. та  Єремєєв В.В.  

Львів. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл  на будівництву закладу громадського харчування на вул. Зеленій, 147.  За повідомленням Львівської міськради на вул. Зеленій, 147 має з'явитися сьомий McDonald's. Замовником будівництва є "ЦЕНТР ПРОЕКТ". За будівництвом стоїть група компаній “Євротек” Михайла Весельського. 

Львівська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво торгово-офісного центру на земельній ділянці на вулиці Кільцевій у місті Винники. Замовники фізичні особи: Олена Ціхоляз та Ірина Наремба. Загальна площа торго-офісного центру  близько 1590 кв.м 

Підстави для відмови: проєктна документація на будівництво об’єктів розробляється, зокрема з урахуванням вимог вихідних даних на проєктування. Одна із земельних ділянок проєктування з кадастровим номером 4610160300:06:001:0095 не відповідає МУО. 

Миколаїв. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації  громадсько-торгівельного центру на вул. Архітектора Старова, поблизу житлового будинку №6а. Замовник - ТОВ "ВОЛССТРОЙ". Загальна площа торгового центру- 2112 кв.м

Підстави для відмови: невідповідність проєктній документації; не завершені роботи щодо монтажу системи пожежної сигналізації, не завершені роботи з облаштування благоустрою (в тому числі з облаштування автостоянки); відсутній сепаратор нафтопродуктів; внутрішні опоряджувальні роботи не завершені; не в повному обсязі виконані роботи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення; не завершені роботи з монтажу системи опалення

Готельна нерухомість

Львів. Місцевий орган ДАБК надав дозволу на реконструкцію готелю “Соната“. Реконструкція ТзОВ “Сихів-Сервіс“ готелю “Соната“ з розширенням шляхом добудови вхідної групи, додаткових готельних номерів та ресторану з оглядовим майданчиком на вул. Морозній, 14 у Львові.

Виробнича нерухомість

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у прийнятті до експлуатації комплексу виробничо-складських будівель на вул. Личаківській 232 у зв'язку з відсутністю акта готовності об'єкта до експлуатації. Замовник - ПрАТ "КОМПАНІЯ ЕНЗИМ".

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на реконструкцію матеріального складу для зберігання полімерних виробів під цех полімерних виробів на вул. Богданівській, 42/5. Замовник: ТОВ "ЕНЕРГОРЕСУРС-МОНТАЖ". Загальна площа будівлі - 1432 кв.м.  Реконструкція будівлі передбачає, зокрема, монтаж технологiчного  обладнання.

Підстава для відмови: невідповідність даних у відомостях про віднесення об'єкта до відповідного класу наслідків; відсутній лист про відсутність технічних умов на водопостачання та водовідведення; невідповідність даних про загальну площу будівлі у документі про реєстрацію права власності та у проєкті; невідповідність даних у відомостях про земельну ділянку у заяві про видачу дозволу та у проєктних рішеннях; у проєктній документації відсутня інформація про виконання вимог МУО. 

Кіровоградська область. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію підготовчого цеху із влаштуванням пресового відділення з перероблювання ріпаку продуктивністю 1000 т/добу по вул. Молодіжна, 63в  у селищі Власівка. Загальна площа цеху: 5530 кв.м. Реконструкція полягає у прибудові до існуючого підготовчого цеху (переробка сої) будівлі з розміщенням у ній обладнання для перероблювання насіння ріпаку. Замовник: ПП "Віктор і К"
 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

598

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом