Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 19 по 25 червня

11 хв

В Реєстрі будівельної діяльності нарешті почали відображати техніко-економічні показники (ТЕП) об'єктів будівництва. Наявність ТЕП об'єктів та опублікованих додатків експертного звіту є позитивним моментом, що забезпечує втілення у життя принципу відкритості та прозорості діяльності влади та забудовників. 

Пропонуємо вашій увазі черговий огляд нових об'єктів будівництва, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня: з 19 по 25 червня.

Житлова нерухомість

Дозволи на будівництво

Одеса. Місцевий орган ДАБК видав два дозволи на  будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення, з підземним паркінгом та окремо розташованою адміністративною будівлею по  вул. Приморська, 53 у Приморському районі Одеси (I та II черга), замовник - "БАЄРІШЕ БІР БРАУЄРАЙ".  Проєктувальник комплексу – ТОВ  "ГЕФЕСТ", хоча на сайті будівельної компанії ГЕФЕСТ поки відсутня інформація про новий об'єкт. Передбачено будівництво двох зблокованих шестиповерхових житлових будинків. Всього 48 квартир та 14 офісів. Будинок І черги  має  вбудований паркінг  на 41 м/м, також передбачено відкриті автостоянки на 27 місць. Проте, в експертизі зазначено про відсутність майданчиків (для ігор дітей, відпочинку дорослого населення та інші) у зв’язку з наближенням об'єкта будівництва до інфраструктурної зеленої зони міста, а саме бульвару Жванецького, який насичений майданчиками різного призначення. Вигул собак передбачений на існуючих спеціально обладнаних майданчиках, розташованих уздовж бульвару Жванецького.

Трускавець. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Бориславська, 9 у Трускавці у Дрогобицькому районі Львівській області. Проєктом передбачено будівництво в центральній частині міста Трускавець дев'ятиповерхового житлового будинку з підземним паркінгом  на  108 квартир та приміщеннями громадського призначення. Генпідрядник будівництва за інформацією Реєстру будівельної діяльності виступає Василь Друк. Друк Василь Олексійович є керівником та бенефіціаром компанії Галицький двір. На якій підстав та і яких документів Василь Друк, з яким укладено договір генерального підряду, здійснює господарську діяльність зі спорудження об'єктів, уточнюємо у відділі ДАБК Трускавецької міськради. 

Львівська область. ЖК вул. Героїв Крут, 8 від Данбуд в селі Сокільники Львівського району Львівської області. Замовник – ТОВ МП "ВОЛЯ". Запроєктовано будівництво 15 зблокованих  чотириповерхових   житлових будинків. Всього – 132 квартири. 

Львів. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл ОСББ "КУЛЬПАРКІВСЬКА 190" на будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Кульпарківській, 190 у Львові зі знесенням існуючих споруд. Будинок семиповерховий на 42 квартири з вбудованими громадськими приміщеннями та підземним паркінгом.

Івано-Франківськ.  ЖК Долішній від ВАМБУД в урочищі "Долішній лан" у селі Крихівці Івано-Франківської області. Проєктом передбачено будівництво житлового кварталу, який складається з декількох житлових будинків. ЖК – це цегляний будинок на чотири поверхи з 26 квартирами. 

Ужгород. Продовження будівництва ЖК Bavaria Group від Корпорація новобудов Ужгороду на вул. Собранецькій в Ужгороді. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво двох житлових будинків та господарської будівлі. На території передбачено облаштування дитячих та спортивних майданчиків, майданчиків для відпочинку дорослих та автостоянку на 95 паркомісць.

Закарпатська область. Продовження будівництва ЖК Набережний квартал від Арена Буд на вул. Фізкультурній, 3, 3/1  у Сваляві Закарпатської області. ДІАМ надала дозвіл на будівництво семиповерхового житлового будинку з комерційними приміщеннями на 72 квартири. За будівництвом стоїть депутат Свалявської міської ради – Курах Олександр Павлович.

Тернопіль. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво будівлі кредитно-фінансової установи з надбудовою житлових квартир, облаштування паркінгу (зі знесенням існуючих будівель) на вул. Замкова, 2, 6 у Тернополі. Цільове призначення земельної ділянки, де здійснюється будівництво, призначене для розміщення будівель фінансового обслуговування.   Проте код об'єкта, що будується згідно КДБС:1122.2 – Будинки багатоквартирні підвищеної комфортності, індивідуальні. Проєктом передбачена дев'ятиповерхова будівля, де на першому поверсі розміщена кредитно-фінансова установа, а з другого по дев'ятий поверхи  – житлові квартири. За будівництвом стоїть – Бабій Ярослав Іванович.

Відмова у дозволі

Одеська область. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво багатоквартирних восьмиповерхових житлових будинків з вбудованими центрами соціально-побутового обслуговування (VI черги) в 13 мікрорайоні,  по вул. Парусна  у місті Чорноморськ  Одеської області (І черга, Будинок № 1 (секція А, Б, В). Замовник – ТОВ "КИЇВ-ГРАДОБУД-СП". 

Підстави для відмови: ТЕП  в експертному звіті не узгоджуються з показниками в проєктній документації; некоректно виконані креслення щодо розташування інженерних мереж та розрахунок класу наслідків; не зазначена інформація щодо черг будівництва у проєктній документації; інформація щодо теплопостачання будинків в пояснювальній записці не узгоджується з інформацією в експертному звіті; відсутня інформація щодо ідентифікатора об'єкта будівництва; дата договору на проєктування, що зазначений в заяві на дозвіл, не узгоджується з датою  зазначеною в проєктній документації; інформація щодо номеру та дати наказу про призначення відповідального за здійснення технічного нагляду не узгоджується номером та датою наказу, який був доданий як додаток до заяви.

Прийняття в експлуатацію

Київ. КМ Inwood від BudCapital на вул. Лісова-Козинська, 16 у Голосіївському районі м. Києва (Конча-Заспа). Замовник – ТОВ "АГРО-ТЕРМІН". За будівництвом стоїть Ілля Кушнір депутат Київради та син голови правління ПАТ "ХК" Київміськбуд" Ігоря Кушніра. ДІАМ прийняла в експлуатацію базу відпочинку на вул. Лісова-Козинська, 16 у Голосіївському районі Києва, що споруджується шляхом реконструкції нежилих будівель. Видано два сертифікати готовності на II та III чергу будівництва. Код:1212.3 Центри та будинки відпочинку. Фактично база відпочинку являє собою котеджне містечко, що складається з 27 двоповерхових котеджів. Будується КМ на землях для рекреації, чим і зумовлено вибір найменування об'єкта будівництва. Терміни будівництва: з жовтня 2022 по квітень 2023. 

Київ. ЖК Львівська площа від РІЕЛ на вул. Кудрявській, 24а у Шевченківському районі Києва. ДІАМ прийняла в  експлуатацію паркінг в ЖК.  

Харків. ЖК Миру-3 від Трест Житлобуд-1 на просп. Московському (між вул. Дванадцятого Квітня та просп. Індустріальним) у Харкові (III черга, 1 п. к.). ДІАМ надала два сертифікати готовності на  будинок № 8 та ТП № 13. 

Тернопіль. ЖК Затишний двір від Авангард на вул. Текстильній у Тернополі. Будинок №2 прийнято в експлуатацію місцевим органом ДАБК без затримок. 

Рівне. ДІАМ прийняла в експлуатацію житловий будинок по вул. Київській, 19 у  Рівному. Споруджувався об'єкт шляхом реконструкції кафетерію "Торнадо" під багатоквартирний житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями. Замовник – Бабат Людмила. За будівництвом стоїть ексдепутат місцевої ради Олександр Бабат.

Це дев'ятиповерховий будинок на 144 квартири з нежитловими приміщеннями громадського значення та підземним паркінгом. Проєктом передбачено 29 машиномісць. 

Львів. ЖК R2 Residence від Макроекобуд на вул. Роксоляни, 2 у Львові (V черга). В експлуатацію прийнято будинок № 2 секція  № 3. Затримка у прийнятті до експлуатації – 1 рік. 

Львів. ЖК Велика Британія від РІЕЛ на вул. Т.Шевченка, 31 у Львові. (І черга) Споруджується ЖК шляхом реконструкції нежитлових приміщень під багатофункціональний комплекс з об'єктами ділового, культурного, обслуговуючого, комерційного призначення та апартаментами. В об'єкті запроєктовані апартаменти квартирного типу та апартаменти-номери.  Затримка у прийнятті до експлуатації – 2 роки.

Хмельницкий. ЖК Новобудова від Комунбуд на вул. Старокостянтинівське шосе, 2/1 - З. ДІАМ надала два сертифікати на вказаний об'єкт будівництва. Будинок №3 прийнятий до експлуатації раніше заявленого строку на 2 квартали.

Хмельницька область. Багатоквартирний житловий будинок на вул. Івана Мазепи, 47а у Кам'янці-Подільському. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації десятиповерховий будинок на 49 квартир. Замовник - ТОВ "ЛІДЕР". За будівництвом стоїть - Слободян Валерій Анатолійович, колишній депутат Кам'янець-Подільської міськради. 

Івано-Франківськ. ЖК Паркове містечко від МЖК Експрес-24 в межах вул. Національної Гвардії - Є.Коновальця - О.Сорохтея Івано-Франківську прийнято до експлуатації житловий будинок №5 у кварталі №10. Сертифікат надано місцевим органом ДАБК. 

Відмова у прийнятті до експлуатації 

ЖК Паркове містечко від МЖК Експрес-24  в межах вул. Національної Гвардії - Є.Коновальця - О.Сорохтея в Івано-Франківську (житлові будинки  №1, 2, 3, 4  у кварталі №10).

Підстави для відмови: під час огляду об'єкта не надано журнал авторського нагляду, загальний журнал робіт, проєкт виконання робіт, організації будівництва. 

ЖК West Towers від IDM Group на вул. Тиводара Легоцького, 64 а (І черга), 64 б (ІІ черга) в Ужгороді. ДІАМ відмовила у видачі сертифіката. 

Підстави для відмови: не виконані роботи щодо встановлення пандуса для входу в під'їзд, відсутні перила на сходах;  відсутнє облаштування тротуарних доріжок, майданчика для тимчасового зберігання автомобільного транспорту, майданчика для контейнерів та ТПВ, майданчика для відпочинку дорослих та дітей, спортивного майданчика, велопарковки та озеленення декоративними породами дерев.

Торгівельна нерухомість

Івано-Франківської область. ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації реконструкцію приміщення торгового комплексу під торговий комплекс з житловими та офісними приміщеннями на вул. Степаняка, 2. в селі Дзвиняч  Богоридчанського району. З будівництвом пов'язаний начальник управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саїв.

Підстави для відмови: матеріали технічної інвентаризації не містять планів поверхів. Не в повному обсязі виконані роботи щодо забезпечення доступності до об’єкта для маломобільних груп населення;  не в повному обсязі виконані будівельні роботи, передбачені проєктною документацією. Не влаштовані дитячі ігрові майданчики та дитячі ігрові майданчики зі спортивним інвентарем, що передбачено генеральним планом.

Черкаської область. ДІАМ відмовила у видачі сертифіката на торговий комплекс "Абсолют" на вул. Жовтневій у селі Червона Слобода у зв'язку з неподанням всіх необхідних документів. Об'єкт складається з продовольчого та непродовольчого магазину. Будівництво 1151 кв.м. здійснювалося з 2012 по 2023 рік. 

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на нове будівництво торгово-виставкового комплексу з адміністративними, складськими приміщеннями та вбудованими гаражами зі знесенням існуючої будівлі на вул. Брюховицькій, 35 у Львові. Замовник – Мартин Ігор Ярославович.  Загальна площа торгово-виставкового комплексу, що планується побудувати, 2230 кв.м

Підстави для відмови: невірно вказана інформація про замовника в частині зазначення статусу особи;  порушено вимоги МУО; невірно здійснені розрахунки класу наслідків; відсутня інформація про виконання вимог примітки у ТУ на водопостачання та водовідведення; порушено вимоги ДБН "Інклюзивність будівель та споруд. Основні положення";  невідповідність інформації у додатку до експертного звіту та у проєктних рішеннях.

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво закладу громадського харчування на вул. Зеленій, 147 у Львові. Загальна площа закладку близько 500 кв.м. Замовник - ТОВ "ЦЕНТР ПРОЄКТ". За будівництвом стоїть: Група компаній "Євротек" з Михайлом Весельським

Підстави для відмови: розрахунок класу наслідків  подано із недотриманням чинних нормативних ДСТУ; окремі розділи проєктної документації розроблені на основі нечинних ДБН; невірно внесено відомості у проєктній документації  (перелік об'єктів, тип об'єкта, ТЕП); невідповідність у відображенні меж земельної ділянки в МУО та у проєктній документації.

Київська область. Місцевий орган ДАБК надав чергову восьму відмову у видачі дозволу на реконструкцію магазину АТБ на вул.  Антонова Авіаконструктора, 4б в Ірпені  через  перевищення відсотка забудови земельної ділянки відповідно до містобудівних умов та обмежень Замовник: ТОВ "АТБ-ТОРГСТРОЙ".

Львівська область. ДІАМ  видала дозвіл на реконструкцію двох металевих складів під торговий центр з закладами побутового обслуговування на вулиці Львівській, 5в в місті Золочеві. Передбачено будівництво триповерхового торгового центру на 2800 кв.м. Замвоник:: Юлія Дачишин  Планується здійснити будівництво триповерхового торгового центру площею близько 2,8 тис. кв.м.

Одеса. ДІАМ надала відмову у видачі дозволу на будівництво автозаправного комплексу з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, автогазозаправкою за адресою по вул Дальницька, 4 ріг вул. В.Стуса в Одесі. Замовник: ПП "Иона":( Мережа АЗК UPG )

Підстави для відмови: цільове призначення земельної ділянки не відповідає вказаному найменуванню об'єкта та намірам забудови земельної ділянки, відсутній обов’язковий розділ  Інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Звертаємо увагу, що цільове призначення ділянки: землі громадської забудови, при цьому автозаправний комплекс дозволяється розміщувати на землях промисловості (11.02) або землях транспорту (12.04). 

Готельна нерухомість

Івано-Франківська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію об'єкт готельного господарства в урочищі Вишні в села Поляниця. Загальна площа шестиповерхового готелю складає 5931 кв.м. Замовник – ОК "АПАРТ-ГОТЕЛЬ "ФОМИЧ".

Київська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію центр відпочинку готельного типу з рестораном та адміністративними будівлями у Вишгородському районі Пірнівської територіальна громада (ІІ черга). Замовник: ТОВ "КАЛЬВЕРА". Будівництво центру відпочинку передбачено у п’ять черг. Дві черги будівництва – це ресторан, адміністративна будівля № 1 (рецепція), басейн з зоною відпочинку, басейн дитячий, літній бар, спортивний майданчик, котельня, підземні очисні споруди господарсько-побутової каналізації.

Житомирська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на  реконструкцію будівлі готелю з підвальним приміщенням, гаражем-складом під готельний комплекс "Коростень" з розширенням на вулиці Грушевського, 26 у Коростені. Замовник: ТОВ "ЛЕМБЕРГ-ПЛАЗА". За будівництвом стоїть - В'ячеслав Юткін

Підстави для відмови: земельна ділянка належить до охоронних зон пам’яток культурної спадщини та меж історичних ареалів. Замовником будівництва не подано погодження програм та проєктів містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень, меліоративних, шляхових, земляних робіт в історичних ареалах населених місць з Мінкультом.

Львівська область. Місцевий орган ДАБК відмовив у прийнятті до експлуатації адміністративної будівлі на території ТОВ "Яблуневий дар" в місті Городок, вул. Львiвська, 274а Замовник - ТОВ "ТБ ФРУТ КАПІТАЛ", що входить до групи Т.Б. Фрут.

Підстави для відмови: відсутні результати контрольно-геодезичного знімання об'єкта закінченого будівництвом (немає файлів), не подано інформації про коригування проєктної документації.

Київська область. Місцевий орган ДАБК  надав дозвіл на будівництво адміністративно-лабораторного корпусу та адміністративно складської будівлі на вул. Київській, 37в в місті Біла Церква. Замовник - ТОВ "БІОФАРМА ПЛАЗМА" (інвестиційного холдинг UFuture Василя Хмельницького).

Проєктом передбачається будівництво чотириповерхової будівлі адміністративно лабораторного корпусу загальною площею близько 5 тис. кв.м.. Площа ділянки – 1,43 га.

Складська нерухомість

Вінниця. Місцевий орган ДАБК  прийняв в експлуатацію складський комплекс для зберігання готової продукції кондитерського виробництва на вул. Енергетичній, у Вінниці. Замовник: ДП "Кондитерська Корпорація "Рошен". Споруджено складський комплекс на близько 33 тис. кв.м.

Львівська область. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію нежитлової будівлі (літ.В-1) з прибудовою виробничо-складських приміщень на вул. Промисловій, 2в у Стрию.

Проєктом передбачено прибудова друкарського цеху до будівлі поліграфічного підприємства. Замовник ТОВ "ВИДАВНИЧИЙ ДІМ "УКРПОЛ", що входить до групи І-АР-СІ. За будівництвом стоїть Група родини Шуптар 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

364

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом