ЖК Grand: що не так із комплексом бізнес-класу з Дніпра

ЖК Grand – це 25-поверховий житловий будинок на вулиці Маршала Малиновського у Дніпрі. Девелопер презентує його як комплекс класу "бізнес".

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Експерти зазначають, що хоч клас ЖК Grand і представлений як бізнес, але до такого не дотягує за низкою факторів. Насамперед це стосується благоустрою: забудовник не передбачив огородження території з пунктом контролю входу зі шлагбаумом та охороною, що є необхідною ознакою заявленого бізнес-класу. Також не відповідають йому мінімальні площі більшості квартир, висота стель, частково відповідає місце розташування. Також у районі розміщення відсутня висока концентрація об'єктів комерційного та адміністративного призначення. А ось інженерні системи комплексу повністю відповідають бізнес-класу. Що стосується кількості квартир на поверсі, то з 21 по 23 поверх – розташовується по 6 квартир, з 24 по 25 поверх – 2 квартири. Варто наголосити, що до 6 квартир на поверсі - ознака класу "еліт". З 2 по 20 поверх – по 8 квартир на поверсі.

Експерти з'ясували, що перед тим як видати дозволи на будівництво ЖК GRAND ДАБІ надала замовнику дві відмови. Але з огляду на те, що з моменту відмов до отримання дозволу на будівництво проєкт ЖК не змінювався, то зазначені у відмови недоліки так і не були усунені. Хоча це в результаті і не завадило ДАБІ ухвалити рішення про надання дозволу на його реалізацію, але матиме негативні наслідки та позначиться на комфортності проживання у комплексі.

Так, забудовник допустив перевищення допустимого відсотка забудови ділянки, що позначиться на нестачі прибудинкової території. І хоч компанія запевняє, що мешканці будуть забезпечені нормативними майданчиками, експерти мають сумніви, що таке облаштування буде здійснено на прибудинковій території. Воно буде проводитися за межами земельної ділянки, на забудову якої надано містобудівну документацію та дозвіл на будівництво.

Щодо паркування, то проєктом передбачена лише гостьова стоянка на 30 авто у паркувальній кишені вздовж вулиці Маршала Малиновського. Таким чином мешканцям просто буде ніде припаркуватися і вся прилегла територія буде заставлена згодом машинами.

Варто також наголосити, що проєктування висотних будинків має здійснюватися відповідно до чинного законодавства України щодо використання повітряного простору. На запит НЕРУХОМІ Державіаслужба повідомила, що заяви щодо погодження місця розташування та висоти зазначеного об'єкта не надходило і відповідного висновку не надавалося. Варто наголосити, що це створює додаткові ризики в інвестуванні, оскільки Державіаслужба цілком може зупиняти будівництво.

Більш детально про ЖК Grand можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом