Кому ДІАМ надала дозволи та сертифікати на ЖК, а кому відмовила. Огляд за тиждень

7 хв

Яким забудовникам Державна інспекція архітектури і містобудування надала дозволи на будівництво ЖК та сертифікати готовності до експлуатації, а кому відмовила у їх видачі та з яких підстав з 25 по 31 жовтня – читайте в щотижневому огляді НЕРУХОМІ.

Дозвіл надано

1. ЖК Еко містечко Гудвіл від Моноліт Буд Інвест на вул. Шевченка, 85 в с. Хотів Києво-Святошинського району Київської області (СС2).

2. Продовження будівництва. ЖК Атлант на вул. Рівненська, 25 у Луцьку від Голдіс Буд.

Отримано два дозволи: на будівництво житлового будинку №13 (VI черга) та підземного паркінгу (VIII черга) (СС3).

3. ЖК вул. Промислова, 3 на вул. Промислова, 3 у Червонограді Львівської області.

Дозвіл надано на будівництво 4-поверхового будинку на 24 квартири (СС2).

Відмовлено у наданні дозволу

1. ЖК Олімпійський від Київміськбуд на вул. Героїв Чорнобиля 6, 8, 10 у Житомирі.

Відмова надана на будівництво 9-поверхового житлового будинку (відокремлена частина "Б") (СС2).

Підстави для відмови: недостовірні відомості у поданих документах, а саме: в документі, що засвідчує право власності на земельну ділянку, містобудівних умовах та обмеження, договорі генерального підряду.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Рідний на вул. Покровська, 2а в с. Гатне Києво-Святошинського району Київської області (СС2).

В експлуатацію прийнято житловий будинок № 3. Затримка у введенні 2 квартали.

2. ЖК Львівський затишок на вул. Соборна, 103/20 та 103/21 в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області (СС2).

Отримано два сертифікати. В експлуатацію введено житловий будинок № 1 та житловий будинок № 2. Затримка у введенні лише по будинку № 1 та становить 1 квартал.

Відмовлено у прийнятті до експлуатації

1. ЖК Теремки від Інтергал-Буд на вул. Академіка Заболотного,15 у Голосіївському районі Києва (II черга).

Надано дві відмови на житлові будинки № 2 та №2А.

Підстави для відмови (будинок № 2): відсутні заходи щодо осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, відсутні тактильні смуги на внутрішніх та зовнішніх сходах, елементи та тактильні інформаційні покажчики, паркувальні зони та розмітки, не вказані місця для маломобільних груп населення; на будівельному майданчику не завершені роботи по благоустрою; не вжито заходів щодо пожежної безпеки (в пожежних шафах не виявлено комплектність пожежного рукава, відсутні пожежні комплекти у квартирах); не надано журналу вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; не надано проєкт виконання робіт та/або технологічна карта.

Підстави для відмови (будинок № 2А): відсутні заходи щодо осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, відсутні тактильні смуги на внутрішніх та зовнішніх сходах, елементи та тактильні інформаційні покажчики, паркувальні зони та розмітки, не вказані місця для маломобільних груп населення; на будівельному майданчику не завершені роботи по благоустрою; не вжито заходів щодо пожежної безпеки (в пожежних шафах не виявлено комплектність пожежного рукава, відсутні пожежні комплекти у квартирах); не надано журналу вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; не надано проєкт виконання робіт та/або технологічна карта; не надані документи, що підтверджують прийняття ліфтового обладнання Держпрацею та відповідальними особами замовника.

2. ЖК Park Town від BIG development у смт Гостомель Київської області.

Підстави для відмови: не надано актів закінчення пусконалагоджувальних робіт та актів готовності до експлуатації; невідповідність об'єкта проєктній документації (порушено поверховість); не виконано умови забезпеченості доступності території об'єкта для маломобільних груп населення; відсутність ліфтів; відсутні датчики загазованості; відсутня система блискавкозахисту, роботи з облаштування благоустрою не завершені.

3. ЖК Парус на перетині вул. Паркова/вул. 1-го Травня (за документами: вул. Лазурна, 2-Б) у Чорноморську Одеської області.

Надано дві відмови на І чергу: пусковий комплекс № 3 та № 4.

Підстави для відмови: не надано для огляду виконавчу документацію: відсутні пусконалагоджувальні акти: газо-, водо-, електропостачання та ліфту; акт з герметизації вводів інженерних комунікацій; відсутні проєкт виконання робіт, проєкт організації будівництва; відсутнє підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання; відсутні лічильники та інженерні вузли відповідно до кількості квартир; відсутня шафа з електричним обладнанням яка має бути розташована на цокольному поверсі; відсутні газові котли та датчики загазованості відповідно до кількості квартир; відсутні люки на водопровідних колодязях; відсутні установки пожежної сигналізації у кожному нежитловому приміщенні; відсутнє підключення до газопостачання; благоустрій території відсутній; не в повному обсязі виконано роботи щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення (не влаштовано пандуси на зовнішніх входах, відсутні тактильні, інформаційні та візуальні показники).

Підстави для відмови: не надано для огляду виконавчу документацію (акт прийняття мереж зовнішнього електропостачання; внутрішньої електропроводки; роботи з герметизації вводів інженерних комунікацій; мереж внутрішнього газопостачання; зовнішнього водопроводу; зовнішньої каналізації; відсутній акт про пусконалагоджувальні роботи ліфта); відсутнє підключення будинку до ТП і забезпечення постійного електропостачання; відсутня шафа з електричним обладнанням, яка має бути розташована на цокольному поверсі; відсутні газові котли та датчики загазованості відповідно до кількості квартир; відсутні лічильники та інженерні вузли відповідно до кількості квартир; відсутні люки на водопровідних колодязях; відсутні установки пожежної сигналізації у кожному нежитловому приміщенні; не в повному обсязі виконано роботи (не облаштовано пандуси на зовнішніх входах, відсутні тактильні, інформаційні та візуальні покажчики).

4. ЖК Над Бугом від Будівельний Альянс Груп на вул. Свободи, 16/1А у Хмельницькому.

Підстави для відмови: невідповідність кількості та загальної площі квартир у житловому будинку, а саме згідно декларації про початок виконання будівельних робіт загальна кількість квартир у будинку – 96, а згідно результатів технічної інвентаризації – 94 (на 2 квартири менше), передбачалось будівництво 32 однокімнатних квартир (1583,5 кв.м) і 64 двокімнатних квартир (4354,7 кв.м), а згідно результатів технічної інвентаризації – 30 однокімнатних квартир (1406,1 кв.м), 62 двокімнатних квартир (4062,82 кв.м) та 2 трикімнатних квартир (220,86 кв.м); відсутні паркомісця для інвалідів.

5. ЖК Київський від Інтергал-Буд на вул. Мізюна у Чернівцях (ІІ черга, пусковий комплекс № 1 – будинок № 7).

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

6. ЖК Сафрон на вул. Львівській, 100 та 102 у Луцьку Волинської області.

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката, не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

7. Житловий будинок з вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Незалежності, 68 у Волочиську Хмельницької області.

Підстави для відмови: до заяви про прийняття в експлуатацію об’єкта та видачу сертифіката не додано документ або інформацію (реквізити платежу) про внесення плати за видачу сертифіката.

8. ЖК на вул. Успенсько-Троїцька, 72/8 від УкрСіверБуд у Конотопі Сумської області.

Підстави для відмови: відсутність документу на підтвердження виконання технічних умов у частині зовнішнього електрозабезпечення; відсутність засобів обліку електроенергії (електролічильники), непідключена електрощитова; відсутній акт про пусконалагоджувальні роботи ліфта; відсутні газові лічильники; незавершене облаштування благоустрою прибудинкової території; незавершене будівництво балконів та цокольного поверху, відсутнє облаштування блисковозахисту, відсутнє облаштування водовідводу з даху будівлі; не в повному обсязі виконано роботи.

9. ЖК вул. Нижня Берегова, 2/2в від Домобудівна компанія у Конотопі Сумської області (СС2).

Підстави для відмови: відсутній проєкт виконання робіт, відсутні акти прийняття електропроводки та силового електрообладнання; відсутні датчики загазованості; роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконані з порушенням будівельних норм; відсутні інформаційні покажчики; не закінчені роботи з облаштування благоустрою прибудинкової території.

10. ЖК на вул. 3-й мікрорайон, 8 у Ніжині Чернігівської області.

Підстави для відмови: в актах на приховані роботи відсутні посилання на сертифікати та паспорта матеріалів; відсутня шафа газового крану вводу в будівлю; відсутній загальний електролічильник; не нанесена розмітка паркувальних місць біля будинку; у під’їзді поріг 4 см (допуск 2см); на об’єкті будівництва була виконана заміна матеріалів з влаштування несучих стін та шахти ліфтовою, а саме цегла силікатна потовщена марки М200 була замінена на керамічну одинарну цеглу; проєктом передбачено влаштування перегородок в квартирах (міжкімнатних) з гіпсокартону, перегородки санвузлів з гіпсокартону вологостійкого, фактично перегородки виконанню з газоблоку 75мм, перегородки санвузлів з керамічної цегли; на покрівлі 2-ї секції відсутні флюгарки. Влаштування блискавкозахисту виконано з відхиленнями, відсутній елемент, тримач провідника для плоских покрівель, його відсутність призводить до контакту провідника з покрівлею.

В п.12 акту готовності об'єкту до експлуатації зазначено інформацію не про сплату пайової участі, а щодо звільнення від сплати, проте в п.1. Рішення Ніжинської міської ради від 24.12.2019 №25-65/2019 вказано про зменшення його розміру (взаєморозрахунок).

11. Житловий будинок на вул. Чалдаєва, 8а у Тернополі.

Підстави для відмови: об’єкт належить до об’єктів із значними (СС3) наслідками, що не відповідає інформації, вказаній у "Декларації про початок будівельних робіт" від 29.01.2016 року, у якій зазначено ІІІ категорію складності, що належить до об'єктів із середніми (СС2) наслідками.

12. ЖК на вул. Соборна в м. Надвірна Івано-Франківської області від ТОВ "Торговий Дім "Смарагд" (СС2).

Підстави для відмови: роботи із забезпечення доступності до об’єкта маломобільних груп населення виконанні із порушенням будівельних норм, а саме: ухил і ширина пандуса не відповідає чинним нормам; п.5.3.2 відсутнє двобічне огородження з поручнями.

Раніше НЕРУХОМІ повідомляли, які ЖК розглянула ДІАМ в період з 18 по 24 жовтня.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом