Які ЖК дозволили будувати та ввели в експлуатацію. Огляд за 7-13 лютого

6 хв

Які житлові комплекси Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) дозволила будувати та прийняла в експлуатацію минулого тижня, а яким забудовникам відмовила у наданні дозвільних документів та чому – читайте в огляді НЕРУХОМІ за 7-13 лютого.

Дозвіл надано

1. Нове будівництво. ЖК MAISON від Daytona Development Company на вул. Мандриківській у Соборному районі Дніпра.

Дозвіл надано на 26-поверховий житловий будинок, в якому передбачено 304 квартири.

2. Нове будівництво. ЖК на просп. Миру 30 б у Подільському районі Полтави від Сучасний Дім.

Дозвіл надано на 10-поверховий житловий будинок, у складі якого передбачено 54 квартири.

3. Продовження будівництва. ЖК Парковий квартал від Інвестор на вул. Глібова, 6-Б у Ковелі Волинської області.

Дозвіл надано на будівництво третього житлового будинку.

4. Нове будівництво. ЖК на вул. Шевченка, 31 у Снятині Івано-Франківської області.

Дозвіл надано на реконструкцію друкарні під 4-поверховий житловий багатоквартирний будинок з вбудованими торговими приміщеннями. Всього передбачено 21 квартира.

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК на вул. Соборна у смт Гостомель Бучанського району Київської області.

Відмова надана на будівництво житлових будинків №1 та №2 з вбудованими нежитловими приміщеннями. Запроєктовано 10-поверхові будинки на 160 квартир.

Підстави для відмови: відповідно до Містобудівних умов та обмежень площа земельних ділянок під будівництво багатоквартирних житлових будинків №1 та №2 становить 1.2589 га, на Генеральному плані площа ділянки – 0.4 Га. Відповідно до Таблиці співвідношення класифікаторів цільового призначення, переліків функціонального зонування територій та класифікатора будівель і споруд, код об'єкта будівництва (1122.2 Будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, індивідуальні) не відповідає цільовому призначенню земельних ділянок (2.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

2. ЖК Одеська Чайка (Сахарова) від Платинумбуд на вул. Академіка Сахарова в с. Крижанівка Одеської області.

Підстави для відмови: експертиза проєктів будівництва комплексів (будов), до складу яких входять об’єкти з одним класом наслідків (відповідальності), що за сукупними показниками перевищує рівень, встановлений для об’єктів з відповідним класом наслідків (відповідальності), проводиться експертними організаціями відповідно до механізму проведення експертизи щодо об’єктів з рівнем класу наслідків (відповідальності), визначеним за сукупними показниками комплексу, що будується.

3. ЖК Dream Park від CBP на вул. Проскурівського підпілля 131/2 у Хмельницкому.

Підстави для відмови: до заяви про отримання дозволу не додано проєктну документацію на будівництво; назва об’єкта будівництва за проектною документацією не відповідає назві у завданні на прєктування; генеральний план об'єкта будівництва розроблено з порушенням вимог.

4. ЖК Олімпійський від ІБК Груп 2014 Київ на вул. Олімпійській, 6 у Харкові.

Підстава для відмови: не подано у повному обсязі проєктну документацію на будівництво; кваліфікаційний сертифікат АТ003528, отриманий інженером технічного нагляду Зелінським В.Б. 29 травня 2015 року, не відповідає класу наслідків об’єкта будівництва.

5. ЖК Масив Барський від Барський в с. Зарванці Вінницької області.

Підстави для відмови: не зазначено розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, розташування яких є обов'язковим на прибудинкових територіях; експертиза проєктів будівництва комплексів (будов), до складу яких входять об’єкти з одним класом наслідків (відповідальності), що за сукупними показниками перевищує рівень, встановлений для об’єктів з відповідним класом наслідків (відповідальності), проводиться експертними організаціями відповідно до механізму проведення експертизи щодо об’єктів з рівнем класу наслідків (відповідальності), визначеним за сукупними показниками комплексу, що будується.

Виявлено наявність діючого дозвільного документа: повідомлення про початок виконання будівельних робіт ВН051210311885 (нове будівництво багатоповерхових, багатоквартирних житлових будинків (2 черга)).

6. ЖК ЕкоДім від Там де Дім на вул. Шептицького, 101а в с. Петриків Тернопільської області.

Підстави для відмови: замовником будівництва не надано необхідні документи для прийняття рішення, а саме: фотокопія розпорядчого документа (рішення, розпорядження, наказ) замовника про призначення осіб, які здійснюють авторський нагляд, завірена замовником; виявлення недостовірних відомостей у поданих документах, а саме: в плані трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом 1:2000 вказано 3 секції будівництва, а в проєктній документації – 2 секції.

7. ЖК Кришталеве озеро від Чернівці Моноліт на вул. В.Чорновола в Чернівцях.

Підстави для відмови: кваліфікаційний сертифікат АТ003832, отриманий інженером технічного нагляду Теслею В.В. 30 липня 2015 року, не відповідає класу наслідків об’єкта будівництва.

8. ЖК GRAND Липини від ПП "Ефект" в с. Липини Луцького району Волинської області.

Підстави для відмови: відповідно до п. 3 Містобудівних умов та обмежень, цільове призначення земельної ділянки (02.10. Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури) не відповідає функціональному призначенню земельної ділянки Ж-1 (Зона садибної забудови).

9. ЖК Містечко Козацьке від Вертикаль в с. Крихівці Івано-Франківської області.

Підстави для відмови: код об'єкта будівництва, зазначений в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт відповідно до ДКБС – 1122.1 Будинки багатоквартирні масової забудови, не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки – 02.07 Для іншої житлової забудови, відповідно до Додатка 3 Постанови № 681 "Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва" від 23 червня 2021 р.

10. ЖК на вул. 8 березня в Ужгороді Закарпатської області.

Підстави для відмови: не подано погодження висоти об’єкта будівництва з експлуатантом аеродрому, провайдером аеронавігаційного обслуговування та Державіаслужбою України; виявлення недостовірних відомостей у поданих документах, а саме: зазначена в назві об'єкта будівництва адреса не відповідає відомостям, зазначеним у проєктній документації, експертному звіті, містобудівних умовах та обмеженнях; заяву про видачу дозволу на виконання будівельних робіт подано щодо нового будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями комерційного призначення за кодом ДКБС 1122.1 Будинки багатоквартирні масової забудови, натомість згідно з відомостями Державного земельного кадастру цільове призначення земельної ділянки з кадастровим номером 2110100000:20:001:0063 – 03.15 Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, що не узгоджується з кодом ДКБС 1122.1. Отже, нове будівництво багатоквартирного житлового будинку не відповідає цільовому призначенню земельної ділянки; подано неактуальну версію експертизи проєкту.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Світанок від Регіон Буд на вул. Головатого, 71-а у Борисполі Київської області.

В експлуатацію введено житловий будинок № 1. Затримка у введенні – 1 квартал.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Welcome Home на Ревуцкого від Фундамент на вул. Ревуцького, 48 у Дарницькому районі Києва.

Відмова надана на господарську будівлю с ТП та групу нежитлових приміщень. Сам ЖК введено в експлуатацію в 2019 році.

Підстави для відмови: відсутні документи: проєкт організації будівництва, проєкт виконання робіт, проєкт (робоча документація) загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду; відсутні електролічильники.

2. ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійський, 23 в Оболонському районі Києва (ІІІ черга).

Варто зазначити, що житлові будинки комплексу введені в експлуатацію.

Підстави для відмови: виявлено розбіжності в техніко-економічних показниках: корисна площа приміщень за проєктом 21658.03 кв.м, за результатами технічної інвентаризації 23649.9 кв.м; не надано сертифікат енергоефективності; відсутня виконавча, проєктна документація, що унеможливлює визначення відповідності об’єкта проєктній документації на будівництво такого об’єкта та вимогам будівельних норм, стандартів і правил; будівельні роботи не завершені і тривають.

3. ЖК Пространство Eco City від Пространство Девелопмент на вул. Радісна, 29, 33, 39 у Малиновському районі Одеси (1,2 черги).

Підстава для відмови: змінився розмір плати за видачу сертифіката, який видається у разі прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта, вартість плати за видачу сертифіката для об’єктів із значними (СС3) наслідками – 12 901 грн 20 копійок (5,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

4. ЖК Дніпровська Брама 2 від Інвестдніпробуд у смт Слобожанське Дніпропетровської області.

Підстави для відмови: не змонтовані газові котли; не змонтована система блискавкозахисту; на об’єкті не повністю дотримано ДБН В.2.2.-40:2018 Інклюзивність будівель та споруд, а саме: поверхні поручнів повинні передбачати рельєфні позначення поверхів у тактильному вигляді, відсутнє маркування першої і останньої сходинки сходового маршруту.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ у період з 31 січня по 6 лютого.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом