ЖК Edelweiss House: будівництво, якому не заважають проблеми з землею

ЖК Edelweiss House – це комплекс бізнес-класу, який зводиться у Печерському районі Києва на п'яти земельних ділянках, проте будівництво житлового будинку на одному з них не передбачено. Це один з об'єктів, до будівництва якого причетний Укрбуд.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Згідно Експертній звіту з розгляду проєктної документації від 2014 року проєктування здійснювалося на земельних ділянках з відповідною площею - 0,95 га. В Експертному звіті від 2018 роки вже вказана площа 1,08 га. Фактично ж ЖК будується на п'яти земельних ділянках загальною площею 1,0349 га. Експерти з'ясували, що п'яту земельну ділянку не вказали в МУО і була передана для експлуатації та обслуговування нежитлової будівлі на вул. Звіринецькій, 70 у Печерському районі Києва. Будівництво ЖК на ньому не передбачено. Зазначена невідповідність в документах є істотним порушенням, з огляду на відсутність МУО на забудову п'яти земельних ділянок, і може ускладнити введення житлового комплексу в експлуатацію.

Функціональне призначення земельних ділянок також не відповідає намірам забудови. Генплан не передбачає будівництво на цьому місці багатоквартирних житлових будинків. Однак, це не стало перешкодою для отримання містобудів і дозволу на будівельні роботи.

Також відомо, що слідчі ДБР проводили розслідування у справі про шахрайство і ухилення від сплати податків, в рамках якого був заарештований один з ділянок. Правда, згодом цей же суд зняв арешт, але додаткові ризики в інвестуванні зберігаються. В даному кримінальному провадженні, серед іншого, досліджується можливе привласнення грошових коштів інвесторів.

Більш детально щодо ЖК Edelweiss House можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом