Суд зобов'язав забудовника знести будинок в Києві: хто тепер поверне гроші інвесторам

У Києві суд зобов'язав знести багатоповерховий житловий будинок по вулиці Августина Волошина, що у Солом'янському районі, він був побудований з грубими порушеннями законодавчих та будівельних норм.

Таким чином, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов столичної прокуратури.

Правоохоронці підкреслили, що ділянка під житловим комплексом відноситься до земель садибної забудови і, зокрема, має обмеження у поверховості: дозволено будувати не більше чотирьох поверхів. Тим часом, забудовник побудував тут багатоквартирний будинок на сім поверхів.

Як зазначається, Клубний будинок на Волошина розташований біля станції "Караваєві Дачі", забудовник продавав квартири у середньому по 23 тисячі гривень за "квадрат".

Підкреслимо, що ще в 2017 році після опору місцевої громади, розголосу і скарг місцевих жителів, Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував дозволи на початок будівельних робіт у зв'язку з очевидними ознаками нецільового використання земельної ділянки та невідповідності намірів забудови. А завдяки активній позиції мешканців, тоді порушили кримінальну справу і заарештували земельну ділянку і наявні на ній споруди.

Однак у 2019 році Солом'янський райсуд Києва скасував накладені арешти на нерухомість, таким чином дозволяючи вести продаж проблемних квартир. Проте, ОАСК виніс рішення про знесення цього житлового будинку. Але поки залишається відкритим питання, хто поверне гроші інвесторам, які купили тут квартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, В Києві на вулиці Мирній 2/1 ( Шевченківський район ), де будується ЖК Зелений замок (в народі "будинок Білозір"), забудовник вирішив забарикадуватися, при цьому не зупиняє будівництво, незважаючи на судові заборони.

Незаконному будівництву ЖК Зелений замок намагалися безуспішно перешкодити співробітники Нацполіціі Шевченківського управління. У травні київський суд заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яку було виділено співачці, екснардепу Оксані Білозір. Радник глави КМДА Максим Бахматов заявляв, що народна артистка України незаконно забудовує історичну частину Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

142

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом