Огляд роботи ДАБІ за тиждень: кому надали дозволи і сертифікати на ЖК

3 хв

Яким компаніям Державна архітектурно-будівельна інспекція дозволила будувати житлові комплекси (СС3) або ввела у експлуатацію їх об'єкти, а також які забудовники отримали відмови у наданні дозволів та сертифікатів готовності в період з 5 по 11 липня – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. ЖК на вул. Набережна Енергетиків, 37 в Южноукраїнську Миколаївської області від ПрАТ "Юженергобуд".

Дозвіл надано на будівництво 3-секційного житлового будинку з підземним паркінгом. Передбачено 216 квартир у 16-поверховому будинку.

За даними аналітичної системи Youcontrol, щодо замовника ПрАТ "Юженергобуд" порушено справу про банкрутство ще у 2007 році. Податковий борг компанії складає 3 877 634 грн.

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК на вул. Миколи Кибальчича,1 від ТОВ "Консалтингова група "Бізнес".

Підстави для відмови: не надано витяг (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо будівель, які підлягають демонтажу під час будівництва об’єкта; не надано згоду власника будівель та споруд, що підлягають демонтажу; відповідно до положень містобудівних умов та обмежень, гранично допустима поверховість об’єкта будівництва складає 24 поверхи, а відповідно до креслень затвердженої проєктної документації запроєктовано дворівневі квартири на 25 та 26 поверхах.

Прийнято до експлуатації

1. ЖК Пролісок від Житлобуд-2 на просп. Льва Ландау/просп. Московського у Харкові (II черга, 3 п.к).

В експлуатацію прийнято житловий будинок №2 секція В з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Затримка у введенні від первісної дати – 3 квартали.

2. ЖК Славутич від bUd development на вул. Зарічна, 16 у Дарницькому районі Києва.

В експлуатацію прийнято житлові будинки №4 та №5, фітнес-центр та підземний паркінг.

Затримка у введенні – 2 роки.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК На Прорізній від Comfort Life на вул. Прорізній, 1 в Гостомелі Київської області.

Підстави для відмови: під час огляду встановлено, що не завершені роботи в будівлі ДДЗ (не виконано розведення інженерних мереж (електропостачання, теплопостачання, водопостачання); не виконано внутрішні оздоблювальні роботи; не заповнені дверні прорізи; відсутні поручні на сходових маршах; частково не завершено облицювання фасадів будівлі ДДЗ; не виконано благоустрій території будівлі ДДЗ.

2. ЖК Русанівська Гавань від Ковальська Нерухомість на вул. Степана Сагайдака, 101 у Дніпровському районі Києва (II та III черги: житловий будинок №18-21 з вбудовано-прибудованим паркінгом №35, житловий будинок №29).

Підстави для відмови: не в повному обсязі виконані передбачені проєктною документацією будівельні роботи, зокрема зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

3. ЖК Vlasna від AVM Development Group на вул.Чорновола в с.Ходосівка Києво-Святошинського району Київської області (І черга).

Підстава для відмови: не надано в повному обсязі необхідних документів для прийняття рішення щодо видачі сертифіката готовності.

4. ЖК Viking Park на вул. Зеленій, 151 у Львові.

Підстави для відмови: не завершено роботи з оздоблення фасадів цокольного поверху відповідно до проєктної документації; не належним чином ведеться представлена виконавча документація.

5. ЖК Кришталеві джерела від KSM-GROUP на вул. Метрологічній у Голосіївському районі Києва. Відмова надана на громадську будівлю (ІІ черга, 14 п.к).

Підстави для відмови: неподання документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката, а саме: акти випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація; на об'єкті не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване і не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

178

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом