У сквера на Жмаченка з'явився слабкий шанс

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку надати рішення про розірвання договору оренди на вул. Генерала Жмаченка, 20 (Дніпровський район столиці) та створенню за цією адресою скверу.

Про це йдеться на сторінці в Facebook громадської організації "Парк на Жмаченка".

Як зазначають активісти, всупереч регламенту Київради, рішення не було оприлюднено у встановлені терміни – протягом 30 днів. "Ми вважаємо, що це робиться навмисно, щоб дати забудовнику Інтергал-Буд виграти час та отримати дозвіл на незаконне будівництво", – підкреслили представники громадської організації.

Вони заявляють, що законних підстав для будівництва житла на ділянці на вулиці Генерала Жмаченка, 20 немає. Цільове призначення землі цього не передбачає. Крім того, детальний план територій в цьому районі не розроблено. Але забудовник шляхом підробки документів та використовуючи корупційні зв'язки, продовжує спроби почати тут будівництво висоток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 21 грудня ДАБІ надала Інтергал-Буд дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Генерала Жмаченка. Заявником на видачу дозволів значиться релігійна громада "Християнська Надія". Ще в червні вона отримала містобудівні умови і дозволи на будівництво комплексу, висотою в 73,5 метрів.

Це вже не перша спроба "легалізувати" незаконне будівництво на Жмаченка. В 2018 році Департамент містобудування та архітектури КМДА видав МУО на будівництво, а потім одразу ж опублікував документ (що характерно – під тим самим номером) про відмову. Втім 17 червня 2020 року департамент знову видав МУО. У зв'язку з цим було порушено кримінальне провадження.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом