У справі Укрбуду помер один із ключових підозрюваних

Помер колишній заступник президента будівельної корпорації Укрбуд В'ячеслав Мармиш, який був одним із головних фігурантів справи про квартири для Нацгвардії.

Про це йдеться у повідомленні Вищого антикорупційного суду, який ухвалив повернути заставу у розмірі 40 млн гривень, передає "Слово і Діло".

"Клопотання представника заставника адвоката Прядка Р.В. про повернення застави – задовольнити. Скасувати запобіжний захід у вигляді застави", - йдеться у рішенні ВАКС.

Тим часом у самій ухвалі суду хоч прізвище фігуранта і не вказується, проте, як пишуть ЗМІ, йдеться саме про В'ячеслава Мармиша. Стверджується, що саме йому суд призначив заставу 40 млн гривень. Також джерела повідомляють, що вдова Мармиша подала заяву про реабілітацію особи її покійного чоловіка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, голову Укрбуду та колишнього депутата Максима Микитася заарештовували за підозрою у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 80 млн гривень. За версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, генеральним директором компанії "Укрбуд Девелопмент" Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватним оцінювачем Алісм Гісою корпорації "Укрбуд" В'ячеславом Мармишем організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ.

Пізніше Микитасю змінили запобіжний захід на домашній арешт після того, як він відшкодував більшу частину збитків і пішов на співпрацю зі слідством.

13 січня Дарнійський райсуд Києва скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент", задовольнивши клопотання адвоката "Bazert Development LLP", бенефіціаром якого є Микитась. Тепер, після рішення Мін'юсту про відміну реєстраційних дій та зняттям судом арешту статутного капіталу, відкривається шлях для Микитася щодо повернення контролю над компанією.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

192

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом