Скандал навколо "будинку Білозір": забудовник вирішив забарикадуватися

У Києві на вулиці Мирній 2/1 (Шевченківський район), де будується ЖК Зелений замок (в народі "будинок Білозір"), забудовник вирішив забарикадуватися, при цьому не зупиняє будівництво, незважаючи на судові заборони.

Про це написала у понеділок, 5 жовтня, депутат Київради Ольга Балицька у себе в Facebook.

За її словами, команда забудовника барикадується і "відчайдушно намагається не отримати постанову суду".

Також вона розповіла, що за фактом продовження будівництва прокуратура зареєструвала кримінальне провадження щодо умисного невиконання забудовником рішення суду, а також об'єднала його з вже існуючим провадженням за ознаками самоуправства, шахрайства та службового підроблення.

"Так само триває й інше паралельне кримінальне провадження за ознаками незаконних дій забудовника щодо майна, на яке накладено арешт. Воно знаходиться на розгляді Шевченківського управління поліції міста Києва та якраз в нього були внесені відомості мого звернення про невиконання забудовником рішення про арешт", - додала Балицька.

Вона підкреслила, що саме від поліції залежить, чи буде продовжуватися скандальне будівництво. Також зазначила, що наступне судове засідання щодо дій забудовника призначено вже на цю середу, яке буде, швидше за все, закритим через карантин.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, незаконному будівництву ЖК Зелений замок намагалися безуспішно перешкодити співробітники Нацполіціі Шевченківського управління. У травні київський суд заарештував будівництво багатоповерхового будинку на земельній ділянці, яку було виділено співачці, екснардепу Оксані Білозір. Радник глави КМДА Максим Бахматов заявляв, що народна артистка України незаконно забудовує історичну частину Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом