Прийняти ЖК в експлуатацію не можна відмовити: тижневий дайджест рішень ДАБІ

4 хв

Минулого тижня чиновники Держархбудінспекції вражали блискавичною зміною рішень: в один і той самий день відмовили забудовнику у прийнятті житлового комплексу в експлуатацію та надали сертифікат про готовність об’єкта.

Про видані дозвільні документи та інші рішення щодо ЖК (СС3), які прийняла ДАБІ з 5 по 9 квітня – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. ЖК на вул. Кільцева дорога, 3від GEOS у Голосіївському районі Києва.

Дозвіл надано на будівництво громадсько-жилого комплексу поруч з ЖК Respublika, на землях Академії праці, соціальних відносин і туризму.

Комплекс складатиметься з 15-поверхових житлових будинків на 637 квартир, підземного та надземного паркінгу. Забудовником виступає ТОВ "Геос-УКБ".

Дозвіл отримано з першої спроби на забудову земельної ділянки з цільовим призначенням "для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти".

2. ЖК Воробйовi гори на полях-3 від Воробйовi гори на вул. Веселій у Харкові.

Згідно Реєстру будівельної діяльності, планується будівництво 9-поверхового будинку на 63 квартири.

Не дивлячись на те, що дозвіл отримано тільки зараз, старт продажів квартир у ЖК розпочався ще навесні 2020 року.

3. ЖК High Hills від Строй Сіті Development на вул. Серповій, 4 у Харкові.

В 21-поверховому комплексі передбачено 276 квартир.

Дозвіл отримано з другої спроби на будівництво двох башт, що розміщені на стилобатній частині.

Підстави для відмови від 27 січня 2021 року: не дотримання вимог щодо максимально допустимим показникам щодо висоти будинку, відсотку забудови ділянки та щільності населення.

Проте експертний звіт щодо розгляду проєктної документації на будівництво датований від 14 грудня 2020 року. Вказане свідчить про те, що в проєкт не вносилися зміни після отримання відмови у видачі.

4. ЖК на вул. Степана Бандери, 12б від M Group Development у Рівному.

Замовник будівництва – ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Дозвіл надано на будівництво житлово-торгово-офісного комплексу з підземним паркінгом для співробітників УМВС України.

Передбачено спорудження 18-поверхового будинку на 409 квартир.

Старт продажів житла у будинку для співробітників органів внутрішніх справ ще не розпочато.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Вільне Місто від Квітка. Майстерня будинків на вул. Професора П. Буйка, 27 у Львові.

В експлуатацію прийнято 9-поверховий житловий будинок №2 (ІІІ пусковий комплекс) на 30 квартир.

Затримка у введенні – 2 роки.

Отримано сертифікат готовності ІУ123210326262 від 6 квітня 2021 року.

Отримали відмову у прийнятті до експлуатації

1. Квітка. Майстерня будинків на ЖК Вільне Місто, що розташований на вул. Професора П. Буйка, 27 у Львові.

Відмову надано на введення житлового будинку №2 (ІІІ пусковий комплекс) ІУ123210312778 від 6 квітня 2021 року.

Так, це не редакційна помилка. Відповідно до додатку до протоколу засідання дозвільної Комісії № 21 від 02.04.2021 року, в Реєстр будівельної діяльності в один і той же день було внесено сертифікат готовності та відмову у видачі сертифікату на житловий будинок № 2 (ІІІ п.к) на вул. Професора П. Буйка, 27 у Львові.

Таким чином, згідно Реєстру будівельної діяльності, станом на 6 квітня 2021 року існує два записи щодо житлового будинку № 2 ЖК Вільне Місто у Львові: один з яких про відмову у введенні у зв'язку з невідповідністю об'єкта проєктній документації та не завершенням усіх необхідних робіт, інший – про прийняття до експлуатації.

2. ТОВ "Вишгородміськреконструкція-1" на ЖК Вишгород Сіті Парк, що на пров. Прожекторний у Вишгороді Київської області.

Отримано дві відмови у прийнятті в експлуатацію на 1 та 2 пусковий комплекс IV черги.

Підстави для відмови: не надано в повному обсязі проєкт документації, виконавчу документацію та матеріали технічної інвентаризації.

3. Київміськбуд на ЖК Подол Град, що на вул. Воздвиженській, вул. Гончарній, вул. Кожум'яцькій, вул. Дегтярній у Подільському районі Києва.

Відмову надано на введення в експлуатацію будинків №№ 13-16.

Підстави для відмови: неподання актів випробування устаткування, інженерних систем, мереж та обладнання, інша документація, передбачена нормативними документами на виконання конкретного виду будівельних робіт; не виконані всі передбачені проєктною документацією роботи, а також не змонтоване та не випробуване обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

4. Ваш дім на ЖК Пасічний, що на вул. Пасічній, 133 у Львові.

Відмова надана на введення в експлуатацію підземного паркінгу (III черга).

Підстави для відмови: замовником будівництва не забезпечено доступ до об'єкта перевірки, не надано проєктної та виконавчої документації , що стосується об'єкта.

5. Мартинов на ЖК Sofia Nova, що на вул. Миру та вул. Приміській в с. Новосілки Київської області.

Підстави для відмови: не створено безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю: не влаштовано сходи до будинку та пандуси для осіб з інвалідністю; не завершені оздоблювальні роботи головних входів до будинку, приміщень загального користування; не влаштовані поручні сходових маршів; не влаштовано оповіщувачі пожежі; обладнання в приміщенні електрощитової влаштовано не в повному обсязі; не виконано роботи з водопостачання будинку, не влаштовано насосне обладнання господарсько-питного водопостачання; не влаштовано: лічильники обліку води, поквартирні лічильники обліку електроенергії; не виконані пусконалагоджувальні роботи ліфтового обладнання; не виконано роботи з благоустрою територій, не влаштовано ФЕМ та асфальтове покриття, вуличне освітлення; не влаштовано майданчики для побутових відходів, господарських цілей, занять фізкультурою, відпочинку дорослого населення, ігор дітей, стоянки автомобілів.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

917

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом