Суд залишив під забороною будівництво комплексу Граф У Моря

Замовник будівництва апарт-комплексу Граф У Моря на 13 ст. Великого Фонтану в Одесі компанія "Кредо І Ко" домоглася в суді скасування арешту земельної ділянки. Проте проводити тут будівельні роботи, як і раніше, заборонено.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відповідне рішення було прийнято Південно-Західним апеляційним судом 21 грудня 2020 року.

Представники приватної фірми під час засідання повідомили, що у них немає повноважень здійснювати відчуження землі, бо земля знаходиться у власності міста, а фірмі була лише передана в оренду. Згідно зонінгу земельну ділянку під майбутнім апарт-комплексом можна використовуватися лише для розміщення парків, гідропарків, скверів та інших місць для відпочинку.

Ще в листопаді Господарський суд Одеської області заарештував цю земельну ділянку, заборонивши проводити будь-які будівельні роботи, а ДАБІ було заборонено видавати дозвільні документи.

Одеська міська рада в грудні 2017 передала в оренду фірмі "Кредо і Ко" земельну ділянку площею 0,3099 га для будівництва рекреаційно-оздоровчих об'єктів. Але на цій ділянці почали будівництво житлової висотки.

Компанію "Кредо І Ко" пов'язують з литовської будівельною групою Hanner Гердаса Дубріцкаса

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в липні Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити будь-які роботи на місці будівництва комплексу Граф У Моря на схилі 13-й станції Фонтану на період судових розглядів.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом