ДАБІ дозволила Інтергал-Буду побудувати будинок на місці парку в Києві

Будівельна компанія "Інтергал-Буд" отримала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Генерала Жмаченка, 20 у Дніпровському районі Києва. Будівництво відбуватиметься на ділянці, яку столична влада визнала парком.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідний дозвіл видала ДАБІ 21 грудня. Заявником на видачу дозволів значиться релігійна громада "Християнська Надія". Ще в червні вона отримала містобудівні умови і дозволи на будівництво комплексу, висотою у 73,5 метрів.

Але, згідно Генплану Києва, будівництво житла тут категорично заборонено. Проте, ДАБІ видала дозвіл на будівництво багатоквартирного житлового будинку, площею 46,6 тисяч квадратних метрів. Будувати комплекс буде компанія "Інтергал-Буд".

Крім того, як повідомляє видання, існує багато питань щодо рішенням ДАБІ, оскільки на сьогоднішній день у релігійної громади відсутні права на використання вищевказаної ділянки. Так, Київрада розірвала договір оренди з "Християнської Надією" ще у вересні. Також ділянці надали статус парку. Тому будівництво висотки тут виглядає досить абсурдно.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, це вже не перша спроба "легалізувати" незаконне будівництво на Жмаченка. в 2018 році Департамент містобудування та архітектури КМДА видав МУО на будівництво, а потім тут же опублікував документ (що характерно – під тим же номером) про відмову. Втім 17 червня 2020 року департамент знову видав МУО. У зв'язку з цим було порушено кримінальне провадження.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом