Скільки коштує зняти квартиру у Києві: що відбувається з арендою на ринку нерухомості

У липні оренда однокімнатних квартир у Києві коштувала від 6,5 тисячі грн у місяць, водночас за оренду кімнати просили 3 – 4,5 тисячі грн.

Про це йдеться в повідомленні сервісу онлайн-оголошень OLX.

Так, в половині районів Києва ціни на довгострокову оренду житла як і раніше нижче докарантинного рівня. Кімнати в столиці здають за 3 000 - 4 500 гривень на місяць. Знявши в Києві "трійку" на трьох, можна заощадити від 1630 гривень до 4 500 гривень на місяць. "Однушки" в "університетських" районах коштують від 6500 гривень до 9000 гривень.

При цьому, в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Подільському та Святошинському районах зняти квартиру в липні було переважно дешевше в порівнянні з лютим.

У Деснянському районі оренда кімнати коштувала в середньому 3 тис. гривень/місяць, 1-кімнатної квартири - 6,7 тис. гривень/місяць, 2-кімнатної - 8 тис. гривень/місяць, 3-кімнатної - 10 тис. гривень/місяць .

Така ж вартість оренди кімнати, 1- та 2-кімнатної квартири зафіксована і в Дніпровському районі.

3-кімнатна квартира в даному районі в липні коштувала 13 тис. гривень/місяць.

У Святошинському районі оренда кімнати коштувала в середньому 3,3 тис. гривень/місяць, 1-кімнатної квартири - 7,5 тис. гривень/місяць, 2-кімнатної - 9,5 тис. гривень/місяць, 3-кімнатної - 13 тис . гривень/місяць.

У Голосіївському районі оренда кімнати коштувала в середньому 3,7 тис. гривень/місяць, 2-кімнатної квартири - 14 тис. гривень/місяць, 3-кімнатної - 22,7 тис. гривень/місяць.

У Шевченківському районі оренда кімнати коштувала в середньому 3,5 тис. гривень/місяць, 1-кімнатної квартири - 10,5 тис. гривень/місяць, 2-кімнатної - 15,5 тис. гривень/місяць, 3-кімнатної - 26, 6 тис. гривень/місяць.

Підкреслимо, що в розпал карантину на початок травня у Києві можна було зняти 1-кімнатну квартиру площею до 40 кв. м за 4 тис. гривень/міс у Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Святошинському районах. Також тут за 5-6 тис. грн/міс можна орендувати квартиру в кращому стані і з більш вдалим місцем розташування.

З бюджетом у 8-10 тис. гривень/місяць орендарям були доступні 1-2-кімнатні квартири з хорошим ремонтом і технікою в районах, наближених до центру або у центрі.

Елітні квартири в центрі (бульвар Лесі Українки, вулиці Антоновича, Пушкінська) здавалися за 20 - 25 тис. гривень/міс: 1-3-кімнатні квартири з хорошим ремонтом.

Експерти відзначають, що для того, щоб ціни на оренду повернулися до показників початку 2020 року треба час. Наприклад, в січні вартість найдешевшої квартири у Деснянському районі становила вище 9 тис. гривень/місяць. На думку аналітиків, попит також зростатиме в залежності від того, що буде з економікою країни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Асоціація фахівців з нерухомості (ріелторів) (АСНУ) виступає за зниження ставки податку на доходи фізичних осіб з 18% до 5% для операцій з оренди житлової нерухомості для "детінізації" ринку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом