Огляд виданих ДІАМ документів за 8 – 14 травня 2023 року

4 хв

Експерти порталу НЕРУХОМІ відслідкували документи, які були видані Держінспекцією з архітектури та містобудування з 8 по 14 травня. Цього разу під мікроскопом наших аналітиків – житлова та готельна нерухомість у різних регіонах України.

Житлова нерухомість

Дозвіл надано

ЖК по вул. Львівське шосе, 51/2 в місті Хмельницькому. Замовник – ТОВ "КОМФОРТ ТАУН СІТІ", генпідрядник – ТОВ “РОУРЕН". Дозвільним документом передбачено будівництво житлової секції на один під’їзд на 117 квартир. ТОВ “РОУРЕН” є генпідрядником низки комплексів у містах Рівне (ЖК Олімп, ЖК Театральний) та Хмельницькому (ЖК Spring Town New Riviera). Дозвіл отримано з першої спроби. 

Продовження будівництва. ЖК Millennium від МЖК Експрес-24 на вул. Об'їзній в селі Крихівці Івано-Франківської області. Надано 4 дозволи на будівництво 10-поверхових житлових будинків № 21-25. Також ДІАМ надав відмову на будівництво торговельної будівлі на території ЖК Millennium.

Відмова у видачі дозволу

Київська область

ЖК Гранд Бурже від Linevich Group по бульвару Леоніда Бірюкова, 2а у Бучі Київської області. Надано дві відмови на будівництво корпусів 2 та 3. 

Підстава для відмови: заяву про видачу дозволу на виконання будівельних робіт подала особа, яка не є замовником.

Одеса

ЖК вул. Єврейська від Будова на вул. Єврейська, 3 у місті Одеса. Перша відмова. 

Підстави для відмови: проєктна документація на об’єкт будівництва не скоригована відповідно до чинних ДБН; відсутній обов’язковий розділ інженерно-технічних заходів цивільного захисту; порушено вимоги містобудівних умов та обмежень стосовно гранично допустимої висотності будинків (згідно МУО гранична висота – 18,6 м, згідно з поданими матеріалами  – 34,6 м); не подано документ про погодження програм та проєктів містобудівних, архітектурних та ландшафтних перетворень в історичних ареалах населених місць (або погодженим за замовчуванням); відсутня інформація про розрахункові показники граничних розмірів майданчиків, що мають бути розташовані на прибудинкових територіях; відсутня інформація про забезпечення об’єкта будівництва необхідною кількістю машино-місць.

Експерти наголошують, що ЖК будується з 2018 року без дозвільного документа, наразі реалізовані майже всі квартири.  Враховуючи підстави для відмови, оптимальним шляхом для прийняття об'єкта до експлуатації стане судовий шлях розв'язання питання.

Прийняття до експлуатації

Київська область

ЖМ Саванна Сіті від БЗБК у 5 мікрорайоні ІV житлового району в місті Бровари Київської області. В експлуатацію введено корпус “Тигр 1”.  Затримка у прийнятті до експлуатації складає 1 квартал. 

ЖК Krona Park II від Альянс Новобуд на вул. Київська на території 3 мікрорайону IV житлового району міста Бровари" (ІІІ черга будівництва). В експлуатацію введено житлові будинки № 6 та № 7. Затримка у прийнятті до експлуатації – 2 квартали. 

ЖК Всі Свої від  КВАРТАЛ ДЕВЕЛОПМЕНТ по вул. 40-річчя Перемоги (вул. Олександра Саєнка, 11) в селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області (ІІ черга). Затримка у введенні  складає 3 роки. 

Харків

ЖК Люксембург від Авантаж на вул. Динамівська у місті Харкові (ІІ черга будівництва). Затримка у прийнятті будинку до експлуатації – 2 роки. 

Регіони
 
ЖК Затишна оселя від ЛММ Сервіс на вул. Потічна, 1в село Вовчинець  Івано-Франківській області.

ЖК Рівер Сіті від Інтергал-Буд за адресою: проїзд Шпаковський, 25,27,29 у місті Житомир. В експлуатацію введено житловий будинок № 3. Затримка  у прийнятті до експлуатації складає 1 рік. 

Відмова у прийнятті до експлуатації

ЖК Візаві на просп. Соборності, 22б у місті Луцьк. Первісно заявлений строк прийняття  об'єкта до експлуатації  2017  (1 секція)  та 2019 (2 секція) роки.

Підстави для відмови: перевищено гранично допустиму висоту будівлі згідно з містобудівними умовами та обмеженнями; дані технічного паспорта не відповідають техніко-економічним показникам (загальна площа квартир, загальна площа будівлі, житлова площа приміщень); у вбудовано-прибудованих приміщеннях не повністю змонтовано систему пожежної сигналізації та відсутнє огородження сходів; відсутнє огородження відкритої тераси 2-го поверху; не вдалося перевірити на працездатність ліфт вбудовано-прибудованих приміщень та житлової частини; відсутні поквартирні датчики загазованості та пожежі в приміщеннях кухонь та в межах сходових кліток; не виконано світлове евакуаційне оповіщення житлової частини будинку; відсутні дверні огороджувальні конструкції незадимлюваної сходової клітини Н1; не змонтовано систему пожежного водопроводу та не встановлено змонтовані пожежні  кран-комплекти житлової частини; не змонтовано аварійне освітлення електрощитової; не виконано вимоги щодо забезпечення доступності будівель і споруд, їх розумного пристосування з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Готельна нерухомість

В експлуатацію прийнято курортний готель на вул. Вокзальній, 8 в місті Моршин Львівської області, замовник - ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ "ТВК",  ТОВ "ВОЛБУД". Згідно з інформацією Реєстра будівельної діяльності, будівництво було розпочато у серпні 2014 року. Будівля курортного готелю складається з двох корпусів: 7-поверховий житлово-лікувальний корпус та 3-поверхова частина громадського призначення.

Відмовлено у наданні дозволу на реконструкцію будівлі готелю з підвальним приміщенням, гаражем-складом під готельний комплекс "Коростень" з розширенням на вул.Грушевського, 26 у місті Коростень Житомирської області. Підставою для відмови стала відсутність погодження МКІП  та обов’язкового розділу проєктної документації  інженерно-технічних заходів цивільного захисту.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

223

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом