Огляд роботи ДІАМ за тиждень: на які ЖК надали дозволи та сертифікати

6 хв

Яким забудовникам та на які житлові комплекси (СС2 й СС3) Державна інспекція архітектури і містобудування надала дозволи на будівництво та сертифікати готовності до експлуатації в період з 11 по 17 жовтня – читайте в щотижневому огляді НЕРУХОМІ.

Станом на 19 жовтня, в Реєстрі будівельної діяльності залишаються 5 сертифікатів про прийняття об'єктів до експлуатації, які очікують підписання. Враховуючи таку специфіку, ми будемо моніторити ці об'єкти та додавати їх в поточні огляди НЕРУХОМІ по мірі публікацій рішень на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Відкладені рішення

1. 08.10.2021 до експлуатації прийнято ЖК Акварелі-2 від ADH на вул. Ватутіна у Вишневому Києво-Святошинського району Київської області (6 черга).

Сертифікат видано на житлові будинки А-13, Г-14, В-8.

Будинки А-13 та Г-14 введено з затримкою у 1 рік та 3 квартали, будинок В-8 – 3 квартали.

2. 07.10.2021 надано відмову у видачі сертифікату на житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Незалежності, 68 у Волочиську Хмельницької області.

Підстави для відмови: не дотримано мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель (мінімальною вимогою щодо енергоефективності будівлі є клас "C").

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Європейський від Домобудівна компанія на вул. Озерна, 6/1Д в Хмельницькому.

2. Нове будівництво. ЖК на вул. Клубна, 87/1 у Конотопі Сумської області.

Дозвіл надано на будівництво багатоповерхового житлового будинку на земельній ділянці, що перебуває в постійному користуванні військової частини.

3. Продовження будівництва. ЖК Крайобраз від Поляріс на вул. Руднєва в Яремче Івано-Франківської області (ІІ черга).

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК на вул. Д. Галицького, 71 в смт. Вигода Долинського району Івано-Франківської області.

Відмова надана на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення.

Підстави для відмови: відсутнє підтвердження права на забудову відповідної земельної ділянки; відсутня скан-копія містобудівних умов та обмежень.

2. ЖК Львівський маєток на вул. Черкаська, 1, 1-А та 3-А, 3 в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Отримано 4 відмови.

Підстави для відмови (щодо будинків на вул. Черкаська, 1, 1-А та 3-А): не подано узгодження місця розташування і висоти об’єктів на приаеродромній території з КП МА "Київ"(Жуляни), "Украерорух", Державною авіаційною службою України.

Підстави для відмови (щодо будинків на вул. Черкаська, 3): не подано узгодження місця розташування і висоти об’єктів на приаеродромній території з КП МА "Київ"(Жуляни), "Украерорух", Державною авіаційною службою України; невідповідність розрахункових показників граничних розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинковій території

3. ЖК Найкращий квартал-2 від Comfort Life на вул. Варшавська, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 та пров. Варшавському, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15 ,17 в селищі Гостомель Київської області.

Підстави для відмови: згідно містобудівних умов та обмежень висотність будинка не повинна перевищувати 15 м, а в проєктній документації креслення Ш-1901-АР (аркуші 3,4,5) висота будинку складає 17,5 м.

4. ЖК на пров. Платонівський у Солом'янському районі Києва.

Відмова надана на будівництво житлового будинку з об'єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом.

Підстави для відмови: не надано дозвіл на проведення робіт на пам’ятках національного значення, об’єктах всесвітньої спадщини, їх територіях, в зонах охорони, буферних зонах, на охоронюваних археологічних територіях, в історичних ареалах населених місць; не узгоджено проєктне рішення в частині визначення максимальної відмітки висоти об’єкта з КП МА "Київ" (Жуляни), Украерорухом та Державіаслужбою України; відсутні висновки історико-містобудівного обґрунтування.

5. ЖК ATRIA CITY. TEREMKY від ATRIA в смт. Чабани Києво-Святошинського району Київської області. Відмова надана на будинки №№ 2-5.

Підстави для відмови: відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ТОВ "Київ Сіті Молл" є іпотекодавцем, а Теледамус Холдінг Лімітед – іпотекодержателем земельних ділянок, на яких планується нове будівництво житлового комплексу. До заяви не додано згоди іпотекодавця на істотні поліпшення земельних ділянок.

6. ЖК Кришталеве озеро від Чернівці Моноліт на вул. В.Чорновола у Чернівцях. Відмова надана на будинок №5.

Підстави для відмови: не надано погодження висоти та розміщення об'єкта з Державною авіаційною службою; клас наслідків, що вказаний замовником об'єкта будівництва при поданні заяви на отримання дозволу на початок будівельних робіт (СС3), не узгоджується із наданим розрахунком класу наслідків, а також експертним висновком. Об'єкт будівництва класу наслідків СС2, що розташовуватиметься на території міста Чернівці, має розглядатись відповідним децентралізованим органом Держархбудконтролю Чернівецької міської ради.

7. ЖК Новий Хотів на вул. Шевченка, 85 в с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області (4 черга).

Підстави для відмови: до заяви не додано погодження місця розташування та висоти об’єктів на приаеродромних територіях з КП МА "Київ" (Жуляни), Державним підприємством обслуговування повітряного руху України "Украерорух" та Державною авіаційною службою України.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Navigator від ДБК-Житлобуд на пров. Балтійський, 23 в Оболонському районі Києва.

В експлуатацію прийнято житлові будинки №3 та №4. Затримка у введенні – близько року.

2. ЖК Містечко Липки від Ярковиця на вул. Гетьмана Мазепи, 164 в Івано-Франківську (XXII черга – дитячий садок).

3. Об'єкт будівництва пожежного депо та багатоквартирного житлового будинку на вул. Рівненська, 8-А в Чернівцях.

В будинку передбачено 167 квартир та 47 паркомісць.

Відмова у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Теремки від Інтергал-Буд на вул. Академіка Заболотного,15 у Голосіївському районі Києва (II черга).

Відмова надана на введення житлового будинку №2 та №2а.

Підстава для відмови: не дотримано мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель (мінімальною вимогою щодо енергоефективності будівлі є клас "C").

2. ЖК Одеські традиції від Данлін на вул. Михайла Грушевського, ріг вул. Академіка Воробйова, вул. Одеська (в районі антенного поля ЧМП) в Одесі.

Підстави для відмови: не надано для огляду в повному обсязі виконавчу документацію, що унеможливлює визначення фактичного обсягу виконаних робіт (в тому числі в частині забезпечення засобами пожежного захисту); проєктна документація надана не в повному обсязі; не виконаний у повному обсязі передбачений проєктною документацією благоустрій території; не виконані в повному обсязі роботи щодо внутрішнього опорядження та створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

3. ЖК Living Park "Нова Будова-2" від Нова Будова на вул. Матросова, 4/4 в с. Мукша Китайгородська Кам'янець-Подільського району Хмельницької області.

Підстави для відмови: не виконані у повному обсязі передбачені проєктною документацією роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; не виконані роботи щодо: внутрішнього опорядження, будівництва входів/виходів, підключення ШРП до газової мережі, встановлення приладів обліку електричної енергії та електрощитових, забезпечення протипожежного захисту, благоустрою території; відсутні акти прийняття мереж зовнішнього електропостачання, акти прийняття внутрішнього газопостачання, контрольно-геодезичне знімання, виконавча документація, щодо забезпечення об'єкта будівництва засобами протипожежного захисту, підключення об'єкта до газової мережі.

4. ЖК Щасливий від Dita на вул. Миру у м. Городок Городоцького району Хмельницької області.

Підстави для відмови: за результатами огляду об'єкта встановлено, що журнали робіт не заповнені; за результатами візуального огляду на об'єкті встановлено відсутність поручнів зовнішніх пандусів , тактильних смуг, інформаційних покажчиків та інших елементів.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 4 по 10 жовтня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

934

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом