У Київміськбуді прокоментували "повернення" Укрбуду

Представники компанії "Укрбуд-Девелопмент" не зверталися до Київміськбуду з пропозиціями щодо допомоги у питанні добудови проблемних об'єктів.

Про це заявили в КМБ, коментуючи конференцію Максима Микитася, на якій він заявив, що повернув контроль над ТОВ "Укрбуд-Девелопмент" і має намір зустрітися з компаніями, які добудовують колишні об'єкти Укрбуду, передає Інтерфакс-Україна.

"ТОВ "Укрбуд-Девелопмент" ні в особі старого керівництва, ні в особі теперішнього не зверталося до Київміськбуду з пропозиціями допомоги у добудові житлових комплексів, будівництво яких було розпочато під торговою маркою Укрбуд та зупинено у 2019 році", – повідомили у КМБ.

Забудовник також наголосив, що із 18 прийнятих об'єктів, Київміськбуду вдалося здати в експлуатацію 10 об'єктів: Гармонія, Сонячна Рів'єра, Пектораль, Новомостицький, Харківський, Шевченківський, Фрідом, а також частково Злагода, Поділ Град та Оберіг-2 (останній у 2022 році).

У КМБ розповіли, що, приймаючи ЖК Укрбуду, вони взяли на себе зобов'язання добудувати та передати інвесторам їхні квартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Максим Микитась заявив, що повернув контроль над ТОВ "Укрбуд Девелопмент" і збирається провести зустріч з інвесторами та забудовниками, які проводять добудову проблемних об'єктів компанії. Своєю чергою керівник ФК "Житло-капітал" Дмитро Кравченко (компанія, яка виступає фондом фінансування будівництва об'єктів "Укрбуду") розповів, що Київміськбуд сьогодні фактично не веде будівництва ЖК Укрбуду.

Сам же Київміськбуд на своєму сайті у серпні заявив про неможливість добудови прийнятих на баланс об'єктів Укрбуду через те, що від компанії "Житло-Капітал" не надходять кошти з 22 лютого. Компанія "Житло-Капітал", коментуючи це заявила, що отримала лише часткову звітність від Київміськбуду – довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати у червні-липні на загальну вартість понад 400 млн грн – "при майже повній відсутності будівельних робіт, а також відмові надавати форми первинних облікових документів у будівництві". Крім того, стверджується, що Київміськбуд анонсував поновлення робіт, які, по суті, так і не поновилися.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

269

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом