Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 5 по 11 червня

9 хв

Черговий огляд нових об'єктів будівництва: що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня (з 5 по 11 червня).

Команда порталу повністю відслідковує Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі переліки виданих документів. Експерти НЕРУХОМІ пильнують за ринком житла, будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.

Житлова нерухомість

Дозволи на будівництво

Київ

2 червня ДІАМ надала дозвіл на комплексну забудову мікрорайонів XI, XII, XV, XVII та часткова забудову мікрорайонів XVI, XVIII, XIX багатофункціонального житлового району, що прилягає до вул. Гетьмана Івана Виговського (колишня вул. Маршала Гречка), просп. Правди та вул. Газопровідної у Подільському районі м. Києва (ХІ та ХІІ мікрорайони). Замовник будівництва – ДП "Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат "ПУЩА-ВОДИЦЯ", генпідрядник – ТОВ "МОНОЛІТ БУДСЕРВІС". Площа земельної ділянки складає - 86 га.

На підставі виданого дозволу на забудову ХІ та ХІІ мікрорайонів передбачено будівництво 27 житлових будинків поверховістю від 12 до 23 поверхів, торговельний центр, заклад дошкільної освіти на 200 місць, заклад дошкільної освіти з початковою школою на 280 місць, паркінги (600 машиномісць).  

ЖК Egoist Residence на вул. Мечникова, 7б у Печерському районі Києва, замовник – ТОВ "Будінформ". Відкоригована проєктна документація  пройшла експертизу 5 червня, а вже 6 червня  ДІАМ надала дозвіл. При цьому Реєстр не містить опублікованого додатка до експертного звіту, що унеможливлює встановлення будь-яких характеристик та  показників ЖК, в умовах коли особливу увагу заслуговує висота будинку в зоні охоронюваного ландшафту. Крім того, на порталі ЄДЕСББ команда НЕРУХОМІ нарахувала сім відмов протягом 2020-2023 років стосовно вказаного об'єкту, що стосувались, зокрема, висоти об'єкта, а також міститься скасований за заявою замовника дозвіл від 31.08.2018 (заява  від 16.05.2023). 

Дозвіл на ЖК Egoist Residence був скасований в судовому порядку ще в грудні 2019 року, у зв'язку з втратою чинності містобудівних умов та обмежень  від 21.05.2010 №009-233. Проте, в травні поточного року замовник будівництва в касаційному порядку скасував рішення першої та другої інстанції.

Наразі ж, вихідними даними для проєктування і надання дозволу стали все ті ж містобудівні умови, видані 2010 року й чинність яких є сумнівною. 

Західні регіони

Львів. ЖК Avalon Flex від Avalon Inc на вул. Топольній, 4 у Львові зі знесенням існуючих споруд (дві черги будівництва). Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво житлово-громадського комплексу з міжшкільним ресурсним центром,  підземним паркінгом та вбудованою трансформаторною підстанцією (ТП).
Проєктований комплекс складається з двох житлових секцій, висотою 18 та 16 поверхів на 192 квартири, та вбудовано-прибудованого міжшкільного ресурсного центру, висотою 4 поверхи, дворівневого паркінгу на 126 машиномісць. Суттєві зауваження до проектної документації, що відображені у відмові від 29.05.2023,  були доволі швидко усунено.

Львів. ЖК Roksolana від Trident Development на вул. Роксоляни у Львові. 

ДІАМ надала дозвіл на  комплексу багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Проєктом передбачено будівництво двох та шестиповерхових житлових будинків на 198 квартири, з підземним паркінгом.

Львівська область. ЖК Центральний від Місто Комфорту на вул. Героїв УПА у місті Сокалі Червоноградського району. (Будинок №1 на генплані). ДІАМ надала дозвіл на будівництво  восьмиповерхового  односекційного житлового будинку №1 (на генплані)  на 69 квартир. При цьому, паркомісця передбачені в межах проєктованої ділянки та на автостоянках згідно ДПТ.

Івано-Франківськ. ЖК Опришківська Слобода від Ярковиця на вул. Отця І. Блавацького, 6у. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями.

Івано-Франківськ. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення в Івано-Франківську на вул. Слави Стецька поруч будинку №4, замовник – ТОВ "ГАЛІЦІЯ СП ГРУП", генпідрядник – ПП "ЕРМІС-ІФ". Проєктом передбачено  будівництво семиповерхового багатоквартирного житлового будинку на 44 квартири, з приміщеннями громадського призначення та паркінгом. 

Хмельницький. ДІАМ надала дозвіл на нове будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями на вулиці Трудовій, 6д у Хмельницькому, замовник – ТОВ "УКРСТАНДАРТ". Всього в комплексі передбачено IV черги будівництва, дозвіл надано на будівництво  IІI черги – десятиповерхового будинку на 63 квартири  з вбудованими нежитловими приміщеннями. 

ЖК Сафрон на вул. Карпенка-Карого, 7а у Луцьку Волинської області. Замовник – фізична особа, генпідрядник - ТОВ "ВОЛИНЬПРЕСТИЖБУД". Місцевий орган ДАБК надав дозвіл  на будівництво житлових будинків зі знесенням автомийки, автосалону з автотехобслуговуванням та мийки автомобілів. 

Центральні регіони

Черкаська область. Продовження будівництва. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на ЖК Греків Ліс на вул. Джерельна в Умані. Замовник – фізична особа, генпідрядник –  ТОВ "ШРБУ-48". Проєктом передбачено дев'ятиповерхові (+ горище) будинки  на 104 квартири з нежитловими приміщеннями на першому поверсі.

Вінниця. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво ЖК Волошковий на вул. Волошковій у Вінниці. Замовник – ТОВ "ОСНОВА-ЕСТЕЙТ", генпідрядник – ТОВ  “ФАВОР І КО”. Проєктом передбачено будівництво десятиповерхового (+ технічний) двосекційного житлового будинку. На першому поверсі проєктуються комерційні приміщення – виставкові зали.

Відмовили у дозволі

Вінницька область. ЖК вул. Грушевського, 6а в селі Агрономічне Вінницького району (III – IV черги), замовник – ПП "ВИРОБНИЧО-ТОРГОВА ФІРМА"УКРНОВІНВЕСТ", генпідрядник - ТОВ "ЖК-ГАРАНТ".

Підстави для відмови: проєктна документація на об’єкт будівництва не скоригована відповідно до чинних державних будівельних норм; відсутня скан-копія Містобудівних умов та обмежень створених в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва MU01:4199-8022-9758-2900 (№ 28 від 27.08.2012); відсутній обов’язковий розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту. 

Тернопільська область. Відмова ДІАМ у видачі дозволу на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та критими стоянками легкового транспорту на вулиці Стрілецька у селищі Великі Бірки Тернопільського району (ІІ черга).

Підстави для відмови: подана на розгляд проєктна документація на об’єкт будівництва не скоригована відповідно до чинних державних будівельних норм.

Прийнято до експлуатації

Київ

ЖК Triiinity від Seven Hills на вул. А. Барбюса 39/2 у Печерському районі Києва. Затримка у прийнятті до експлуатації - 1 квартал. 

ЖК Greenville Park від Greenville на вул. Пимоненка у Шевченківському районі Києва (Паркінг (стилобат), другий пусковий комплекс, ІІ черга будівництва).

ЖК Welcome Home на Стеценка від Фундамент на вул. Стеценка у Святошинському районі Києва (ІІІ черга, 11-й п.к). Затримка у прийнятті  до експлуатації - 3 роки. 

Київська область

ЖК Синергія Сіті від Синергія на вул. Достоєвського та пров. Озерний в Ірпені Київської області. ДІАМ надала три сертифікати на, будинок №3 (I черга, 3 п.к) та будинок № 5 (I черга, 5 п.к) будинок № 6 (I черга, 6 п.к). 

Харків

ЖК Оазис від Трест Житлобуд-1 на вул. Героїв Праці, 1 у Харкові (1 п.к, житловий будинок № 5). ДІАМ надала два сертифікати на житлові будинки №4 та № 5. Затримка у прийнятті до експлуатації – 6 кварталів. 

Тернопільська область

ЖК Канада від Інвест Родина на вул. Монастириська, 2а у Чорткові. Затримка у прийнятті до експлуатації – понад 2 роки.

Хмельницький

ЖК Дизайн парк від Constanta Development Group на вул. Красовського, 31/1б у Хмельницькому (ІІ черга). Затримка у прийнятті до експлуатації складає близько 3 років. 

Відмова у прийнятті до експлуатації

Київ. ЖК Маргарита від Укогруп на вул. Булгакова, 12а у Святошинському районі Києва, замовник - ОК  "ЖБК "БУЛГАКОВ". Відмова надана Департаментом ДАБК КМДА. 

Підстави для відмови: невідповідність об’єкта вимогам будівельних норм, стандартів і правил, у тому числі щодо доступності об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, зокрема щодо доступності об’єкта для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Київська область. ЖК Обухівський ключ в Обухові Київської області, замовник - ТОВ "ОБУХІВЖИТЛОІНВЕСТ". Відмова надана  місцевим органом ДАБК.

Підстава для відмови: встановлено факт, що на дату реєстрації декларації інформація, яка зазначалася в ній, не відповідала дійсності.

Львівська область. ДІАМ надала відмови у видачі сертифіката на об'єкт “Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Січових Стрільців, 2 у Золочеві, замовник - Навчальний центр Нацгвардії України (військова частина 3007).

Підстави для відмови: не виконані проєктні рішення в частині влаштування квартир для маломобільних груп населення.

Хмельницький. ЖК IQ Center у провулку Нижній Береговий, 1 та провулку Верхній Береговий,11 у Хмельницькому, замовник – ТОВ "В.І.БУД". Найменуваня об'єкта: “Нове будівництво паркінгу, торгівельно-офісних приміщень і житлових квартир”, Код ДКБС:1230.9 Будівлі торговельні інші.

Підстави для відмови: не виконані передбачені ДБН роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; не виконаний благоустрій (ведуться будівельні роботи); Згідно з проєктною документацією експлуатована покрівля повинна бути забезпечена необхідною кількістю майданчиків мешканців житлової та громадської частин будівлі, а саме: спортивний, майданчики спортивного та пасивного відпочинку, для ігор дітей молодшого та дошкільного віку, для відпочинку дорослого населення, проте на об’єкті покрівля взагалі не обладнана майданчиками; не повністю виконано внутрішнє опорядження на сходах та/або в коридорах, ведуться будівельні роботи з улаштування керамічної плитки; не завершені будівельні роботи з оздоблення фасаду цоколя об'єкта; не облаштовано обладнання в електрощитовій; не завершені будівельні роботи в частині опалення/вентиляції; відсутня сигналізація загазованості відповідно до проєктної документації; зовнішнє пожежогасіння передбачене від двох гідрантів, проте на об’єкті показано лише один; не завершені роботи з облаштування внутрішнього пожежогасіння, пожежної сигналізації; згідно з проєктною документацією в паркінгу передбачено водоприймальний лоток з решіткою, проте на об’єкті він відсутній; під час огляду не надано в повному об’ємі проєктну документацію та відсутня виконавча документація

Торгівельна нерухомість

Вінницька область. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію будівлі під торгово-офісний комплекс на вул. Б.Хмельницького, 87 в місті Погребище Вінницького району, замовник – ТОВ  “РВО-УКРАЇНА”. Передбачено перепланування будівлі для розміщення торгових приміщень (І черга) та можливістю розміщення офісних приміщень (ІІ черга).

Дніпропетровська область. ДІАМ відмовила у видачі дозволу на будівництво торгівельно-виставкового комплексу на вул.Горького, 166 Павлограді у зв'язку з відсутністю розрахунку кількості машиномісць на автостоянці ТВК. Замовник – Фінансово-промисловий концерн "Лис". Проєктом передбачається добудова ТВК “Олімпія №9” до ТРЦ “Олімпія”, що розміщено в центральній частині Павлограду. 

Івано-Франківськ. ДІАМ відмовила у видачі сертифіката про прийняття в експлуатацію об'єкта: “Реконструкція продуктового ринку та торгових павільйонів на вул. Дністровська, 5, замовник – ТОВ "ТОРГОВИЙ СЕРВІС".

Підстави для відмови: не завершений монтаж внутрішньої електропроводки,  систем водопостачання, систем протипожежного водопроводу; відсутні акти закінчення пусконалагоджувальних робіт ліфта та про готовність до експлуатації ліфта;  відсутня система блискавкозахисту; незавершені будівельні, монтажні та опоряджувальні роботи; відсутні поручні на одній зі сходових кліток; частково відсутні тактильні елементи, тактильні смуги, тактильні інформаційні покажчики.

Виробнича нерухомість

Миколаїв. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації реконструкцію нежитлового об'єкта під комплекс з перероблення сільськогосподарської продукції на вул. Індустріальна, 3. По факту проєктом передбачалось виконання рекомендацій технічного обстеження з відновлення несучої здатності конструктивних елементів та  будівництво на території комплексу п’яти пролітної теплиці заводського виготовлення.

Хмельницька область. ДІАМ надав дозвіл на реконструкцію силосів попелу з будівництвом постів відвантаження цементу в автомобільний та залізничний транспорт в АТ "Подільський цемент" на  вул. Хмельницьке шосе, 1А в с. Гуменці Кам’янець Подільського району.  Замовник -  АТ "Подільський цемент"

Київ. Департамент ДАБК КМДА відмовив у видачі дозволу на виконання будівельних робіт з реконструкції комплексу будівель: споруда адміністративного корпусу, А та склад Б без зміни функціонального призначення в межах геометричних розмірів фундаментів у плані за адресою: вул. Вербова 4а. Замовник ТОВ СК “МІДАС”

*В огляд виданих документів увійшли також три дозволи на виконання будівельних робіт на будівництво житлової нерухомості за 1-2 червня,  які не увійшли в минулу публікацію, у зв'язку з запізнілим їх відображенням на порталі ЄДЕСББ. 
 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

288

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом