Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 22 по 28 травня

8 хв

Експерти НЕРУХОМІ продовжують повністю відслідковувати Реєстр будівельної діяльності, вивчаючі перелік виданих документів. 

Команда порталу пильнує за ринком первинного житла, за будівництвом торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.  Тож, хто отримав дозволи з 22 по 28 травня, а хто ні – читайте у нашому свіжому огляді.

Житлова нерухомість

Дозвіл на виконання будівельних робіт

Львів та область

Інспекція ДАБК. Житловий будинок На Розточчі від Стрім-Львів на вул. Розточчя, 23а у Львові.  

Проєктом передбачено будівництво чотириповерхового (з мансардним поверхом) двосекційного багатоквартирного житлового будинку з вбудованим підземним паркінгом та нежитловими приміщеннями. 

ДІАМ. Продовження будівництва. ЖК Мрія Золочів від CBP на вул. Академіка Павлова, 21в у Золочеві. Проєктом передбачено будівництво семиповерхового житлового будинку на 38 квартир з вбудованими нежитловими приміщеннями та паркінгом на 17 місць.  Також  запроєктовано відкриті автостоянки на 17 місць. На типовому поверсі передбачено по 6 квартир. Проєктом також передбачено  приміщення захисної споруди цивільного захисту.

ДІАМ. ЖК Грушевський від Місто Комфорту на вул. Грушевського 97, 99 у Пустомитах Львівського району. Проєктом передбачено будівництво односекційного семиповерхового будинку на 36 квартир  з підземним паркінгом на 12 місць та комерційними  приміщеннями.

ДІАМ. Надано дозвіл на “нове будівництво багатофункціонального будинку з приміщеннями громадського призначення та житловими квартирами на вулиці Р. Шухевича, 13 у Новояворівську Яворівського району”. Замовник будівництва – ПП "СИНТЕКС". Проєктом передбачено будівництво триповерхової прибудови до існуючої частини недобудованого будинку. В підвалі будинку запроєктовано два тамбури-шлюзи, електрощитова, укриття, приміщення для зберігання продуктів; на рівні першого поверху – торговий зал супермаркету, на рівні другого поверху – офісні приміщення, на рівні третього поверху –  дві  житлові квартири.

Хмельницький

ДІАМ. Продовження будівництва. ЖК на вул. Степана Бандери, 80 від Будівельний Альянс Груп з почерговою здачею (IІ та ІІІ черги). Отримано два дозволи. Передбачено будівництво дев'ятиповерхових житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення в  мікрорайоні Озерна.

ДІАМ. Продовження будівництва.  ЖК Dream Park від від CBP по вул. Проскурівського підпілля, 131/2. 

Черкаси

Управління ДАБК Черкаської міської ради. Продовження будівництва. ЖК на вул. Тараскова, 5 від БК Надія. Проєктними рішеннями передбачено будівництво десятиповерхового житлового будинку на 72 квартири з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підвальними приміщеннями, передбачено облаштування автостоянки. Передбачено використання підвальних приміщень, як укриття у воєнний час.

Івано-Франківська область 

Відділ ДАБК Коломийської міської ради. ЖК на  вул.Гетьманська, 41 у Коломиї. Проєктом передбачено чотириповерховий будинок з підвалом та об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, склада­ється із двох секцій, в яких передбачено 30 однокімнатних квартир. 

Відмова у дозволі на виконання будівельних робіт

ЖК Millennium від МЖК Експрес-24  на  вул. Об'їзній, 1 в Івано-Франківську. Дві відмови УДАБК Івано-франківської міської ради у видачі дозволу на будівництво “корпусу А” та “№27,28 (згідно з генпланом)”, а фактично двох житлових будинків. 

Підстави для відмови щодо обох будинків: документ на землю та копію договору підряду долучено не у повному обсязі; проєктна документація не містить розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту; наявна розбіжність у ТЕП об'єкта, а саме некоректно вказана площа квартир у ПЗ проєкту та розрахунку класу наслідків, загальну площу будівлі у ГП, а також ТЕП внесених у ЄДЕССБ; інформація щодо відповідального виконавця робіт не відповідає долученій копії наказу на призначення виконавця робіт.

Додаткові підстави для відмови по будинку № 27, 28 (згідно з генпланом):  відсутність відомостей про технічні умови на газопостачання у проєкті. Відсутні копії матеріалів проєктної документації; невідповідність ТЕП, наявних у проєктній документації та вихідних даних; договір генерального підряду передує даті видачі містобудівних умов і обмежень.

ЖК на вул. Грушевського,14б у Нововолинську Володимир-Волинського району Волинської області, замовник - ОК "ЖБК "НОВОВОЛИНСЬК”.

Відмова у видачі дозволу відділом ДАБК виконкому Нововолинської міськради на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями для зберігання легкових автомобілів. Підстава для відмови: в поданих документах відсутні копії документів про призначення осіб, відповідальних за виконання будівельних робіт, та кваліфікаційні сертифікати. 

Прийняття до експлуатації 

ДІАМ видала сертифікати 

ЖК OK'LAND від РІЕЛ на просп. Повітрофлотському, 56 у Солом’янському районі Києва. До експлуатації прийнято будинок № 3 з затримкою понад два роки. 

ЖК Dibrova Park від  IB Alliance на просп. Правди у Подільському районі Києва (IV мікрорайон, І черга, 2 п.к). В експлуатацію прийнято житловий будинок №2. Затримка у введенні складає 2 роки. 

ЖК Софія Резіденс від Мартинов у селі Софіївська Борщагівка Київської області (VIII черга – житловий будинок на просп. Мартинова, 38). Затримка у прийнятті в експлуатацію  – понад рік.

ЖК SunCity від ОК Сансіті на вул. Генерала Бочарова 35, 53, 45а в ж/м Котовського, мкр. ІІІ-3-9 в Одесі (II черга). Затримка у прийнятті складає понад рік. 

ЖК Америка від РІЕЛ на вул. Володимира Великого, 10 у Львові (I черга). В експлуатацію прийнято будинки № К4 і К5. Затримка – один рік. 

Органами місцевого самоврядування видано сертифікати

УДАБК Івано-Франківської міськради. Житловий район Manhattan від Blago на вул. Ленкавського, 34 в Івано-Франківську.

Відділ ДАБК Тернопільської міськради. ЖК на вул. Чернівецька, 71 від Меркурій у Тернополі (І черга).  Секція житлового будинку прийнята до експлуатації без затримок. 

Відмова у прийнятті до експлуатації

ДІАМ відмовив у видачі сертифікатів

ЖК LIKO-GRAD Perfect Town від Ліко-Холдінг на вул. Онуфрія Трутенка, 32 у Солом'янському та Голосіївському районах Києва. Підстави для відмови: не в повному обсязі дотримані заходи з доступності території об’єкта для маломобільних груп населення

ЖК Морський від Ростстрой по вул. вул. Парусна, 1-С. в м. Чорноморськ Одеської області. 

Підстави для відмови: облаштування першого поверху не відповідає АР проєкту та технічній інвентаризації об'єкта;  не завершені роботи щодо демонтажу існуючих тимчасових, металевих конструкцій гаражів; не облаштована гостьова автостоянка (63 м/м), дитячий майданчик, майданчик для відпочинку; не завершено облаштування: пожежної, насосної та котельні; не під’єднано до електромережі єдиний централізований комерційний вузол обліку газу (ВОГ); частково відсутні лічильники водопостачання, електроенергії, теплової енергії, радіатори опалення; відсутня система опалення сходових клітин та приміщень комерційного призначення; не завершені облаштування евакуаційного виходу з паркінгу та паркомісця для маломобільних груп населення; відсутнє маркування паркомісць та відсутні лотки відводу води; не завершено облаштування системи димовидалення та пожежної сигналізації; над в’їздом в паркінг не облаштований дах для захисту від атмосферних опадів; тривають опоряджувальні роботи; двері, встановлені на шляхах евакуації, не відповідають вимогам ДБН В.1.1-7:2016 "Пожежна безпека об’єктів будівництва"; у квартирах не в повному обсязі облаштовані лоджії з глухим простінком (як другий евакуаційний вихід); а квартирах облаштований газопровід з встановленими лічильниками, які не передбачені проєктом; не в повному обсязі встановлені вхідні двері до квартир.

ЖК Greenville Park від Greenville на вул. Пимоненка у Шевченківському районі Києва (Паркінг (стилобат), другий пусковий комплекс, ІІ черга будівництва).

Підстави для відмови: відсутні паркомісця для маломобільних груп населення.

ЖК Олімпійський-5  на вул. Старокостянтинівське шосе, 20/5  у Хмельницькому.

Підстави для відмови: не повністю передбачені ДБН В.2.2-40:2018 "Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення", а саме: частково відсутні тактильні смуги на першій і останній сходинках, тактильні елементи на поручнях; не повністю виконані будівельні роботи зі встановлення газових та електричних  лічильників в кожній квартирі; електрощитова не обладнана жодним електролічильником;  згідно з проєктом повинні бути встановленні сигналізатори для контролю довибухової концентрації газу, а також газосигналізатори, проте на об’єкті вони відсутні; згідно з проєктом ліфтові холи, відокремлені від інших приміщень перегородками із дверима, проте на об’єкті цього не виявлено; проектом передбачено засклені лоджії та/або балкони з зоною відстою 1,2*1,2м., проте на об’єкті з восьми квартир в шести вони відсутні, також збільшені віконні рами до рівня підлоги, що не відповідає паспорту оздоблення фасаду; згідно з проєктом зовнішнє пожежогасіння забезпечується вiд двох пожежних гiдрантiв, проте на об’єкті був виявлений лише один; відповідно до проекту та паспорту ліфта, на об’єкті встановлений ліфт вантажопідйомністю 1000 кг, а в акті пусконалагоджувальних робіт вказаний ліфт вантажопідйомністю 630 кг.

Готельна нерухомість

Київ. ДІАМ надала дозвіл на будівництво чотириповерхового готелю на 56 номерів з тренувальними футбольними полями на Житомирському шосе (19-й км) у Святошинському районі м. Києва, замовник – ТОВ “МАК”.

Готель (ІІІ черга) входить до складу об'єкту “Будівництво торговельно-виробничого комплексу. Всього передбачено 5 черг будівництва. 

Львівська область. ДІАМ видала дозвіл на реконструкцію пятизіркового готельного комплексу “Три Сини та Донька” у селищі Східниця. Реконструкція готельного комплексу “Три Сини та Донька”, з добудовою другого корпусу готелю, закладів громадського харчування та басейну за адресою : Львівська область, місто Борислав селище Східниця, вулиця Котляревського, 109.

Львів. Інспекція ДАБК відмовила у видачі дозволу на реконструкцію тризіркового готелю “Соната“. Реконструкція ТзОВ “Сихів-Сервіс“ готелю “Соната“ з розширенням шляхом добудови вхідної групи, додаткових готельних номерів та ресторану з оглядовим майданчиком на вул. Морозній, 14 у Львові.

Підстави для відмови: невідповідність ТЕП об’єкта будівництва у поданих матеріалах; генеральний план подано із недотриманням вимог ДСТУ; зазначені паркомісця на генплані розміщені за межами ділянки; проєктна документація подана із недотриманням вимог ДБН; невідповідність найменування об’єкта будівництва; невідповідність даних в текстовій та графічній частині проєктних матеріалів. 

Львів. Інспекція ДАБК прийняла до експлуатації хостел на вул. Грабовського, 11 у Львові. Замовник – ТОВ "РТЦ"ГАЛИЧИНА"

Виробнича нерухомість

Хмельницька область. ДІАМ прийняла в експлуатацію об'єкт реконструкції: “олійно-екстракційний завод з перероблення сої в Хмельницькій області, Старосинявського р-ну, села Адампіль, вул. Старокостянтинівське шосе, 2”, замовник – ТОВ "ЕЛЕВАТОР БУД ІНВЕСТ”. Було реконструйовано олійно-екстракційного заводу з перероблювання сої, екстракційний цех, витратні резервуари олії, добудовані проміжні ємності соняшникового лецитину.

Полтавська область. ДІАМ прийняла в експлуатацію комплекс рафінації відбілювання, вінтеризації та дезодорації рослинної олії на вул. Ради Європи, 13г у селещі Гоголеве Великобагачаенського району Полтавської області, замовник – ТОВ “ПАФ ГАРАНТ".

Складська нерухомість

Одеса. УДАБК Одеської міської ради видало сертифікат на об’єкт реконструкції: будівель, споруд та території виробничої бази для розміщення та експлуатації об'єктів автомобільного транспорту та дорожнього господарства за адресою: Суворовський район, вул. Маловського, 3. Коригування ІІ черга будівництва. Замовник ТОВ "Авторанс-64". Фактично було здійснено нове будівництво складу на 10 000 кв. м.
 

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

199

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом