Які ЖК схвалила Держархбудінспекція минулого тижня. Огляд

2 хв

Яким забудовникам Державна архітектурно-будівельна інспекція з 2 по 8 серпня надала дозволи на будівництво житлових комплексів (СС3) або сертифікати готовності – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Привітний квартал від Фундамент на вул. Євгенія Харченка (Леніна), 55 у Дарницькому районі Києва (ІІ, ІІІ, ІV черги).

Зведення комплексу розпочалося у 2018 році. Станом на серпень 2021-го, роботи з будівництва не здійснюються.

2. Нове будівництво. ЖК Continent Green на вул. Роксоляни (1) у Львові (І черга).

У І чергу передбачено будівництво 10-поверхового багатосекційного будинку на 212 квартир.

3. Продовження будівництва. ЖК Чарівне Місто від Київміськбуд на вул. Бориспільській, 18-26 у Дарницькому районі Києва (ІІІ-ХІІІ черги).

ЖК Чарівне Місто був одним з найпроблемніших комплексів Укрбуду, добудову якого наразі здійснює Київміськбуд.

4. Продовження будівництва. ЖК SKY AVENUE від Інтергал-Буд на вул. Народного Ополчення, 3 у Солом'янському районі Києва (II-V черги)

5. Нове будівництво. ЖК Osnova від Prostir на вул. Поштова, 117 у Запоріжжі.

6. Нове будівництво. ЖК Greenpoint від Керамоблок Инвест в межах вулиць Фрунзе, Нижньоюрківської та пров. Мильного у Подільському районі Києва (І черга).

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Crystal Avenue від НоваБудова на вул. Кришталева, 1, 1-А, 1-Б в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Затримка у введенні – 2 квартали.

2. ЖК Пролісок від Житлобуд-2 на просп. Льва Ландау/ріг просп. Московського у Харкові.

В експлуатацію прийнято трансформаторну підстанцію.

3. ЖК Ревуцький від ДБК-ЖИТЛОБУД на перетині вулиць Ревуцького та Вишняківській в Дарницькому районі Києва.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №1.

Затримка у введенні – 3 квартали.

4. Житлове містечко ARTVILLE від Zezman, що знаходиться на території Авангардівської селищної ради, Овідіопольського району Одеської області (І та ІІ черги).

В експлуатацію введено житлові будинки №11 та 12.

Затримка у введенні – 2 квартали.

5. ЖК Щасливий від Артпроектбуд на Запорізькому шосе, 30 Ж в Дніпрі (1 п.к – житловий будинок №2, 3 п.к – житловий будинок №3).

Отримано два сертифікати готовності на житловий будинок №14 та №16.

Затримка становить 1 квартал по будинку №14, будинок №16 введено в запланований строк.

6. ЖК Шевченківський від Київміськбуд (раніше комплекс зводив Укрбуд) на вул. Златоустівській, 27 у Шевченківському районі Києва (1 та 2 секції).

Затримка у введенні – більше двох років.

Відмова у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Viking Park на вул. Зелена у Львові, замовник ТОВ "Реновація".

Підстави для відмови: не належним чином ведеться представлена виконавча документація у не відповідності ДБН А.3.1-5:16 "Організація будівельного виробництва" та ДСТУ Н.Б.А.2.2-11-2014; не завершено роботи з оздоблення фасадів цокольного поверху відповідно до проєктної документації.

*Станом на 10 серпня Реєстр будівельної діяльності працює некоректно. Пошукові фільтри, що дозволяли здійснити відбір необхідних даних для підготовки щотижневого огляду, наразі відключені. Команда НЕРУХОМІ "в ручному режимі" зібрала видані дозволи та сертифікати щодо житлових комплексів (СС3), доклавши максимум зусиль для надання вичерпної інформації читачам нашого ресурсу. Маємо надію, що неналежна робота Реєстру не відобразилася на повноті та достовірності цього матеріалу.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом