Скандальна забудова Микільської Слобідки: тітушки допомогли заїхати техніці

У Києві в ніч на 4 серпня завезли будівельну техніку на вулицю Микільсько-Слобідську, 7-9, в Дніпровському районі де зводиться житловий комплекс Sundance.

Про це повідомили на сторінці громадської організації "Лівий берег Дніпра".

За словами очевидців, сотня невідомих захоплює землю на Микільській Слобідці в темний час доби.

Активісти повідомили, що забудовник проводить незаконні дії, що руйнують грунт і територію культурної спадщини Києва. А також порушує Водний кодекс України, де чітко вказані норми прибережних захисних ліній, і трудовий кодекс, проводячи гучні роботи вночі.

Представники громадської організації також звернулися до мера Віталія Кличка та Київської міської держадміністрації з проханням вплинути на ситуацію і не допустити незаконного будівництва біля берега Дніпра. Варто підкреслити, що на одному з останніх засідань Київради очільник міста обіцяв, що на Микільській Слобідці будуть викуплені земельні ділянки і створений парк.

Тим часом, місцеві жителі повідомляють, що на сусідніх будинках були розклеєні листівки, в яких йшлося, що на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 поновлюються будівельні роботи. За повідомленням забудовника, вони "цілком законні" і будуть вестися в межах ділянки. Доступ до пляжу і прибережної території Русанівської затоки буде вільним, йдеться у листівці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще торік Дніпровський районний суд заборонив будівництво трьох висоток ЖК Sundance. Так, в рамках відкритого у 2016 році кримінального провадження щодо будівництва комплексу на вул. Микільсько-Слобідська, 7-9, було встановлено, що дозвіл на будівництво могли підробити. Варто також зазначити, що будівництво проходить на території пам'ятки місцевого значення "Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпро".

При цьому, як з'ясували експерти, цільове призначення двох земельних ділянок, на яких заплановано будівництво, не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництво житлового комплексу. При цьому строк оренди земельних ділянок, на яких заплановано будівництво, закінчився, рішенням Київської міської ради було відмовлено в поновленні. Замовником виступає ТОВ "Нова Слобідка", девелопером – компанія "Фундамент".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом