Державіаслужба через суд спробує заборонити будівництво ЖК Kadorr City в Одесі

Державна авіаслужба вимагає припинити будівництво на приаеродромній території ЖК Kadorr City на вулиці Краснова, 3 в Одесі, подавши в зв'язку з цим позов до Київського окружного адмінсуду.

Як повідомляє "Монітор", розгляд позову відбудеться 16 березня 2021 року. Державіаслужба видала припис замовнику компанії "Схід XXI", вимагаючи припинити будівельні роботи між іподромом і вулицею Краснова. Варто також підкреслити, що і ДАБІ також не видавала дозволу на будівельні роботи, але не дивлячись на це будівництво на ділянці ведеться.

Примітно, що однією з причин для відмови в дозволі на будівельні роботи послужило саме неузгодженість висотності будинку з аеропортом "Одеса". Компанія Аднана Кивана Kadorr Group планує побудувати біля іподрому дев'ять будинків по 24-поверхи. Висотність всіх споруджуваних будинків в районі 10 кілометрів від аеропорту необхідно погоджувати з Державіаслужбою, а під цю 10-кілометрову ділянку потрапляє практично вся Одеса. Більше Ківан в ДАБІ не звертався за дозволом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, перед самим Новим роком ДАБІ відмовила забудовнику в праві на виконання будівельних робіт ЖК Kadorr City. Підставами для надання відмов були: технічні умови на водопостачання та водовідведення, видані організацією, у якій відсутня ліцензія НКРЕКП в сфері централізованого водопостачання та водовідведення; проєктом не передбачені майданчики для вигулу домашніх тварин; перевищена гранично допустима висотність будівлі; не представлено узгодження висотності забудови від аеропорту "Одеса".

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом