ЖК Абрикосовий: комфорт-клас для мешканців без машин

Житловий комплекс Абрикосовий, який будується в Голосіївському районі Києва, - це три 26-поверхових будинки класу комфорт. Однак, кількість паркомісць не відповідає нормам заявленого забудовником класу ЖК.

Про це йдеться в експертному звіті від ресурсу НЕРУХОМІ.

Забудовник Київміськбуд, запропонував концепцію "двір без авто". Але, кількість машиномісць у підземному паркінгу буде недостатньою, щоб задовольнити потреби мешканців житлового комплексу. Так, на 720 квартир забудовник передбачив лише 328 парковок для авто. Згідно з нормами комфорт-класу їх має бути мінімум 360. Таким чином майбутні мешканці будуть змушені часто стикатися з проблемою, де залишити машину.

Слід врахувати, що вулиця Жулянська, яка проходить поруч, має ширину проїжджої частини всього лише 3-6,5 м. З урахуванням, що її ймовірно запаркують мешканці ЖК, проїзд Жулянською може бути ускледнений, що позначиться на комфортності проживання. Проте, як стало відомо, в майбутньому планують розширити цю вулицю в ході реконструкції.

Також інвестори мають знати, що згідно з даними паспорта об'єкта закінчення будівельних робіт планувалося в грудні 2020 року. Однак, в січні 2021 року тривають монолітно-каркасні роботи, а введення ЖК в експлуатацію перенесено на третій квартал 2021 року.

Проте, не дивлячись на цей нюанс великих загроз для інвестування експерти не помітили: по будівництву комплексу Абрикосовий відсутні судові спори, документи не оскаржуються. Також відсутня інформація про відкриті кримінальні провадження.

Цільове призначення земельної ділянки відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце передбачає будівництво житлового комплексу. Замовник будівництва є належним користувачем земельної ділянки.

Більш детально зі звітом по ЖК Абрикосовий можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом