Прокуратура не змогла зупинити небезпечне будівництво комплексу Каліпсо в Одесі

Одеській прокуратурі не вдалося через суд заборонити будувати апарт-комплекс Каліпсо і накласти арешт на земельну ділянку.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Господарський суд вважає, що прокурор не в повній мірі довів необхідність застосовувати такі заходи забезпечення позову і, крім цього, на думку судді, це буде втручанням в права компанії "Каліпсо-2007", як власника цієї земельної ділянки.

Прокуратура не змогла надати в суді доказів того, які саме будівельні роботи зараз ведуться забудовником, і як потім це зможе ускладнити повернення земельної ділянки.

Тепер, в суді наступної інстанції прокуратурі якщо і вдасться довести незаконність будівництва, ДАБКу доведеться подавати вже наступний позов про знесення будівлі, оскільки забудовник встигне її побудувати. Але відзначимо, що в Україні суди майже не приймають подібні радикальні рішення. Єдиний випадок був в Києві, коли суд зобов'язав знести багатоповерховий житловий будинок на вулиці Августина Волошина.

Нагадаємо, що компанія "Каліпсо-2007" на аукціоні купила землю під будівництво рекреаційно-оздоровчого комплексу. Однак за фактом тут почалося зведення житлового дев'ятиповерхового будинку з підземним паркінгом.

Як писали НЕРУХОМІ, схил, на якому будується апарт-комплекс Каліпсо, вже не витримує навантаження, місцями трапляються непередбачені обвали землі. Так, утворилася яма в місці, що безпосередньо примикає до стіни ЖК Маgніт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом