Які ЖК розглянула ДІАМ минулого тижня. Огляд

3 хв

На які житлові комплекси (СС2 та СС3) Державна інспекція архітектури і містобудування видала забудовникам дозволи на будівництво й сертифікати готовності, а також кому відмовила в їх видачі в період з 27 вересня по 3 жовтня – читайте в огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. Продовження будівництва. ЖК Новий Хотів на вул. Шевченка, 85 в с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області (СС2).

2. Нове будівництво. ЖК на вул. Лисенка 14, 16 в с. Щасливе Бориспільського району Київської області (СС2).

Дозвіл надано на будівництво житлового будинку на земельній ділянці площею 0,1172 га

3. ЖК Олімпійський від ІБК Груп 2014 Київ на вул. Олімпійській, 6 у Харкові (I черга, пускові комплекси №№ 1-3) (СС3).

Будівництво та старт продажу розпочалися ще у 2018 році.

Станом на 5 жовтня 2021 року дозвіл не відображений в Реєстрі будівельної діяльності, про його наявність зазначається у відмові на вказаний комплекс від 28 вересня 2021-го.

4. Нове будівництво. Дозвіл надано на спорудження зблокованих багатоквартирних житлових будинків на вул. Героїв Крут, 6 в с. Сокільники Львівського району Львівської області (СС2).

Передбачено будівництво цегляних 4-поверхових будинків з 1- та 2-кімнатними квартирами.

5. Продовження будівництва. ЖК Петровський Квартал на вул. Г.Біліченка, 41-а, в с. Щербані Полтавського району Полтавської області (СС2).

Отримано два дозволи на спорудження корпусів №1 та №2.

Відмовлено у видачі дозволу

1. Нове будівництво житлового комплексу з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями, паркінгом на вул. Яблунева, 3-А в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області (СС3). Межує з ЖК Щасливий від НоваБудова на вул. Яблуневій.

Розглянуто три заяви на видачу дозволу, на які надано відмови.

Підстави для відмови: відсутнє погодження гранично допустимої висотності Державною авіаційною службою, оскільки земельна ділянка знаходиться у приаеродромній зоні; виявлені недостовірні відомості у поданих документах, а саме: положення містобудів не містять гранично допустиму висотність будинків та споруд у метрах; подано витяг з протоколу №7 засідання секції Житлового будівництва, промислової та інженерно-транспортної забудови, будівельних матеріалів і виробів Науково-технічної ради Мінрегіону від 15 вересня 2017 року, згідно якого замовнику погоджено відхилення у частині збільшення поверховості будівництва до 12 поверхів та встановлення газових опалювальних котлів з герметичною камерою згорання для поквартирного опалення, гарячого водопостачання та газових плит на 12 поверхах. Однак, порядок погодження Міністерством розвитку громад та територій України обґрунтованих відхилень від будівельних норм був затверджений 19 квітня 2018 року наказом №97, тобто після того, як замовнику було погоджено відхилення. Крім того, проєкт для нового будівництва житлового комплексу затверджений 15 травня 2021 року. ДБН з 01.07.2019 встановлено, що в житлових будинках, що проєктуються, допускається передбачати встановлення газовикористовуючого обладнання для поквартирного опалення та гарячого водопостачання при висоті будинків до 3 поверхів включно, проте проєкт затверджено після вступу в дію норми ДБН.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Оптимісто від Smile Development на вул. Київській в с. Гатне Київської області (СС3).

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 1 секції 8 та 9.

Затримка у введенні – 1 квартал.

Відмовлено у прийнятті в експлуатацію

1. ЖК Стожари від EuroCity Development в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області (СС3).

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

2. Житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Незалежності, 68 у м. Волочиськ Хмельницької області (СС2).

Підстави для відмови: не подано документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

Невідповідність об’єкта проєктній документації та/або вимогам будівельних норм, а саме: мінімальною вимогою щодо енергетичної ефективності будівлі є клас "C".

Як просуватиметься далі робота ДІАМ – стежте в нашій щотижневій рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом