З будівництвом ЖК на вулиці Малевича, 44-46 виникли труднощі

Рішення Київради про поновлення договорів оренди землі на вулиці Казимира Малевича у Голосіївському районі було скасовано Господарським судом.

Як повідомили в пресслужбі прокуратури Києва, йдеться про ділянку площею 0,3 га вартістю 35 млн грн. В ході слідства правоохоронці з'ясували, що столична міськрада порушила закон, коли відновила договір оренди ділянки, який закінчився ще у 2013 році. Що характерно, приватна компанія до власника землі з клопотанням про відновлення договорів не зверталося. Також з'ясували, що орендну плату у 2014-2016 роках не платили, а Київрада розпорядилася землею без проведення аукціонів.

Варто зазначити, що проти даного будівництва активно виступали і місцеві жителі.

З урахуванням всіх виявлених обставин суддя погодився з доводами прокуратури і визнав договір про відновлення оренди недійсним.

На ділянці по вулиці Казимира Малевича, 44-46 компанія Geos будує житловий комплекс. Згідно з відкритими даними, власниками фірми є В'ячеслав Ферук і Михайло Голиця. За даними ЗМІ, будівельна компанія пов'язана з колишнім депутатом міської ради Миколою Негричем.

Відзначимо, що це не перший об'єкт компанії Geos, у якого виникли проблеми з землею. Як повідомляли НЕРУХОМІ, дещо схожа ситуація спостерігається з ЖК Orange City. Тут рішення міської ради про передачу землі замовнику будівництва житлового комплексу скасовано, а сам договір оренди ділянки закінчується в травні 2021 року. На початку березня ДАБІ відмовила в прийнятті в експлуатації першої черги ЖК Orange City. Підстави для відмови: не були надані акти випробування обладнання, інженерних систем, мереж і устаткування, інша документація; на об'єкті не виконані всі роботи, передбачені проєктною документацією; не змонтоване і не випробуваний обладнання, яке впливає на експлуатацію будівлі.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом