ДАБІ дозволила: що, кому та за скільки спроб

НЕРУХОМІ традиційно підготували перелік житлових комплексів (СС3), відносно яких Держарбудінспекція минулого тижня "винесла свій вердикт".

Кому із забудовників ДАБІ дозволила споруджувати ЖК на землях промисловості, кому знову відмовила у введенні об’єкта в експлуатацію, а інвестори яких комплексів можуть, нарешті, видихнути з полегшенням та приготуватись до оформлення прав власності на своє житло – читайте в нашому матеріалі.

Кому дозволено

Так, єдиний дозвіл, виданий Держархбудінспекцією минулого тижня, отримав Інтергал-Буд на спорудження житлових будинків на землях промисловості, де навіть містобудами не передбачено можливості зведення житла. Закон обійшли завдяки назві: "Реконструкція адміністративно-виробничого комплексу під багатофункціональний комплекс з адміністративно-побутовими будівлями на пров. Приладний, 10 у Святошинському районі м. Києва. (Перша черга будівництва)". Зазначимо, що мова йде про І чергу ЖК Академ-Квартал.

Комплекси, що були введені в експлуатацію:

  • ЖК Галактика від Stolitsa Group на вул. Євгена Сверстюка (колишня вул. Марини Раскової), 4 у Дніпровському районі Києва. З третьої спроби житловий будинок № 4 (4 черга) прийнято до експлуатації.

  • ЖК Розенталь (І черга) від Руніком-Стройінвест на вул. Будівельна, 48-50, с. Лиманка, в Овідіопольському районі Одеської області. З першої спроби введено пусковий комплекс №2 (секції №1 та №2) та пусковий комплекс №3 (секції №1 та №2).

  • ЖК Комфорт Таун від К.А.Н. Девелопмент. Отримано два сертифікати на 2 паркінга на 300 паркомісць кожен (22 черга будівництва 2-й пусковий комплекс паркінг № 2 та 3-й пусковий комплекс паркінг №3).

  • ЖК просп. Злуки, 3а у Тернополі (2 черга), замовник Приватний вищий навчальний заклад "Інститут економіки і підприємництва".

  • ЖК Respublika від К.А.Н. Девелопмент на вул. Кільцева дорога, 1, 1а, 1в у Голосіївському районі Києва. В експлуатацію прийнято трансформаторну підстанцію (№84 на ГП, V черга, 5 пусковий комплекс).

Відмову у введені в експлуатацію отримали:

  • ЖК Київський Шлях від Perfect Group на вул. Київський шлях, 95 у Борисполі. Відмова у введенні в експлуатацію надана на фізкультурно-оздоровчий комплекс (3 пусковий комплекс) у зв'язку з не завершенням робіт, передбачених проектною документацією.

  • ЖК Orange City від GEOS вздовж Лисогірського узвозу, навпроти групи будівель №26-А у Голосіївському районі Києва. Четверта відмова за осінь у введенні житлового будинку № 1 (І черга) надана у зв'язку з не влаштуванням вхідних груп, не здійснення внутрішнього опорядження місць загального користування, відсутністю монтажу та пусконалагодження індивідуального теплового пункту.

  • ЖК Харківський від Київміськбуд (в минулому від Укрбуд) на Харківському шосе, 210 в Дарницькому районі Києва. Дві відмови на ЖК надані на 3 та 4 секцію (ІІ черга) та трансформаторну підстанцію. Це не перша спроба ввести в експлуатацію вказані секції ЖК Харківський, але поки що не виконані усі роботи, що передбачені проєктом.

  • ЖК Гармонія від Київміськбуд (в минулому від Укрбуд) на вул. Василя Стуса, 7, у Святошинському районі Києва. Відмова надана у зв'язку з не завершенням робіт зі створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю й маломобільних груп населення та ненадання актів випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання.

  • ЖК Оазис Буковині від Букавинабуд на вул. Немирівській в Чернівцях (житловий будинок №2, пусковий комплекс №2, черга 1).

  • ЖК Інфініті от Трест Жилстрой-1 на пров. Ботанічному, 2 у Харкові (1-й пусковий комплекс - житловий будинок, ТП). Список незакінчених робіт чималий: від монтажу інженерних мереж до благоустрою території та оздоблювальних робіт.

Як розвиватиметься робота ДАБІ на кінець осіннього періоду, хто зможе отримати право будувати, а хто піде усувати недоліки в проєкті, кому пощастить ввести свої об’єкти в експлуатацію з першого разу, а кому знадобиться час для закінчення всіх проєктних рішень – слідкуйте у нашій постійні рубриці щопонеділка разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

152

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом