ЖК Edeldorf не злякалися побудувати впритул до цвинтаря

ЖК Edeldorf – це комплекс бізнес-класу, знаходиться на вул. Старонаводницькій, 42-44 у Печерському районі Києва біля самого цвинтаря.

Про це йдеться в огляді ресурсу НЕРУХОМІ.

Як повідомляється, земельна ділянка, на якій будується ЖК Edeldorf, входить до санітарно-захисної зони від Зверинецького кладовища. Відповідно до Державних санітарних правил, санітарно-захисна зона від території кладовища традиційного поховання до житлових і громадських будівель, має бути не менше 300 м, від закритого кладовищі допускається зменшення санітарно-захисної зони - до 50 м. І навіть з урахуванням цього, як показали вимірювання, від будинку до найближчої могили – менше 45 метрів. Однак, забудовник, отримавши необхідні папери, повністю забезпечив законність такого будівництва. Проте, перш ніж купити тут квартиру, майбутні мешканці мають переконатися, чи немає у них на цей рахунок забобонів.

Розташований комплекс на околиці так званого Царського села: воно починається з іншого боку вул. Старонаводницькій у Печерському районі. І так вийшло, що в пішохідній доступності тільки дві завантажені автомагістралі, автобаза і, власне, цвинтар.

Варто також підкреслити, що будівництво ЖК відбувається у центральному історичному ареалі. Ділянка розташована в ландшафтній охоронній зоні, її цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Зважаючи на ці обставини досить дивним на цьому тлі виглядає 26-поверховий комплекс. Але забудовник зміг отримати і тут необхідні для будівництва дозвільні документи. Експерти відзначають, що зменшує ризики для інвестування в цей об'єкт.

З листопада 2020 року, девелопером стала компанія Футура хата, яка заявила про наміри змінити проєкт. Так, оновлення торкнеться стилю фасадів, інфраструктурних рішень, буде збільшено публічний простір.

Більш докладно про ЖК Edeldorf можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом