Які ЖК схвалила ДІАМ: тижневий огляд виданих дозволів і сертифікатів

5 хв

Яким компаніям Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) надала дозволи на будівництво житлових комплексів та сертифікати про прийняття в експлуатацію, а яким забудовникам відмовила з 4 по 9 січня – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Нове будівництво. ЖК PERFECT LIFE від LEV Development на вул. Лісна, 27-В у Винниках Львівської області.

Варто зазначити, що це вже четвертий дозвіл, наданий на будівництво цього комплексу.

2. Нове будівництво. ЖК вул. Львівська, 27-Б в Золочеві Львівської області від Золочівбуд.

3. ЖК Молодіжний від UBC на вул. Тернопільська, 13 в Хмельницькому.

Дозвіл надано на будівництво двох житлових будинків. Генпідрядник комплексу – ТОВ "Хмельницькінбуд", що також здійснює будівництво комплексу ЖК Срібні Озера Комфорт у Хмельницькому.

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК Бетховен від Креатор-Буд на вул. Городницькій, 47 у Львові.

Надано дві відмови на 8 та 9 черги.

Підстави для відмови (8 черга): не подано експертний звіт щодо об'єкта в цілому або експертний звіт за результатами розгляду попередньої затверджувальної стадії проєктування (ескізний проєкт), що стосується об’єкта в цілому; не подана проєктна документація на будівництво (статус реєстрації документа в системі – чернетка).

Підстави для відмови (9 черга): не надано схвалену у встановленому порядку попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт"; відповідно до аркуша 2 "Плану підземного паркінгу" 33 машиномісць (зокрема для маломобільних груп – 0) та генерального плану аркуша 3 – 24 м/місць (зокрема для маломобільних груп – 3, на аркушах 3-5 – 1 паркомісце для маломобільних груп), а відповідно до додатка до експертного звіту – 77 м/місць.

2. ЖК Пасічний від Ваш дім на вул. Пасічній, 133 у Львові.

Підстави для відмови: не надано узгодження граничної висоти будівель з Державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького".

3. ЖК вул. Айвазовського, 1-Б у Каховці Херсонської області від Молодіжний житловий комплекс.

Підстави для відмови: показники площі забудови поверховості на генплані не узгоджуються з відповідними показниками в експертному звіті; назва об’єкта будівництва не відображає вид будівництва; креслення генерального плану об'єкта будівництва виконані без дотримання вимог; відсутні розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях відповідно тощо.

4. ЖК 9 Район від Голдіс Буд вул. Коцака Арсенія (вул. Об'їзна, 31) у Мукачево Закарпатської області (ІІI черга будівництва).

Підстави для відмови: не надано схвалену у встановленому порядку попередню стадію проєктування "Ескізний проєкт" та експертний висновок стадії проєктування "Ескізний проєкт"; невідповідність поданих документів вимогам законодавства, а саме: копії містобудівних умов та обмежень та копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Празький квартал 2 від BD Holding на вул. Садова, 51 Б, корп. 2 в селі Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області.

В експлуатацію введено будинок № 2 секції 3 та 4. Затримка у введенні – більше року.

2. ЖК Сімейне містечко від СВ-Білдінг в с. Шевченкове Бучанського району Київської області.

В експлуатацію введено житловий будинок № 3. Затримка у введенні – майже 1 рік.

3. ЖК Пролісок від Житлобуд-2 на просп. Льва Ландау (колишній просп. П'ятдесятиріччя СРСР), ріг просп. Московського у Харкові (ІV черга).

В експлуатацію прийнято 3-секційний житловий будинок № 4. Затримка у введенні – 2 квартали.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК DOCK32 від Ковальська на просп. Степана Бандери,32-д в Оболонському районі Києва.

Підстави для відмови: дані технічного паспорта не відповідають техніко-економічним показникам проєкту; в трансформаторній підстанції не змонтоване силове електрообладнання; ввідний кабель електропостачання не підключений до ТП; електрощитові під’єднані за тимчасовою схемою до мережі тимчасового електрозабезпечення; до об’єкта не підведено газопровід, відповідно не забезпечено підключення і як наслідок функціонування дахової котельні, яка призначена для теплопостачання систем опалення та гарячого водопостачання; у паркінгу, у місцях, де можливе раптове збільшення шкідливих викидів, не встановлені газоаналізатори СО (чадного газу); в приміщенні дахової котельні не змонтована система сигналізації загазованості природним і чадним газом; перевищено вимоги щодо допустимої висотності об'єкта, встановленої Містобудівними вимогами та обмеженнями.

2. ЖК Poetica (Перша колекція) від ENSO на вул. Дегтярівській, 25-А у Шевченківському районі Києва (будинки 3 та 4).

Підстави для відмови: не виконані тактильні смуги на вхідних групах, у відповідності до ДБН В.2.2.-40:2018 Інклюзивність будівель та споруд; не наданий доступ до ТП, що унеможливлює огляд змонтованого обладнання; не надана проєктна документація, розроблена для будівництва ТП, що не дає можливість перевірки відповідності прокладання кабельних ліній електропостачання до електричних щитових секцій.

3. ЖК Варшавський Мікрорайон від Stolitsa Group на вул. Маршала Гречка та просп. Правди у Подільському районі Києва (І мікрорайон, житловий будинок №8.1; житловий будинок із прибудованими приміщеннями №8.2, прибудовані приміщення №8.2.1; житловий будинок №8.3, офісний центр із вбудованим паркінгом і ТП №8.4).

Підстави для відмови: під час повторного подання заяви про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта та видачу сертифіката від 31.12.2021 за №ІУ123211231499 не подано документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

4. ЖК Terracotta від Perfect Group на вул. Чернігівська, 8 у Дарницькому районі Києва (дворівневий паркінг).

Підстави для відмови: відсутні інформаційні покажчики, розмітка машино-місць, пожежна сигналізація та підлогове покриття в паркінгу.

5. ЖК Гранд Парк від Проф-Буд ЛТД на вул. Фельдмана, 1 у Броварах Київської області (І черга).

Підстави для відмови: під час повторного подання заяви про прийняття в експлуатацію та видачу сертифіката від 04.01.2022 року №ІУ123220103855 не подано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

6. ЖК Затишок на вул. Сірка Івана, 6 у Стрию Львівської області.

Підстави для відмови: не змонтовано газове обладнання відповідно до ДБН В.2.5-20:2018 Газопостачання, а саме: газові котли, сигналізатори загазованості та газові лічильники; ліфти відключені та не працюють.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 27 грудня по 3 січня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

170

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом