Інтергал-Буду раптово посміхнулася фортуна: чим дивувала ДАБІ минулого тижня

Численні спроби Інтергал-Буду отримати дозволи від Державної архітектурно-будівельної інспекції на будівництво низки своїх об’єктів нарешті увінчалися успіхом.

Отже, чим дивувала ДАБІ та навколо яких житлових комплексів (СС3) зосередила свою дозвільну функцію з 18 по 22 січня – читайте в матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл отримали

1. ЖК Нивки-Парк від Інтергал-Буд на проспекті Перемоги,67 у Святошинському районі Києва.

Всього отримано сім дозволів на будівництво: дитячого навчального закладу (4 черга), житлових будинків №7 (7 черга), №8 (8 черга), №9 та №10 (9 черга), №11 з підземним паркінгом (10 черга) та два дозволи на 12 чергу.

Зауважимо, що забудовник намагався отримати дозволи на 4, 7 та 8 черги будівництва ще з 2019 року. На 9, 10 та 12 черги – з літа 2020 року. При цьому житлові будинки 7 та 8 черги вже зведені.2.

2. ЖК Паркові Озера від Інтергал-Буд на вул. Воскресенська, 7 у Дніпровському районі Києва.

Дозвіл отримано з третьої спроби на будівництво блоку соціально-громадського призначення (4 черга будівництва, 4 пусковий комплекс).

3. ЖК Family-2 на вул. Сімейна, діл. 5 в Гатному Києво-Святошинського району Київської області.

Дозвіл отримано з другої спроби.

4. Східне Управління капітального будівництва Міноборони отримало дозвіл на нове будівництво житлового комплексу з вбудованим дитячим садком та підземним паркінгом на вул. Клочківській, 228 у Харкові.

ЖК будується на ділянці з цільовим призначенням "для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України".

Реєстрація змін до "старих дозволів" (оформлених до 2011-го):

1. ЖК Времена года від Smart Use Decision на вул. Фурманова (Героїв Крут), 11 у Дніпрі.

ЖК представлений на рендерах ще в 2008-2010 роках. Довгий час будівництво було заморожено. Відповідно до Реєстру будівельної діяльності з 20 січня 2021 року право на будівництво передано іншому замовникові, але фактично ним стало ТОВ "Промполітікс" (що і був відповідно до дозволу 2008 року) та ТОВ "Градіола". Можливо, вказані зміни є передвісниками початку будівництва.

2. ЖК Солом'янський на вул. Університетська, 23, 25, 27 у Солом'янському районі Києва.

Об'єкт відносився до класу наслідків СС2 та будується відповідно до дозволу 2008 року на присадибних земельних ділянках. Але минулого тижня, після реєстрації внесення змін до дозволу (коригування проєкту), ЖК отримав клас наслідків СС3. Відповідно до проєктної документації, ЖК Солом'янський – це індивідуальні (!) житлові будинки (зблоковані) з господарськими будівлями і спорудами. Проте фактично побудовано 5-поверховий трьохсекційний будинок на 50 квартир та 38 паркомісць. В реєстр будівельної діяльності внесено лише два показника ЖК: загальна площа квартир – 4 531,83 кв.м та загальний будівельний об'єм – 25 251,95 куб.м.

Зауважимо, що відповідно до законодавства та ДБН, на присадибній ділянці не передбачено будівництво багатоквартирних будинків. Такі дії в Реєстрі будівельної діяльності є прямою ознакою застосування "сірих схем" забудови та варте уваги правоохоронних та контролюючих органів.

У дозволі відмовлено

1. ЖК Київська Швейцарія від Інтергал-Буд на вул. Макарівській у Шевченківському районі Києва (ІІ та ІІІ черги будівництва). Це четверта відмова на вказані черги.

Підстави для відмови: не надано документів щодо погодження проєктної документації органом охорони культурної спадщини; не надано погодження висотності з уповноваженим органом з питань цивільної авіації.

2. "Обухівська промислово інвестиційна група" на будівництво житлового багатофункціонального комплексу із вбудованими приміщеннями та паркінгом на вул. Миру,1 в Обухові Київської області. Перша черга будівництва.

Підстави для відмови: не збережено нормативну кількість машино-місць; не дотримано вимоги державних санітарних правил; неповно надано результати експертизи проєкту будівництва.

3. ЖК Обсидіан від Житлобуд-2 на просп. Перемоги, 69-а у Харкові.

Підстави для відмови: не додано результати ОВД (проєктом передбачено гараж на 100 м/м); при проєктуванні об’єкт будівництва не забезпечено достатньою кількістю паркомісць; при проєктуванні об’єкт будівництва не забезпечено нормативними розмірами майданчиків у складі прибудинкових територій.

4. Київміськбуд отримав вже третю відмову на будівництво багатофункціонального офісно-ділового комплексу з паркінгом на вул. Митрополита Липківського, 14-А у Солом'янському районі Києва.

Підстави для відмови: цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам замовника будівництва; не дотримано мінімальну відстань від об’єкта будівництва до червоних ліній; об‘єкт будівництва не забезпечений необхідною кількістю паркомісць; не надано розпорядчий документ про призначення відповідального виконавця робіт.

5. ЖК Нові Жуляни від Novbud на вул. Відродження в с. Крюківщина Києво-Святошинський району Київської області.

Підстави для відмови: не виконано вимоги щодо максимально допустимої висоти (поверховості) житлової забудови в сільській місцевості; об’єкт не забезпечено достатньою кількістю машино-місць для постійного та тимчасового зберігання автомобілів; проєктом не забезпечено нормативних розмірів прибудинкових майданчиків; не надано погодження висотності з уповноваженим органом з питань цивільної авіації; не подано експертний звіт щодо розгляду проєктної документації; не подано витяг (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельною ділянкою (земельними ділянками); не подано наказ про призначення відповідального за виконання будівельних робіт.

6. ЖК Favorit від OK Favorit на вул. Набережній Перемоги, 40 д у Дніпрі.

Підстави для відмови: відомості щодо найменування об’єкта будівництва у заяві не узгоджуються з даними експертного звіту на коригування; перевищено відсоток забудови земельної ділянки; не надано експертний звіт №943-Е-19/А від 04.10.2019, який є невід’ємною частиною експертного звіту №450-Е-20/А від 24.12.2020; не надано витяг (витяги) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо наявного права власності або землекористування земельною ділянкою (земельними ділянками); не надано містобудівних умов і обмежень; не надано технічних умов щодо газопостачання; не надано генерального плану на топографічній основі масштабом 1:500 або 1:1000; не надано планів поверхів, фасадів масштабом 1:50 або 1:100, або 1:200 (для будівель); не надано результати ОВД (необхідно забезпечити більше 200 паркомісць); не надано розпорядчий документ про призначення відповідального виконавця робіт; у зв’язку з ненаданням вищезазначених документів встановити відповідність об’єкта будівництва ДБН не вбачається можливим.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Малахіт від Інтергал-Буд, що за документами будується на вулиці Сурикова, 3 у Солом'янському районі Києва. ІV черга будівництва (житловий будинок №5 та ТП).

Інші 4 будинки комплексу вже заселені. Наразі весь комплекс прийнято в експлуатацію. Затримка у введенні житлового будинку № 5 – близько року. Первісно заявлена дата – 2 квартал 2020-го.

2. ЖК Нивки-Парк від Інтергал-Буд на проспекті Перемоги,67 у Святошинському районі Києва.

Комплекс отримав одразу два сертифікати про готовність на житлові будинки № 5 та № 6 (5 та 6 черги). Затримка у введені близько року. Первісно заявлена дата будинок № 5 – 4 квартал 2019-го, будинок № 6 – 1 квартал 2020-го.

3. ЖК 4 сезони (житловий будинок №3) від УМК на вул. О. Трутенка, 3 у Голосіївському районі Києва.

Первісно заявлена дата введення – 2 квартал 2019-го. Затримка у введенні близько півтора року.

4. ЖК RealPark (1 черга будівництва, 4-й пусковий комплекс) від Стікон на Овідіопольській дорозі, 3 у Одесі.

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 1 ( 4-7 секція). Первісно заявлена дата введення – 4 квартал 2019. Затримка у введені – більше року.

5. ЖК на вул. Головка, 21 від Сучасний дім в Полтаві.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК на вул. Коновальця в Тернополі. Замовник – ТОВ "Колледж". Відмовлено у прийнятті до експлуатації багатоквартирного житлового будинку (поз.4) (ІІІ черга).

Підстави для відмови: не в повній кількості встановлені газові лічильники, лічильники обліку електроенергії, лічильники обліку води, вхідні двері до квартир.

2. ЖК на Петлюри 21-б від Атлант на вул. Петлюри Симона, 21-б в Броварах Київської області (коригування в частині ІІ пускового комплексу).

Підстави для відмови: не надано виконавчу документацію субпідрядних організацій, акти на закриття прихованих робіт на гідроізоляційні роботи, утеплення стін фасадів; не виконані будівельно-монтажні роботи зі спорудження підпірних стінок світлових приямків підвалу 1 секції; не виконані будівельно-монтажні роботи зі спорудження світлових приямків та вхідних груп до цокольного поверху 2-3 секції; не виконані будівельно-монтажні роботи з влаштування вхідних груп в 2 та 3 секції; не завершені роботи з влаштування пандусу на 1 секції (не встановлено огородження та протислизьке покриття); не виконані роботи з влаштування протипожежного проїзду навколо будинку; не підключене обладнання ТП; не встановлені протипожежні рукави, у проєктному місці на 1 поверсі не встановлене обладнання системи оповіщення про пожежу; в загальних журналах робіт у відомостях про інженерно-технічний персонал та у відомостях про виконання робіт відсутня посада відповідальної особи; журнал арматурних робіт №3 не скріплений печаткою будівельної організації.

8. ЖК AGAM (III черга) на вул. Бакинській,1 в Крюківщині Києво-Святошинського району Київської області.

Підстави для відмови: не надано виконавчої документації щодо будівництва (влаштування) внутрішнього водопостачання та водовідведення (каналізації), внутрішнього електропостачання, акт пусконалагоджувальних робіт з ліфтового обладнання; не завершено роботи з благоустрою.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, слідкуйте у нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

230

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом