ЖК Медовий: невідповідність щодо поверхів та зірвані строки здачі об'єкту

ЖК Медовий - це комплекс комфорт-класу з яскравим фасадом, який знаходиться на вул. Петра Радченка, 27-29 у Солом'янському районі Києва, здача в експлуатацію якого затягнулася більше, ніж на рік.

Про це йдеться в огляді ресурсу НЕРУХОМІ.

Спочатку об'єкт планували здати в експлуатацію в грудні 2019 року. Проте, станом на січень 2021 року тривають роботи з благоустрою та будівництва дитячого дошкільного закладу, а введення ЖК в експлуатацію перенесено на 1 квартал 2021 року.

Також з відкритих даних реєстру будівельної діяльності експерти НЕРУХОМІ з'ясували, що проєктування комплексу здійснюється без дотримання вихідних даних та проєктних рішень ДПТ: забудовник Київміськбуд отримав дозвіл на будівництво 26-поверхових будинків, однак, згідно з ДПТ гранично допустима висота будинків нової житлової забудови - до 22 поверхів включно.

Збільшення поверховості всупереч ДПТ насамперед збільшує ризики інвестування, оскільки невідповідність реалізації проєкту затвердженої містобудівної документації, залишає можливість скасування дозвільних документів і ускладнення процедури прийняття ЖК в експлуатацію.

Під час будівництва об'єкта було відкрито кримінальне провадження, яке стосувалося чиновників ДАБІ та згодом було закрито. Зараз це ніяк не впливає на ризики інвестування.

Більш детально про ЖК Медовий можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом