Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 10 по 16 липня

9 хв

Що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня: з 10 по 16 липня. Свіжий огляд нових об'єктів будівництва від порталу НЕРУХОМІ.

Експерти ретельно вивчили Реєстр будівельної діяльності та дослідили, хто стоїть за тим чи іншим резонансним будівництвом. Також детально розповімо про будівництво житлової, торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.

Житлова нерухомість

Дозвіл надано

Тернопіль. Продовження будівництва. ЖК Варшавський мікрорайон від Креатор-Буд на вулиці 15 Квітня/вулиці Підволочиське шосе. ДІАМ надала дозвіл на будівництво  групи багатоквартирних п'ятиповерхових житлових будинків № 9- № 13 (V-IX черги). Всього передбачено 250 квартир. Креатор-Буд належить до групи родин Гуда та Цимбалюк. Ключовою особою групи є ексголова Тернопільської та Львівської ОДА, нардеп IX скликання Михайло Цимбалюк. 

Житомир. ДІАМ надала дозвіл на нове будівництво ЖК Грін Таун  на вул. Богунська, 37. Замовник ОК "ЖБК "ЖИТОМИР МОЛОДІЖНИЙ". Передбачено будівництво трьох дев'ятиповерхових будинків на 171 квартиру з гаражами у цокольному поверсі. За даними YouControl, історичний засновник ОК  "ЖБК "ЖИТОМИР МОЛОДІЖНИЙ" є діючий депутат Житомирської міської ради Владислав Савіцький. Генпідрядник ЖК – ТОВ "РОУРЕН",  будує низку комплексів у Рівному та Хмельницькому.

Відмовлено у наданні дозволу

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на нове будівництво  ЖК MARVEL Hill на вул. Китайській, садово-городньому кооперативу "Над яром".

Підстави для відмови: не в повному обсязі внесено ТЕП у проєкт; генеральний план розроблений з порушенням ДСТУ (не позначено відстані до існуючих будівель згідно МУО; охоронна зона ТП  та каналізаційної насосної станції; в ТУ на водопостачання та водовідведення відсутні відомості про каналізаційну насосну станцію; у проєктній документації відсутні план та розрізи ТП та каналізаційної насосної станції. Замовник ТОВ "ОЛІМПІК ЛТД ПЛЮС", генпідрядник ТОВ "ОБРА КОНСТРАКШН ГРУП".  Засновники учасників будівництва: Ніна Жук, Андрій Жук,  Юрій  Жук. 

Чернігваська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво 30-квартирного житлового будинку з кафе та магазином продовольчих товарів нао вул. Чернігівській, 2б, у Бахмачі.

Підстави для відмови: розроблена нова редакція  проєктної документації, яка не пройшла завершального етапу – нової експертизи. Замовник Артак  Сагателян є  керівником та бенефіціаром генпідрядника будівництва  - ТОВ  "БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС". Ця компанія приймає також участь у тендерах на експлуатаційне утримання місцевих доріг Сумської області.

Прийнято до експлуатації

Київ. ЖК Terracotta від Perfect Group (за партнерства Альтіс-Девелопмент) на вул. Чернігівська, 8 у Дарницькому районі (І черга, 1 п.к). ДІАМ прийняла в експлуатацію готель, чотири житлові будинки №№1-4, та дворівневий паркінг.  Затримка у прийнятті до експлутації біля 2,5 роки. 

Львів. ЖК вул. Перфецького від Галжитлобуд на вул. С.Боткіна - вул. Л. Перфецького. Місцевий орган ДАБК прийняв семиповерховий житловий будинок на 61 квартиру  з підземним паркінгом. Затримка у прийнятті секції № 1 - близько двох років. Замовник -  Збирко О.І., генпідрядник - ТОВ "СПЕЦАВТОНОМБУД".

Івано-Франківськ. ЖК Паркове містечко від МЖК Експрес-24 в межах вул. Національної Гвардії - Є.Коновальця - О.Сорохтея. Місцевий орган ДАБК надав три сертифіката готовності на житлові будинки №1, №2 та № 4 у кварталі №10 (згідно проєкту). Згідно ТЕП обєкту в будинках не передбачені  підземні поверхи, хоча назва проєкту передбачає наявність підземного паркінгу. Замовник будівництва ТОВ "Арсенал Сіті" входив у групу ІСД. На даний час належить Моріс Груп (ключова особа –  Андрій Романчук експерший заступник голови Івано-Франківської ОДА). Генпідрядник – ТОВ  "ЖИТЛОВО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНЕ БУДІВЕЛЬНО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "МЖК ЕКСПРЕС-24, бенефіціаром якого є ексзаступник міського голови Івано-Франківська Володимир Швадчак .

Хмельницкий. ЖК Вишневый на вул. Транспортній, 11/3. Затримка у прийнятті до експлуатації - два з половиною роки. 

Сумська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок (завершення будівництва) за адресою: вул. Коржівська, 82б у Ромнах.

Черкаси. ЖК City Park від Аргіліт на розі вул. Козацькій та вул. Героїв Дніпра (IV черга).  Місцевий орган ДАБК прийняв будинок № 4 з паркінгом.  Замовник ТОВ "ЧЕРКАСИБУД 17", генпідрядник ТОВ "АРГІЛІТ".

Ужгород.  ЖК Котляревского на вул. Котляревського Івана, 10а (ІІ-ІІІ черги). В експлуатацію прийнято житловий будинок № 2 та № 3. Замовник ПП "ФІРМА "КАРПАТИ-УКР", генпідрядник ПП "АВАНТ".

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

Харків. ЖК Гідропарк від Трест Житлобуд-1 на вул. Шевченка, 327. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації  житлового будинку №8.

Підстави для відмови: зовнішнє електропостачання виконано неналежним чином (ТП до якої здійснено підключення не введена в експлуатацію);  відсутні поквартирні прилади обліку водопостачання, теплопостачання.

Комерційна нерухомість

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво торгово-виставкового комплексу з адміністративними, складськими приміщеннями та вбудованими гаражами зі знесенням існуючої будівлі на вул. Брюховицькій, 35у. Майбутня площа торгово-виставкового комплексу - 2230 кв.м. Замовник – Ігор Мартин.

Підстави для відмови: невідповідність у додатках до експертного звіту та у проєктних рішеннях;  виявлено розбіжності у розділі проєктної документації "Генеральний план" та у поданих документах

Львівська область. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації супермаркет "АТБ" на 1322 кв.м.  на вул.Львівській у, місті Городок. 

Одеса. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації інтернет-магазину на вул. Богдана Хмельницького, 3 у Малиновському районі. Замовник Лапейко Т.Є. Прибутковий будинок, де розміщується магазин, побудований наприкінці ХІХ століття. Розміщується у центральному історичному районі міста.  Споруджувався магазин шляхом здійснення ремонтно-реставраційних робіт (реабілітація) в приміщеннях підвалу з улаштуванням додаткового фасадного входу з пристосуванням під інтернет-магазин. Площа магазину - 55 кв.м 

Підстави для відмови: відсутній сходовий підйомник на гусеничній колії; не встановлено кнопку виклику для співробітників, відсутні поручні;  відсутня система пожежної сигналізації, системи оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією та системи централізованого протипожежного спостереження; відсутній акт на влаштування та випробування пожежної системи.

Чернігівська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво автомобільного газозаправного пункту на вул. Центральній, 98 у селі Красне, Ніжинського району.

Підстави для відмови: експертний звіт не містить ТЕП та додатку; Код ДКБС (1230.9 будівлі торговельні інші) не узгоджується з цільовим призначенням земельної ділянки (12.11 Для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу). Замовник Алфімов Ю.В., генпідрядник  - ТОВ  "БАХМАЧГАЗБУДСЕРВІС", про яке вже згадувалось  в рамках вказаного огляду. 

Вінницька область. ДІАМ видала дозвіл на добудову сімейного кафе до існуючої будівлі центру дозвілля  на  вул. Гетьмана Сагайдачного, 7 у Могилів-Подільському. За результатами реконструкції площа кафе має збільшитися на 500 кв.м, з 1000 кв.м до 1500 кв.м Замовник ПП "ЛАНГ"

Івано-Франківська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво будівлі придорожнього сервісу в урочищі "Заріка"  у селі Загвіздя Івано-Франківського району. Площа триповерхової будівлі придорожнього сервісу 3632 кв м. Замовник - ТОВ  "УКР-НАДРА".

Підстави для відмови: відсутній розрахунок кількості місць для особистих автотранспортних засобів людей з інвалідністю; код об'єкта будівництва зазначений в заяві про видачу дозволу на виконання будівельних робіт відповідно до ДКБС - 1230.6 Будівлі підприємств побутового обслуговування, не відповідає намірам забудови земельної ділянки з цільовим призначенням 12.11 Для розміщення та експлуатації об'єктів дорожнього сервісу.

Львівська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію тваринницький комплекс ТОВ "РАДЕХІВ БІО ФЕРМ" із реконструкцією існуючих будівель та споруд на вул. Дубрівка у селі Полове Червоноградського (Радехівського) району. У складі комплексу виробничі корпуси, санпропускник з побутовими приміщеннями, будівля водопідготовки з насосною станцією, відвантажувальна рампа. Замовник: ТОВ "РАДЕХІВ БІО ФЕРМ", що за даними Youcontrol,  входить до групи родини Лящук (виробництва меблів, АПК, нерухомості та ресторанного бізнесу). Ключова особа – Юрій Лящук. Головні активи групи: виробник меблів ТОВ "Мебель-Сервіс" та нуклеус-ферма ТОВ "Угринів Еко Ферм" (Львівська область).

Івано-Франківська область. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації торгово-розважального комплексу на вул. Вовчинецькій, 225  у селі Вовчинець.Замовник: ТОВ "555-ІВ". Споруджувався ТРК шляхом реконструкції нежитлових приміщень  колишнього заводу ПАТ "Родон" , біля ТЦ Велес. 

Підстава для відмови: не завершено внутрішні опоряджувальні роботи (частково не встановлені поручні на сходових клітках,  не оздоблені стіни, підлога та стеля відповідно до відомостей опорядження елементів інтер'єру). У санвузлах не встановлене сантехнічне обладнання (на всіх поверхах); не встановлені поручні на балконі (терасі); частково не встановлені вікна. Роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконанні не у відповідності з проектними рішеннями. 

Виробнича нерухомість

Львів. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації комплекс виробничо-складських будівель на вул. Личаківській, 232. Замовник - ПрАТ "КОМПАНІЯ ЕНЗИМ" Загальна площа комплексу сягає майже 8 тис. кв м. Замовник ПрАТ "КОМПАНІЯ ЕНЗИМ". За будівництвом стоїть група родини Вовк (Ростислав та Олена Вовк: виготовлення кормів для домашніх тварин, виробництво дріжджів та готельний бізнес)

Складська нерухомість

Київ. ДІАМ надала дозвіл на будівництво адміністративно-побутового комплексу зі складом для флексодруку, ротодруку та виготовлення упаковки на вул. Алматинській, 12а у Дніпровському районі (І черга). Споруджується шляхом реконструкції майнового комплексу. Загальна площа комплексу 3566 кв м. Замовник ТОВ "ІТАК". ІТАК є виробником матеріалів для упаковки харчової та нехарчової продукції 

Суми. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на реконструкцію логістичного комплексу на вул. Івана Піддубного, 21. Площа логістичного центру понад 6 тисяч кв м. Замовник ТОВ "ВП "ПОЛІСАН". Компанія є одним із виробників лакофарбових матеріалів. 

Підстави для відмови: не надано копію документа, що посвідчує право власності на будинок; не надано ТУ щодо електропостачання та теплопостачання; не завантажено плани поверхів масштабом, генеральний план; не завантажено план трас зовнішніх інженерних мереж та комунікацій масштабом; не надано наказ про затвердження проектної документації та результати ОВД: ліцензія генерального підрядника не безстрокова; неможливо встановити відповідність дотримання вимог збереження охоронних зон (у разі потреби); неможливо встановити забезпеченість об’єктами благоустрою (дитячими майданчиками, зонами відпочинку, паркувальними майданчиками), тощо. 

Київська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво матаріально-технічного складу, з властивостями споруди цивільного захисту – сховища, на виробничій базі з виготовлення тари та зберіганню готової продукції ТОВ "Сандора"  на  вул. Новопромисловій, 6. у Вишгороді, Площа будівлі 312 кв.м. Запроєктована споруда передбачена для тимчасового захисту персоналу від зброї масового ураження у воєнний час. В мирний час споруда слугуватиме для господарських потреб та для складування мало- та середньо негабаритних негорючих матеріалів. Замовник - ТОВ "Сандора", що належить до групи компаній PepsiCo. 

Київ. ДІАМ відмовила у прийнятті в експлуатацію адміністративно-побутового корпусу та котельні на вул. Червоноткацькій, 67 у Деснянському районі площою понад 10 тисяч кв м. Споруджувався об'єкт шляхом здійснення реконструкції існуючого комплексу. Замовник ТОВ "НВП "УКРОРГСИНТЕЗ", що входить до групи Укроргсинтез. Ключова особа  Андрій Толмачов.

Хмельницька область. ДІАМ прийняла в експлуатацію реконструкцію двох жомосушильних барабанів з технічним переоснащенням на альтернативний вид палива загальною тепловою потужністю 20 МВт на вул.Заводській, 1 у селещі Наркевичі. За вказаною адресою розміщені потужності Нарковецького цукрового заводу. Здійсненою реконструкцією передбачається зниження собівартості продукції заводу шляхом зменшення витрат на сушку, шляхом заміщення природного газу на альтернативне паливо. Замовник ТОВ ФІРМА "АСТАРТА-КИЇВ", що входить в  групу Астарта  (Віктор Іванчик та Валерій Коротков). Займається агровиробництвом, виробництвом цукру, молока, переробленням сої, біоенергетикою. 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

281

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом