Дозволи та сертифікати на ЖК від ДІАМ: хто їх отримав минулого тижня

8 хв

Огляд дозволів на будівництво та сертифікатів готовності, які Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) надала забудовникам на житлові комплекси СС2 та СС3 в період з 29 листопада до 5 грудня.

Дозвіл надано

1. ЖК ATRIA CITY. TEREMKY від Альтіс-Девелопмент на вул. Одеське шосе, 6 в смт Чабани Київської області (СС3).

Дозвіл надано на будівництво будинку №2 секції 1-3 корпусу 1-9.

Нагадаємо, що 8 листопада 2021 року ДІАМ надала відмову у видачі дозволу на вказаний об'єкт у зв'язку з незабезпеченістю прибудинкових майданчиків.

2. ЖК PERFECT LIFE від LEV Development на вул. Лісна у м. Винники Львівської області (СС2).

Дозвіл надано на будівництво 8-поверхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення, приміщенням для тимчасового перебування дітей та підземним паркінгом

3. ЖК на пров. Буковий, 4 у Харкові (СС3).

Нагадаємо, що видачі дозволу передували дві відмови у зв'язку з тим, що зазначені в проєкті показники об'єкта будівництва не відповідають показникам, зазначеним у експертному звіті.

Замовник будівництва – ТОВ "ЖК ТЕРРА", зареєстроване півроку тому. Керівник – Владислав Вікторович Ценін, який також є керівником ТОВ "ЖК Нова Віта", ТОВ "ЖК АКВА", ТОВ "ЖК ІГНІС", "ЖК СТИЛ", ТОВ "ТРИ ПІСКАРЯ-ХАРКІВ" та ін.

4. ЖК на вул. Прилуцька, 160а в Ніжині Чернігівської області (СС2).

Передбачено будівництво 4-поверхового будинку на 24 квартири.

5. ЖК FAMILY від Альфа Development на вул. І. Богуна в селі Прилуцьке Волинської області (СС2).

Отримано три дозволи на будівництво І та ІІ черг.

Відмовлено у видачі дозволу

1. ЖК Атмосфера від Molodist на вул. Європейська в м. Вишневе Київської області (ІV черга).

Підстави для відмови: не надана проєктна документація (відсутня в повному обсязі).

2. ЖК SunCity від ОК Сансіті на вул. Генерала Бочарова 35, 53, 45-А в ж/м Котовського, мкр. ІІІ-3-9 в Одесі (3 черга).

Підстави для відмови: не надано погодження місця розташування і висоти об’єкта будівництва заввишки 45 і більше метрів відносно контрольної точки аеродрому в радіусі до 50 кілометрів.

3. ЖК HARMONY for you на вул. Львівське шосе, 14/1Г в Хмельницькому (СС2).

Підстави для відмови: експертиза проєктів будівництва комплексів, до складу яких входять об’єкти з одним класом наслідків, що за сукупними показниками перевищує рівень, встановлений для об’єктів з відповідним класом наслідків, проводиться експертними організаціями відповідно до механізму проведення експертизи щодо об’єктів з рівнем класу наслідків, визначеним за сукупними показниками комплексу, що будується; зазначені в проєктній документації ТЕП об'єкта будівництва не відповідають ТЕП, зазначеним в експертному звіті (загальна та житлова площа будівлі, площа забудови тощо).

4. ЖК на вул. Чернігівській, 2б в м. Бахмач Чернігівської області.

Відмова надана на будівництво 30-квартирного житлового будинку з кафе та магазином продовольчих товарів.

Підстави для відмови: генеральний план об'єкта будівництва розроблено з порушенням вимог ДСТУ.

5. ЖК Олімпійський від Київміськбуд на вул. Героїв Чорнобиля 6, 8, 10 у Житомирі.

Надано дві відмови на будівництво 9-поверхового житлового будинку (відокремлена частина "Б") (СС2).

Підстави для відмови: не надано копію документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Покровський на вул. Свято-Покровська, 73-Б/7 в смт Гостомель Київської області.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №5 (73-Б/7).

Затримка у введенні – 2 роки та 2 квартали.

2. ЖК Кольоровий бульвар від ОК Кольоровий бульвар у Чорноморську (14 мікрорайон) Одеської області.

В експлуатацію прийнято житловий будинок №4.

Затримка у введенні – півтора року.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Шевченківський від Київміськбуд (раніше комплекс зводив Укрбуд) на вул. Златоустівській, 27 у Шевченківському районі Києва (2 пусковий комплекс – 3 та 4 секції).

Підстави для відмови: не надано акти прийняття зовнішнього та внутрішнього водопроводу, мереж електропостачання; не завершено облаштування благоустрою території.

2. ЖК Лісова казка 2 від Comfort Life на вул. Радистів, 40 у Деснянському районі Києва.

Підстави для відмови: не подано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

3. ЖК Нова Англія від Royal House на вул. Михайла Максимовича (колишня Онуфрія Трутенка), 24 у Голосіївському районі Києва (ІV черга будівництва, 2 пусковий комплекс, житловий будинок В4).

Підстави для відмови: відсутні тактильні смужки на внутрішніх сходових клітинах; не надано акти прийняття мереж зовнішнього електропостачання, акт прийняття ліфту з Держпраці.

4. ЖК Празький квартал 2 від BD Holding на вул. Садова, 51 Б, корп. 1 в селі Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області.

Підстави для відмови: відсутні газовы лічильники; не змонтовані газосигналізатори (датчики загазованості).

5. ЖК Піонерський квартал 2 від Доброград на вул. Машинобудівників, 16 в смт Чабани Бучанського району Київської області (СС3).

Підстави для відмови: відсутні газові лічильники, газові котли та датчики загазованості, чим водночас не усунуто частину підстав для відмови у видачі сертифікату з попередньої заяви.

6. ЖК Пространство Eco City від Пространство Девелопмент на вул. Радісна, 29, 33, 39 в Малиновському районі Одеси.

Підстави для відмови: зазначені в проєктній документації ТЕП не відповідають технічній інвентаризації; відсутні тактильні смуги, зовнішні пандуси, тактильні інформаційні покажчики; відсутня пожежна безпека: пожежні гідранти, датчики пожежної сигналізації, датчики загазованості; відсутня виконавча документація; відсутні електролічильники; наданий технічний паспорт на завершений будівництвом об’єкт не узгоджується з актом готовності об’єкта до експлуатації (зазначена інша адреса); відсутні акти прийняття мереж зовнішнього електропостачання, внутрішньої електропроводки, силового електрообладнання, підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання, мереж зовнішнього газопостачання, зовнішнього водопроводу; незавершений благоустрій території; незавершені будівельні роботи.

7. ЖК Platinum Residence від Алекс буд груп на пров. Ванний, 5-Г у Приморському районі Одеси.

Підстави для відмови: сертифікат не сплачено в повному обсязі.

8. ЖК Розенталь від Руніком-Стройінвест на вул. Будівельна, 48-50 в с. Лиманка Овідіопольського району Одеської області (4 черга будівництва – торговий центр з підземним паркінгом).

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: відсутні журнали авторського нагляду та вхідного контролю конструкцій; відсутні акти електропостачання, водопостачання, газопостачання, а також встановлення та випробування пожежної системи; відсутня виконавча схема, акт на встановлення та випробування пожежного гідранту; не забезпечені заходи щодо доступності осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення; відсутній в’їзд до паркінгу у зв’язку з проведенням будівельних робіт та встановлення будівельної огорожі; в паркінгу відсутня система водовідведення, відбійники, розмітка та дорожні знаки; відсутні лічильники води, газу та світла; відсутня система блискавкозахисту та заземлення; відсутні поручні на сходових клітках; система пожежогасіння облаштована не в повному обсязі; ТЕП відрізняються від зазначених в проєктній документації та технічній інвентаризації; не завершений благоустрій території; продовжуються будівельні роботи.

9. ЖК вул. Проектована-Тролейбусна, 7, 7а від Данбуд на вул. Проектована-Тролейбусна, 7 А в с. Сокільники Пустомитівського району Львівської області.

Підстави для відмови: не змонтовані газосигналізатори (датчики загазованості).

10. ЖК Люксембург від Авантаж на вул. Динамівська у Харкові.

Підстави для відмови: виконавча документація надана не в повному обсязі; не належним чином оформлені акти; тривають будівельні роботи з влаштування: виїздів та в’їздів до підземного паркінгу, входів та виходів до підземного паркінгу, дитячих майданчиків та майданчиків для заняття спортом, вхідних груп до житлових будинків; на території об’єкта знаходиться велика кількість будівельних матеріалів та будівельного сміття; не забезпечено влаштування гостьового паркінгу; відсутні поквартирні лічильники обліку водопостачання; не виконані роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю; фактичне планування квартир не відповідає архітектурним рішенням, визначеним в проєктній документації, та ін.

11. ЖК вул. Нижня Берегова, 2/2в від Домобудівна компанія у Хмельницькому.

Розглянуто дві заяви.

Підстави для відмови: не подано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

12. ЖК Lakeberry на вул. Залізняка, 3/1 у Хмельницькому від Dita (СС2).

Підстави для відмови: не виконані роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю (відсутні тактильні елементи); виконані роботи на об’єкті не відповідають проєктній документації, а саме: містять розбіжності в частині техніко-економічних показників (відповідно до проєктної документації загальна площа будівлі 1 979,56 кв.м., а за результатами технічної інвентаризації 2 713,6 кв.м.); не виконані роботи щодо газопостачання житлового будинку; не виконані роботи в частині встановлення електролічильників та щодо технічного оснащення обладнанням пожежної безпеки; на будівельному майданчику не завершені роботи з благоустрою.

13. ЖК Andorra на вул. Смілянська у Черкасах від Аргіліт (секція 3) (СС3).

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

14. ЖК Скеля від Галицький двір на вул. Свободи, 301 в Яремче Івано-Франківської області (СС2).

Підстави для відмови: в приміщеннях громадського призначення незакінчені будівельні роботи; не надана можливість здійснити перевірку роботи ліфтів.

15. ЖК Комфорт Лайф на вул. Романа Шухевича в м. Чортків Тернопільської області.

Підстави для відмови: незавершені роботи з облаштування покриття підлоги, упорядження стін і стелі приміщень місць загального користування; не встановлені поручні на сходових клітках та пандусах, віконно-дверні блоки на майданчиках переходу; не надано проєкт виконання робіт/технологічна карта; відсутні тактильні елементи (тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики); відсутні поквартирні засоби технічного обліку (електролічильники, газові лічильники та лічильники води), газові котли; датчики загазованості; не вжито заходів щодо пожежної безпеки.

Зауважимо, що станом на 6 грудня в Реєстрі будівельної діяльності залишаються 12 дозволів на виконання будівельних робіт та 1 сертифікат про прийняття в експлуатацію з неопублікованими рішеннями, які очікують підписання (завершення реєстрації). Враховуючи таку специфіку, ми будемо моніторити ці об'єкти та додавати їх в поточні огляди НЕРУХОМІ після публікацій рішень на Порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 22 по 28 листопада.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

478

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом