Які ЖК дозволили будувати та ввели в експлуатацію: огляд роботи ДІАМ за тиждень

5 хв

На які житлові комплекси (СС2 та СС3) забудовники отримали від Державної інспекції архітектури і містобудування дозволи на будівництво та сертифікати готовності до експлуатації в період з 18 по 24 жовтня – читайте в щотижневому огляді НЕРУХОМІ.

Станом на 26 жовтня, за минулий тиждень в Реєстрі будівельної діяльності залишається 1 дозвіл, який очікує підписання та стосується ЖК АТЛАНТ у Луцьку. Після того, як рішення опублікують на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, ми додамо його до поточного огляду виданих документів ДІАМ.

Відкладені рішення

1. 13.10.2021 надано відмову у видачі сертифікату на ЖК по просп. 200-річчя Херсону, 36 у Херсоні від Будмеханізація (2 п. к., II черга) (СС3).

Підстави для відмови: не дотримано мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель (мінімальною вимогою щодо енергоефективності будівлі є клас "C").

Дозвіл надано

1. ЖК Найкращий квартал-2 від Comfort Life на вул. Варшавська, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 та пров. Варшавському, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15 ,17 в селищі Гостомель Київської області (СС3).

Зауважимо, що старт продажу відбувся ще на початку 2021 року.

2. Нове будівництво. ЖК на вул. Д. Галицького, 71 в смт. Вигода Долинського району Івано-Франківської області (СС2).

Дозвіл надано на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Передбачено спорудження 4-поверхового будинку на 18 квартир.

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК на вул. Лосятинська, 1А в Почаєві Кременецького району Тернопільської області (СС2).

Підстави для відмови: відповідно до наданих заявником містобудівних умов та обмежень, проєктований об'єкт знаходиться в історичному ареалі міста Почаїв. Замовником об'єкта будівництва не надані необхідні документи для прийняття рішення, а саме: дозвіл на виконання будівельних робіт, виданий державними органами охорони культурної спадщини згідно вимог Закону України "Про охорону культурної спадщини".

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Нова Англія від Royal House на вул. Михайла Максимовича (колишня Онуфрія Трутенка), 24 у Голосіївському районі Києва (II черга, 6 п.к ).

В експлуатацію прийнято трансформаторна підстанція.

2. ЖК Зелений масив від Житлобуд-2 на вул. Рівненська, 113 у Луцьку.

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 2. Затримка у введенні складає 1 рік.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Злагода від Київміськбуд на вул. Архітектора Вербицького у Дарницькому районі Києва (І черга).

Відмова надана на житловий будинок №1 (СС3).

Підстави для відмови: не завершені роботи з укладання асфальтобетонного покриття проїжджої частини та бруківки тротуарів, паркувальної зони та розмітки, не вказані місця для маломобільних груп населення; відсутня стоянка для велосипедів, дитячий ігровий майданчик, спортивний майданчик та майданчик для відпочинку, майданчик для сміттєзбірників, майданчик господарський; на внутрішніх сходах відсутні тактильні смужки та елементи, не вказана нумерація поверхів; не встановлені лічильники теплової енергії; не надано акт прийняття мереж зовнішнього електропостачання та акт прийняття зовнішнього водопроводу.

2. ЖК Піонерський квартал 2 від Доброград на вул. Машинобудівників, 16 в смт Чабани Києво-Святошинського району Київської області (СС3).

Підстави для відмови: відсутні електролічильники та шафи з електричним обладнанням; відсутні газові лічильники, газові котли та датчики загазованості; відсутній блискавкозахист; відсутні акти про готовність до експлуатації ліфтів; відсутні тактильні смуги, елементи, інформаційні покажчики.

3. ЖК Palais Royal від Південна будівна на пров. Руанський в с. Крижанівка Одеської області (СС2).

Підстави для відмови: оплата сертифікату здійснена не в повному обсязі.

4. ЖК вул. Зарічанська, 3/3 а від Комунбуд у Хмельницькому (СС2).

Підстави для відмови: не виконані передбачені проєктною документацією роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а саме – пандуси частково відсутні, а наявні не мають огородження з поручнями; відсутні тактильні елементи (тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики); місця для паркування осіб з інвалідністю не позначені розміткою відповідно до правил дорожнього руху.

5. ЖК Lakeberry на вул. Залізняка, 3/1 у Хмельницькому від Dita (СС2).

Підстави для відмови: не виконані роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, зокрема пандуси не мають огородження з поручнями, відсутні тактильні елементи (тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики); виконані роботи на об’єкті не відповідають проєктній документації, розбіжності в частині техніко-економічних показників (загальна площа будівлі в проєктній документації становить 1 979,56 кв.м, а в технічній інвентаризації 2 713,6 кв.м); не виконані роботи щодо опалення житлового будинку в частині встановлення котлів для забезпечення індивідуального опалення; не виконані роботи щодо газопостачання житлового будинку в цілому та в частині встановлення приладів обліку природного газу (лічильників); не виконані роботи в частині встановлення блисковозахисту (відсутні шпиль та металева пластина поздовжністю з даху до рівня землі); не виконані роботи щодо електропостачання житлового будинку; не виконані у повному обсязі роботи з благоустрою території (в проєктній документації не зазначено види робіт, які переносяться до закінчення несприятливих погодних умов). не надано для огляду в повному обсязі виконавчу документацію, що унеможливлює визначення фактичного обсягу виконаних будівельних робіт та їх відповідності проєктній документації; не надано для огляду проєкт виконання робіт.

6. ЖК вул. 3-й мікрорайон, 8 у Ніжині Чернігівської області від УкрСіверБуд (СС2).

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката, не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

7. ЖК Візаві на просп. Соборності, 22-б у Луцьку (СС3).

Підстави для відмови: під час огляду об’єкта не надано виконавчу документацію, проєктну документацію, експертний звіт, проєкт організації будівництва, проєкт виконання робіт, загальний журнал робіт, журнал авторського нагляду, журнал вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; за результатами огляду встановлено: відсутність благоустрою території, відсутність забезпеченості доступу до об'єкту для для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, будівельні роботи не завершені.

8. ЖК Сафрон на вул. Львівська, 102, 103 у Луцьку (СС3).

Підстави для відмови: під час огляду об’єкта не надано виконавчу документацію; невідповідність техніко-економічних показників в проєктній документації та за результатами технічної інвентаризації (в проєктній документації кількість поверхів 9, а за результатами технічної інвентаризації 10); відсутня: пожежна сигналізація, датчики загазованості приміщень; за результатами огляду встановлено: не дотримані нормативні відстані по встановленню газорозподільного пункту, відсутність благоустрою території, відсутність забезпеченості доступу до об'єкту для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, будівельні роботи не завершені.

9. ЖК на вул. Соборна у м. Надвірна Івано-Франківської області від ТОВ "Торговий дім "Смарагд" (СС2).

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката, не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 11 по 17 жовтня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

482

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом