Стало відомо, що Інтергал-Буд будуватиме на території парку на Жмаченка

Архітектурне бюро AB Archsenal оприлюднило візуалізацію комплексу, який буде побудований на території парку імені Генерала Жмаченка в Києві. Будувати комплекс має компанія "Інтергал-Буд".

Про це повідомили у пабліку групи Парк на Жмаченка.

"Тепер ми знаємо, що саме планує забудовник під прикриттям "реконструкції духовно-благодійного центру"! Плани по знищенню парку на Жмаченка, 20 отримали чітку візуалізацію", - йдеться в повідомленні.

Щоб не допустити незаконного будівництва активісти просять КМДА виконати і опублікувати рішення Київради про створення парку, провести демонтаж будівельного паркану. Також вони звернулися до Господарського суду Києва не дати будівельній компанії "Інтергал-Буд" знищити парк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 21 грудня ДАБІ видала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку, площею 46,6 тисяч квадратних метрів. Заявником на видачу дозволів значиться релігійна громада "Християнська Надія". Ще в червні вона отримала містобудівні умови і дозволи на будівництво комплексу на вул. Жмаченка, 20, висотою у 73,5 метрів.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день у релігійної громади відсутні права на використання вищевказаного ділянки. Так, Київрада розірвала договір оренди з "Християнської Надією" ще у вересні. Також ділянці надали статус парку. Тому будівництво висотки тут виглядає досить абсурдно.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку оприлюднити рішення про розірвання договору оренди на вул. Генерала Жмаченка, 20 і створення за цією адресою скверу. Але цього, поки так і не зробили.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом