Одеський суд дозволив будувати ЖК Лідерсівський

Одеський окружний адмінсуд 17 травня дозволив проводити будівельні роботи на майданчику ЖК Лідерсовський на Лідерсовскому бульварі, 7, 9, задовольнивши таким чином заяву ТОВ "Лідер-Парк".

Як повідомляють місцеві ЗМІ, поки прокуратура не помічала незаконне будівництво, забудовник встиг подати документи у ДАБІ України. При цьому інспекція, яка мала дійсно видавати дозвіл, пропустила строк видачі/відмови. Компанія одержала дозвіл у квітні 2021 року, але будівництво, яке велося до цього, було повністю незаконним.

Замовниками будівництва виступають фірми "Спорт-Сервіс" і "Лідер-Парк". Їх пов'язують з депутатом міської ради Андрієм Кисловським.

Варто також зазначити, що компанія Кисловського, раніше безуспішно намагалася отримати дозвіл в міському ДАБК. Але оскільки об'єкт відноситься до класу наслідків СС3, такі дозволи мають, як відомо, видаватися ДАБІ.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Одеський окружний адмінсуд просили скасувати видані міською владою містобуди для будівництва ЖК Лідерсівський. У позові йшлося про те, що згідно з генпланом, на цій ділянці не можна будувати готель зі спортивним клубом. Однак позивач не врахував, що якраз такі споруди на цій ділянці і дозволені. Але проблема в тому, що забудовник ОдесаБуд під виглядом готелю будує тут житловий комплекс, а це вже суперечить нормам і є підставою для скасування МУО. Крім того, згідно з виданими містобудами, порушена гранично-допустима висотність. Тут замість семиповерхового будинку будують восьмиповерхівку.

Крім того, з'ясувалося, що під житловим комплексом є порожнечі з підземними водами. Через це на цій ділянці періодично трапляються провали ґрунту глибиною у кілька метрів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом