Стали відомі подробиці обшуку в Одеській міськраді

У Департаменті архітектури та містобудування Одеської міської ради пройшли минулого тижня обшуки, пов'язані з будівництвом ЖК Простір на Донського, ЖК Простір на Маячному, апарт-комплексів Морська резиденція та Каліпсо.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ стало відомо з матеріалів справи.

Для розслідування обставин кримінального провадження проводився обшук у будівлі Департаменту архітектури та містобудування Одеської міськради у зв'язку з будівництвом апарт-комплексу Каліпсо на 13 станції Великого Фонтану (компанією "Гефест"), апарт-комплексу Морська резиденція на вулиці Академічній, 30 (компанією "Будова"), ЖК Простір на Донського на вулиці Дмитра Донського, 59 та ЖК Простір на Маячному у провулку Маячному, 11-11а (групою компаній " Простір Девелопмент ").

Слідство встановило, що в період з 2018 року і на сьогоднішній день співробітники Департаменту ДАБІ в Одеській області з метою одержання неправомірної вигоди незаконно прийняли рішення щодо видачі сертифікатів і введення в експлуатацію недобудованих комплексів, що спричинило тяжкі наслідки.

Зокрема, згідно з рішенням Одеської міськради, комунальному підприємству "Міське капітальне будівництво" передані у постійне користування земельні ділянки загальною площею 3,9 га на вулиці Академічній, 30. Це землі рекреаційного призначення. Однак в ході досудового розслідування встановили, що ділянки використовуються не вищезазначеним комунальним підприємством і не за цільовим призначенням з порушенням вимог земельного законодавства.

Згідно протоколу огляду на земельних ділянках рекреаційного призначення будується апарт-комплекс Морська резиденція компанією "Будова". За повідомленнями тут здійснюється продаж житла. На решті землі проводяться підготовчі роботи для подальшого будівництва висоток.

Також рішенням Одеської міськради комунальному підприємству "Міське капітальне будівництво" передали у постійне користування земельні ділянки загальною площею 1,03 га на вулиці Донського, 59 для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення. Так, згідно з МУО замовником будівництва об'єктів рекреаційного призначення виступає КП "Міське капітальне будівництво". За документами тут має проходити "нове будівництво пансіонату". Але в той же час на цих ділянках звели ЖК Простір на Донського. Будинки ввели в експлуатацію, і група компаній Простір вже здійснює продаж житла.

Аналогічно не за призначенням з порушенням вимог законодавства та містобудівної документації використовується земельна ділянка, яка була надана приватному підприємству "Каліпсо-2007" для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення за адресою 13 станція Великого Фонтану. Однак тут велося будівництво апарт-комплексу Каліпсо. Будівельна компанія Гефест вже здійснюється тут продаж житла.

Згідно зі статтями Земельного Кодексу України землі рекреаційного призначення мають використовуватися для організації відпочинку населення, туризму та проведення спортивних заходів. На цих землях забороняється діяльність, що перешкоджає використанню їх за призначенням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, обшуки проводилися минулого четверга, 20 травня. Правоохоронці проводили вилучення документів. Обшуки проводили співробітники Служби безпеки України і прокуратури

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

187

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом