Огляд виданих документів у Реєстрі будівельної діяльності з 17  по 23 липня

7 хв

Огляд нових об'єктів, що почали будувати та що ввели в експлуатацію минулого тижня з 17 по 23 липня.

Експерти порталу НЕРУХОМІ ретельно вивчили Реєстр будівельної діяльності та дослідили, хто стоїть за тим чи іншим резонансним будівництвом. Також детально розповімо про будівництво житлової, торговельної, складської, готельної та виробничої нерухомості.

Житлова нерухомість

Дозвіл надано

Київська область. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку по вулиці Озерній, 3 в селі Новосілки Києво-Святошинського району. Проєкт від Форум-Житлобуд, передбачено будівництво 15-поверхового будинку на 168 квартир. За будівництвом стоїть група родини Чурилових (ключова особа директор ДП ДП "НДПІ МІСТОБУДУВАННЯ" Валерій Чурилов).

Львів. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво преміального Клубного будинку "На Вернигори, 17-19" від Aurbud. Передбачено будівництво шестиповерхового будинку на 25 квартир з паркінгом на 29 місць.  Замовником та власником Aurbud є Орест Процик. В кейсі будівельника збудований та зданий в експлуатацію ще один клубний будинок на 12 квартир, що розташований поруч з будівництвом на вул. Вернигори. 

Івано-Франківська область.  Продовження будівництва. Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на будівництво житлового будинку (корпус А) в ЖК Міленіум від МЖК Експрес-24 у селі Крихівка. Зводиться десятиповерховий будинок на 35 квартир з офісними та торговельними приміщеннями. Замовник – ПП “КОЛЕГІЯ”. За будівництвом стоїть ексзаступник міського голови Володимир Швадчак.

Хмельницька область. Місцевий орган ДАБК видав дозвіл на будівництво восьмиповерхового багатоквартирного житлового будинку на 95 квартир з вбудованими приміщеннями громадського призначення, на вул. Ярослава Мудрого, 95 у Кам’янці-Подільському. Замовник – ДП  "ШЕПЕТІВСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ЛІСГОСП".

Хмельницкий. ДІАМ надала дозвіл на будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та багаторівневим паркінгом на  вул. Озерна, 20/4Б (I черга). Проєкт від Платинумбуд. Передбачено спорудження десятиповерхового будинку на 74 квартири з підземним паркінгом на 72 паркомісця. Замовник - ОК  "ЖБК "ЕДЕМ+", генпідпядник – ТОВ  "ПЛАТИНУМБУД". За будівництвом стоїть депутат Хмельницької обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів  Руслан Лещишин. 

Дніпропетровська область.  Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на нове будівництво (об`єкта незавершеного будівництва) багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення на вул. Гагаріна, 11 у Павлограді. Проєктними рішеннями передбачається добудова житлового дев'ятиповерхового будинку з  офісними приміщеннями на першому поверсі. Замовник – ТОВ "ІНВЕСТ-БІЛДІНГ-ГРУП", ТОВ "НВП"БУДАЛЬЯНС”.

Відмовлено у наданні дозволу

Львів. Місцевий орган ДАБК відмовив у видачі дозволу на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудованим паркінгом та зі знесенням існуючої будівлі на вул. Бойківській 28, 28а. Проєкт від забудовника Інтергал-Буд. Ключова особа – колишній народний депутат Володимир Зубик.

Підстави для відмови: проєктна документація розроблена із недотриманням вимог ДБН; не дотримано вимог МУО, відсутнє погодження паспорта кольорового опорядження фасаду, погодження схеми благоустрою.

Полтавська область. Місцевий орган ДАБК надав відмову у видачі дозволу на будівництво ЖК Barbara від АКБ-Лінк на вул. Конституції, 52 у місті Горішні Плавні.

Підстави для відмови: інформація про ліцензію генпідрядника не безстрокова в ЄДЕССБ;  не наданий витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо землекористування земельною ділянкою; відсутня інформація щодо сертифіката з енергоефективності;  в ТУ щодо електропостачання та газопостачання невірно зазначена назва об'єкта будівництва; відсутня інформація про субпідрядні організації (ліцензії, дозволи); наказ про призначення технічного нагляду не завірений замовником.

Прийнято до експлуатації 

Львів. ЖК Бетховен від Креатор-Буд на вул. Городницькій, 47 (III черга будівництва). За будівництвом стоїть група родин Гуда та Цимбалюк (ключова особа ексголова Тернопільської та Львівської ОДА, нардеп IX скликання Михайло Цимбалюк).

Київська область. ЖК Синергія Сіті від Синергія на вул. Достоєвського та пров. Озерному в Ірпені. ДІАМ надала чотири сертифікати готовності на житлові будинки № 20- 23. Затримка у прийнятті до експлуатації - 1 рік. 

Черкаси. ЖК Олімп на вул. Сумгаїтській, 15/5. Місцевий орган ДАБК прийняв до експлуатації житловий будинок

Ужгород. ЖК West Towers від IDM Group на вул. Тиводара Легоцького, 64 а (І черга), 64б (ІІ черга). 

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

ХарківЖК Казка від Трест Житлобуд-1 на вул. Полтавський Шлях, 186 (III черга).  Ключова особа - акціонер АТ "Трест Житлобуд-1", заслужений будівельник України, член виконавчого комітету Харківської міської ради Олександр Харченко.

Підстави для відмови: відсутні поквартирні прилади обліку водопостачання, теплопостачання; обліку тепла для опалення місць загального користування; не завершено облаштування відведення дощових стоків з покрівлі (встановлено тимчасове водовідведення з покрівлі;  водостічні воронки не обладнані електричним підігрівом, що передбачено проєктною документацією; в електрощитовій наявні не під’єднані лічильники; відсутня система пожежної сигналізації в приміщенні електрощитової;  відсутня система опалення приміщення загального користування; відсутні тактильні елементи доступності, тактильні смуги, маркування першої та останньої сходинки.

Комерційна нерухомість

Київська область. Торгівельний центр у селі Гатне на 3760 кв.м. ДІАМ надала дозвіл на Нове будівництво торгівельного комплексу з продажу продовольчих та промислових товарів, продажу та технічного обслуговування сільськогосподарської техніки та автомобілів в районі автодороги "Київ-Одеса". В складі комплексу також виставкової зали з продажу сільськогосподарської техніки та автомобілів, офісні приміщення. Замовник - ТОВ  "ТЕРЕН ЛЮКС”.

Івано-Франківська область. Триповерховий придорожній сервіс на 3632 кв.м  ДІАМ надала дозвіл на  нове будівництво будівлі придорожнього сервісу в урочищі "Заріка" в селі Загвіздя Івано-Франківського району. Замовник - ТОВ  "УКР-НАДРА". 

Київська область. Адміністративно-побутова будівля та торгівельно-складський павільйон на 9631 кв.м ДІАМ надала дозвіл на  реконструкцію складу з адміністративно-побутовими будівлями з будівництвом торгівельно-складських павільйонів та котельні за адресою на вул. Чорновола, 35 у селі Святопетрівське.

Львів. Торгово-виставкового комплекс на 2230 кв.м Місцевий орган ДАБК надав дозвіл на нове будівництво торгово-виставкового комплексу з адміністративними, складськими приміщеннями та вбудованими гаражами зі знесенням існуючої будівлі на вул. Брюховицькій, 35. Замовник - Ігор Мартин. 

Дніпропетровська область. Торгівельно-виставкового комплексу на 2390 кв.м. ДІАМ надала дозвіл на будівництво торгівельно-виставкового комплексу за адресою: вул.Горького, 166, у Павлограді. Замовник – ФІНАНСОВО-ПРОМИСЛОВИЙ КОНЦЕРН " ЛИС". За будівництвом стоїть - Ігор Слюнков.

Вінницька область. Торгівельно-офісна будівля на 2690 кв.м ДІАМ надала дозвіл на нове будівництво торгово-офісної будівлі у селі Лука-Мелешківська Вінницького району.

Київ. Адміністративно-побутова будівля на 8 поверхів на 4586 кв.м ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію будівлі заготівельного цеху № 26 (літ. П) під адміністративно-побутову будівлю на просп. Перемоги, 49/2 у Солом'янському районі. Замовник - ТОВ "БУДВОРК ЛАЙН". 

Кіровоградська область. Ресторан швидкого харчування. Місцевий орган ДАБК відмовив у прийнятті до експлуатації закладу швидкого обслуговування ресторанного господарства з літнім майданчиком  на вул. Героїв Сталінграда, 21а в Олександрії.  

Підстави для відмови: у зв'язку з не виконанням будівельно-монтажних робіт в повному обсязі (не змонтовано систему сигналізації, системи оповіщення про пожежу, передавання тривожних сповіщень, системи опалення, вентиляції та кондиціювання, благоустрій території). Замовник: ТОВ "ЕРМІС ЛТД".

Закарпатська область. Автозаправка.  ДІАМ відмовила у прийнятті до експлуатації реконструкцію  автозаправки під АЗК з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів, та АГЗП на вул. Шевченка, 3,12 у селі Великий Раковець. Замовник - Михайло Савко.

Підстави для відмови: відсутній газоаналізатор;  не в повному обсязі виконано роботи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення (контрастне маркування першої та останньої сходинок); відсутній стовпчик заземлення автоцистерни та бензовоза, а також світлове оповіщення "Стрілка покажчик напрямку руху". 

Івано-Франківська область. ТРК на 45 493 кв.м. ДІАМ прийняла до експлуатації торгово-розважальний комплекс на вул. Вовчинецькій, 225  у селі Вовчинець.Замовник: ТОВ "555-ІВ". Споруджувався ТРК шляхом реконструкції нежитлових приміщень  колишнього заводу ПАТ “Родон” , біля ТЦ Велес. Згідно з Реєстром будівельної діяльності, за вісім днів, що минули з дати надання відмови у прийнятті ТРК до експлуатації, замовник усунув зауваження та завершив внутрішні опоряджувальні роботи, встановив сантехнічне обладнання та вікна.

Виробничо-складська нерухомість

Київ. Адміністративно-виробничий комплекс на сім поверхів на 14893 кв.м. ДІАМ надала дозвіл на реконструкцію комплексу будівель під адміністративно-виробничий комплекс зі складськими приміщеннями в межах існуючих фундаментів на вулиці Костянтинівській, 74а у Подільському районі. Замовник - ТОВ  "ЕКСПРЕССПЛАТА". Входить до групи Октава Капітал. Ключова особа – Олександр Кадарков (інформаційні технології, телекомунікації, ІТ-дистрибуція, захист інформації та криптографія, управління нерухомістю). 

Чернігівська область. Комплекс приймання, первинної обробки та силосного зберігання зерна.  ДІАМ надала дозвіл на нове будівництво комплексу приймання, первинної обробки та зберігання зерна за межами населених пунктів (поблизу села Малківка) Прилуцького району Чернігівської області. Замовник - ТОВ  "СІБКОР ПРИЛУКИ".

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

309

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом