У Київміськбуді розповіли, які проблеми виникають з ЖК Укрбуду

Сьогодні забудовнику в рази стало важче ввести будинок в експлуатацію через те, що ДАБІ істотно скоротила видачу дозвільної документації, при цьому кількість заявок залишилася такою ж.

Про це заявив президент Київміськбуду Ігор Кушнір.

За його словами, КМБ за цей рік ввів в експлуатацію шість житлових комплексів – три своїх і три від Укрбуду, але в планах було здати куди більше останніх.

"В процесі зіткнулися з абсолютно нетиповою для нас проблемою. Всі зміни проєктів по ходу робіт теж мають реєструватися у відомстві, і зі своїми ЖК ми завжди це робимо відразу. Для нас це щось само собою зрозуміле. Але структури Укрбуд цього не робили взагалі – а це перша ж формальна причина для відмови", - підкреслив Кушнір.

Він поскаржився, що тепер його компанії доводиться виконувати роботу, яку мали б давно зробити менеджери Укрбуду. Кушнір попередив інвесторів ЖК Гармонія, що терміни здачі постійно зсуваються через чисто формальних проблем: від ДАБІ з червня чекають внесення змін до документів. Всього компанія отримала за два місяці від інспекції 25 відмов щодо простих питань. Разом з тим, Кушнір запевняє, що компанія здасть всі будинки, які взяла на баланс.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, два тижні тому КМБ прийняв шістнадцятий житловий комплекс від Укрбуду – Оберіг-2. Тим часом, 13 серпня, біля Міністерства оборони інвестори Укрбуду на знак протесту перекрили Повітрофлотський проспект. Для залучення уваги до проблеми вони влаштували масштабну акцію протесту з перекриттям дороги, розпалюванням фаєрів і установкою наметів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом